واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تکمیل صد در صدی ظرفیت تخت های مراکز اقامتی قم قم- ایرنا - رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم با اشاره به ظرفیت 8 هزار و پانصدی تا 9 هزار تختی مراکز اقامتی قم، گفت: صد درصد ظرفیت تخت های مراکز اقامتی استان از آغاز تعطیلات تاکنون پر شده است.
عیسی رضایی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا، اظهار داشت: متاسفانه استان قم از ظرفیت لازم برای اسکان مسافران و زایران نوروزی در هتل ها و هتل آپارتمان ها برخوردار نیست.
وی با بیان اینکه ستاد تسهیلات زائرین و خدمات سفر استان از مدت ها پیش از آغاز تعطیلات تدابیر و تمهیدات لازم را جهت اسکان زایرین در اماکنی همچون مدارس، مساجد، حسینیه ها، مهمانسرای ادارات پارک ها و بوستان ها اندیشیده است، افزود: خوشبختانه طی چند روزی که از تعطیلات نوروزی می گذرد، مشکل خاصی به لحاظ اسکان بوجود نیامده است.
این مسوول همچنین با بیان اینکه از 24 اسفند تا 27 در مجموع 65 هزار و 466 نفر در این مراکز اسکان پیدا کردند، افزود: طی روزهای 27 تا 29 اسفند نیز 298 هزار و 405 مسافر در مراکز اقامتی مختلف اسکان اسکان یافته اند.
وی تعداد اسکان یافتگان در روز اول فروردین ماه را 104 هزار و 501 نفر عنوان کرد، و افزود: در روزهای دوم و سوم فروردین ماه نیز به ترتیب 91 هزار و 159 نفر و 109 هزار و 823 ئفر در استان اسکان داده شده اند.
رضایی همچنین با بیان اینکه از آغاز تعطیلات تاکنون بیش از 32 هزار و 500 نفر از مراکز و اماکن تاریخی و گردشگری استان بازدید نموده اند، افزود: تنها در روز سوم فروردین ماه 116 هزار و 733 وسیله نقلیه از مبادی ورودی استان وارد شهر قم شده، که 92.5 درصد آن را وسایل نقلیه سبک تشکیل می دهند.
وی همچنین خاطر نشان کرد: در همین روز 2 هزار و 374 نفر در مهمانپذیرها، هزار و 686 نفر در هتل آپارتمان ها و همچنین 2 هزار و 904 نفر نیز در منازل استیجاری تحت عنوان خانه مسافر اقامت داشته اند.
رضایی تعداد زایران اقامت داده شده در کمپ های موقت و مدارس را در این روز به ترتیب 352 و 39 هزار نفر عنوان کرد، و افزود: به رغم شناسایی بیش از 15 هزار چادر در سطح شهر تنها در همین روز، در ایام نوروز امسال به دلیل نامساعد بودن شرایط جوی میزان اقامت زایران در مراکز اقامتی استان مانند هتل ها،هتل آپارتمان ها و مهمانپذیرها نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل افزایش محسوسی داشته است.
وی با اشاره به نیاز مبرم و شدید قم به هتل های 5 ستاره، تصریح کرد: مجموعه میراث فرهنگی قم آمادگی کامل دارد، تا طبق دستورالعمل معاون رییس جمهوری و رییس میراث فرهنگی کشور تسهیلات مورد نیاز تمامی متقاضیان سرمایه گذاری در بخش گردشگری این استان را به نرخ سود 16 درصد از محل صندوق توسعه ملی تامین کند.
وی افزود: طبق همین دستور العمل به همه سرمایه گذارانی که با نرخ 24 درصد از منابع بانکی وام اخذ کنند، 8 درصد یارانه دولتی پرداخت می شود، تا نرخ سود وام دریافتی آنها از بانک ها هیچ تفاوتی با صندوق توسعه ملی نداشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: به دنبال ابلاغ این دستور العمل در واپسین روزهای سال و با توجه به تعطیلات چند روز گذشته سرمایه گذاران بسیاری از داخل کشور از طریق تماس تلفنی برای سرمایه گذاری در استان اعلام آمادگی نموده اند.
رضایی ، همچنین گرانی زمین را عمده ترین مشکل استان برای ساخت مراکز اقامتی و هتل های بزرگ دانست، و افزود: متاسفانه این عامل باعث شده تا در باور سرمایه گذاران سرمایه گذاری در بخش گردشگری قم هیچ توجیه اقتصادی نداشته باشد.
وی همکاری نهادهایی چون راه و شهرسازی و شهرداری برای افزایش اقبال سرمایه گذاران به سرمایه گذاری در قم را ضروری دانست، و افزود: راه و شهرسازی باید با واگذاری زمین به نحوی که 10 درصد مبلغ آن در ابتدا، و بقیه آن نیز طی 5 سال از سرمایه گذار اخذ شود و همچنین شهرداری نیز با تخفیف دادن به عوارض ساخت، رغبت زیادی را در سرمایه گذاران برای روی آوردن به قم ایجاد کنند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر احداث یک هتل 5 ستاره در قم هزینه ای بین 800 تا هزار میلیارد ریال را در بردارد، افزود: چند قطعه زمین برای ساخت مجموعه های گردشگری با درجه بالا در بلوار الغدیر از سوی راه و شهرسازی به میراث فرهنگی واگذار شده است.
وی همچنین در خصوص واگذاری تسهیلات جهت ساخت هتل در محدوده حرم حضرت معصومه(س) نیز، تصریح کرد: تمام سرمایه گذارانی که در این محدوده قصد ساخت هتل را داشته باشند، می توانند با خرید چند واحد مسکونی برای ساخت هتل به صورت صد درصد از عوارض شهرداری معاف شوند.ک/3
7403/ 6133/
05/01/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]