تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سلام را رواج ده تا خير و بركت خانه ‏ات زياد شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843576106




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کارکردهای همدلی و همزبانی در اداره کشور


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کارکردهای همدلی و همزبانی در اداره کشور روزنامه عصر مردم روز پنجشنبه در ستون یادداشت سردبیر به قلم اسماعیل عسلی به بررسی ملزومات تحقق شعار سال 1394 پرداخته است.


حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی بمناسبت آغاز سال 1394 هجری شمسی، با تبریک سال نو و نوروز به ملت ایران و همه ملتهایی که نوروز را گرامی می دارند، سال جدید را سال «دولت و ملت، همدلی و هم زبانی» نامگذاری کردند.
در یادداشت روزنامه عصر مردم در این باره آمده است: نامگذاری سال 94 را باید نشانه راهبردی متمایز در ترسیم افق پیش روی کشور تلقی کرد زیرا با رویکرد مهندسی اهداف و شعارها و چشمداشت ها مطرح شده است به طوری که همدلی معطوف به اهداف و آرمان هاست و همزبانی عمدتا بر حول محور شعارها و وعده ها و چشمداشت ها می چرخد.
توازن و توازی همدلی و همزبانی که از مکانیزم پیچیده ای پیروی می کند امری سهل و ممتنع است و تحقق آن در گرو بسترسازی های درونی و بیرونی است.
اولین برداشت محتمل از این نامگذاری ایجاد توازن بین چشمداشت ها و امکانات است و تداعی کننده بحث رابطه بین آرمان گرایی و واقع بینی است که به تلطیف و تعدیل فضا یاری می رساند و سرعت حرکت قطار انقلاب را متناسب با عرض و همواری جاده پیش رو تنظیم می کند.
طبیعی است که در این صورت خدشه ای به قانون اساسی به عنوان میثاق ملی وارد نخواهد شد بلکه با این اتفاق شعارها با اهداف هماهنگ می شود. باید اذعان داشت که یکی از مشکلات دولت ها در مقام اجرای قانون اساسی عدم وجود هماهنگی بین چشمداشت های مبتنی بر آرمانگرایی از یک سو و امکانات واقعی از سوی دیگر است و تمامی دولت های پس از انقلاب با اندک تفاوتی عوارض ناشی از این ناهماهنگی را تجربه کرده اند.
زمانی که اصولگرایان قدرت را به دست می گرفتند اصلاح طلبان آرمانخواهی پیشه می کردند و لزوم عمل به مر قانون اساسی را پیش می کشیدند و زمانی که اصلاح طلبان دولتی تشکیل می دادند، اصولگرایان با تأکید بر برخی از اصول قانون اساسی از کاستی ها گلایه می کردند و دولت ها نه از آنچنان توانایی برخوردار بودند که بتوانند قانون اساسی را در شرایط گذار مو به مو اجرا کنند و نه جرأت انکار اصلی از اصول قانون اساسی را داشتند و این چالش چند دهه ادامه داشته است.
پر واضح است که شعار دادن و انتقاد کردن راحت تر از عمل کردن است و بزرگترین اشتباه هر دولتی این است که بگوید اشتباه نمی کند. این ماراتن نمی تواند تا همیشه ادامه داشته باشد زیرا اجرای قانون اساسی کار بسیار دشواری است و نیازمند بسترسازی فرهنگی و اقتصادی و سیاسی است و با توجه به این که بیگانگان خواه ناخواه برای ناکارآمد جلوه دادن یک نظام تلاش می کنند، از سرعت زمینه سازی و بسترآفرینی بکاهند و در داخل هم کسانی یا از روی جهل و یا به قصد تخریب و برای تأمین منافع فردی و گروهی به این تخریب ها دامن می زنند.
