واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: 30هزار گردشگر از کاروانسرای مشیرالملک برازجان بازدید کردند بوشهر- ایرنا- رییس اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان دشتستان گفت: در تعطیلات نوروز تاکنون 30هزار نفر گردشگر از سراسر کشور در قالب تورهای گردشگری و بازدیدهای خانوادگی از کاروانسرای مشیرالملک برازجان بازدید کرده اند.
حمید سعادت روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: کاروانسرای مشیرالملک (دژ برازجان) به لحاظ اهمیت تاریخی و بنای زیبا و ارزشمند همچنین واقع شدن در مرکز شهر هرساله شمار زیادی از گردشگران را به سوی خود می کشاند.
وی یادآورشد: این بنای باستانی و ملی همانند سایر آثار تاریخی شهرستان دشتستان با رفع نواقص و بازسازی، اختصاص راهنمای ویژه برای معرفی آثار، تهیه و توزیع بروشور، کتابچه و نقشه بین مسافران در ورودی شهرستان جهت حضور مهمانان و گردشگران مهیا شده است.
سعادت گفت: مرمت و بازسازی آثار تاریخی از اولویت برنامه های میراث فرهنگی است که برای کاروانسرای مشیر المک پنج میلیون ریال تخصیص یافته که طی چند ماه گذشته کار مرمت برج شمالی آن انجام شده و سایر نقاط آسیب دیده نیز بعد از تعطیلات نوروز در دستور کار است.
وی راه اندازی تورهای رایگان برای بازدید و معرفی آثار باستانی شهر برازجان و اطراف آن برای مسافرانی که در میدان شهید گنجی برازجان اسکان دارند را از جمله اقدامات مهم این اداره ذکر کرد.
رییس اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری شهرستان دشتستان همچنین از دایر شدن موزه مردم شناسی و تاریخی دشتستان از دوره های اشکانی، قاجار، هخامنشی و پهلوی در محل کاروانسرا خبر داد.
سعادت تصریح کرد: در این نمایشگاه سنگ آسیاب، سرمه دان، انواع کوزه و خلخال و قفل آویزهای دوران قاجار، گلاب پاش و قطعات تزیینی دوران پهلوی ، سنگ آسیاب دوره تاریخی ، ظرف سنگی دوران هخامنشی، تزیینات گچی و منگزیتی دوره هخامنشی و اشکانی به نمایش درآمده است.
وی اظهار داشت: این ابزار و تقسیم بندی دوره ای تاریخی گویای اهمیت این منطقه در دوران های مختلف تاریخی است.
کاروانسرای مشیر الملک (دژ برازجان) واقع در شهر برازجان مرکز شهرستان دشتستان یکی از آثارهای تاریخی و از نقاط دیدنی استان بوشهر در جنوب ایران است.
این بنای معتبر و مستحکم که به دژ برازجان یا کاروانسرای مشیرالملک برازجان بزرگ معروف است، در مقابل میدان اصلی شهر برازجان قراردارد، که از ابینه باشکوه دوره قاجاریه به شمار می رود و در سال ۱۲۸۸ قمری مطابق با سال ۱۲۵۰ شمسی بنا به دستور یکی از نیکوکاران شیراز به نام حاج میرزا ابوالحسن خان مشیرالملک شیرازی با هزینه ای معادل چهل هزار تومان به پول آن زمان و با معماری استادانه مرحوم حاج محمد شیرازی ساخته شده است
مصالح بکاررفته: سنگ و ساروج و تخته سنگ های بزرگ و کوچک در دیوار و کف
تعداد برج: دارای چهار برج می باشد
مساحت: هفت هزارمترمربع بازیربنایی معادل چهار هزارو 200مترمربع
ارتفاع هربرج: ۱۲٫۷۰متر
تعداد اتاق: ۶۸ باب اتاق داراست
این دژ تا مدت های مدیدی به عنوان زندان مورد استفاده قرار می گرفته است.
این دژ در اصل کاروانسرایی از دورهٔ قاجاریه است.
در سال ۱۳۶۲ به شماره ۱۶۳۸ به عنوان یک اثر ملی به ثبت رسیده است. این دژ دارای سنگرهای دیدبانی است که در مرکز شهر و برای مقابله دشمنان به شهر ساخته شده بود.
برخی از شخصیت های سیاسی و مبارزه به رژیم ستم شاهی در این دژ، زندانی بوده اند.ک/3
6045/7213 / 1539
05/01/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]