به طور کلی این بحث همیشه وجود داشته که تاکنون امکان اجرای بی چون و چرای قانون اساسی به صورت همزمان فراهم نگردیده و کسی هم چنین ادعایی نداشته که قانون اساسی را بی چون و چرا اجرا کرده است تلاش قوای سه گانه برای اجرای مو به موی قانون اساسی است و حرکت به همین سمت است هر چند تا نقطه هدف فاصله ای وجود داشته و دارد.
این موضوعات نشان می دهد که طرح شعاری متمایز برای سال 94 از حرکتی خبر می دهد که برای رسیدن به نقطه هدف لازم است و آن ایجاد توازن بین هدف گذاری ها و شعارهاست. هدف گذاری براساس قانون اساسی و خطوط کلی ترسیم شده از قبل برای نظام، کار دولت است که این هدف گذاری ها در قانون بودجه، لوایح و همچنین سخنرانی متولیان امور بازتاب پیدا می کند و سر دادن شعار کار مردم است و برخی از احزاب و گروه ها و رسانه ها.
حال اگر بنا باشد شاهد همدلی و همزبانی دولت و ملت در سال جاری و بی گمان سال های پس از آن باشیم، مسوولیت نمایندگان مجلس که از یکسو پرچم سخنگویی مردم را بر دوش می کشند و از سویی دیگر با قانونگذاری راه رسیدن به اهداف را هموار می کنند، بسیار دشوارتر از گذشته خواهد بود و این دشواری صرفاً به تکرار شعار سال در سخنرانی ها برنمی گردد بلکه تنها با نظریه پردازی و گفتمان سازی و کمک به افزایش کیفیت خروجی مجلس که قانون و نظارت مطلوب می باشد، امکان پذیر است. زیرا مجلس نقطه تلاقی دولت و ملت است.
اما تعبیر از همزبانی در مجلس هرگز به معنای آرای یکسان و سخنرانی های مشابه هم نیست بلکه همزبانی معطوف به همدلی است بدین معنا که همه یک هدف را دنبال کنند و آن تأمین منافع ملی و آسایش مردم باشد و اختلاف در این هدف که سرچشمه اش قانون اساسی است نداشته باشند.
تکلیف مردم هم از ابتدای انقلاب روشن بوده و هست. شعار اکثریت قریب به اتفاق مردم وحدت ملی به منظور ایجاد اقتدار سیاسی در راستای اجرای عدالت و آسایش عمومی است و تاکنون هم از این شعار عدول نکرده اند و خواسته خویش را تغییر نداده اند اجرای عدالت بالاترین هدفی است که یک نظام می تواند داشته باشد. زیرا هدف از فرستادن انبیا نیز اجرای عدالت است.
بنابراین دیگر جای سفسطه وجود ندارد که کسی بگوید مردم برای آسایش و عدالت انقلاب نکرده اند بلکه برای حاکم شدن نظام اسلامی انقلاب کرده اند. در حالی که هدف از ایجاد نظام اسلامی همان اجرای عدالت است. به طور خلاصه مردم انقلاب کرده اند که عدالت برقرار شود و عدالت هم یعنی هر کسی و هر چیزی در جای خودش قرار گیرد.
بنابراین عدالت یعنی شایسته سالاری، عدالت یعنی احقاق حقوق، عدالت یعنی ایجاد فرصت های مساوی برای همه مردم، عدالت یعنی برخورد با متجاوزین به بیت المال و در نهایت عدالت معطوف به هر اندیشه و کار و اقدامی ست که در جهت اجرای قانون اساسی صورت می گیرد.
البته ممکن است کسانی پیدا شوند که تعریف خاصی از مردم ارائه دهند تا از سرعت تحقق این شعار کم کنند. پاسخ این عده روشن است: مردم همان کسانی هستند که دولتی را با شعارهایی که در انتخابات داده بر سر کار آورده اند و باز مردم همان کسانی هستند که تعیین رویکرد دولت را بر اساس رأی اکثریت پذیرفته اند.
بنابر این چه کسانی که به یک دولت رای داده باشند و چه کسانی که رای نداده باشند باید پشتیبان دولت در راستای تلاشی که برای تحقق شعارهای انتخاباتی اش می کند باشند. ک/1
2027/ 5054



06/01/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن