واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
بخوانید از جاذبه های گردشگری عسلویه
عسلویه علاوه بر صنعت و تجارت، دارای جاذبههای گردشگری بسیار ارزشمندی است و به ویژه در ایام نوروز شاهد حضور تعداد زیادی از گردشگران و مهمانان نوروزی در این شهرستان هستیم.
عسلویه علاوه بر صنعت و تجارت، دارای جاذبههای گردشگری بسیار ارزشمندی است و به ویژه در ایام نوروز شاهد حضور تعداد زیادی از گردشگران و مهمانان نوروزی در این شهرستان هستیم.
منطقه عسلویه از مناطق مهم و تاثیرگذار در کشور است و در حوزه صنعت نفت جایگاه خاصی دارد.
عسلویه علاوه بر صنعت و تجارت، دارای جاذبههای گردشگری بسیار ارزشمندی است و به ویژه در ایام نوروز شاهد حضور تعداد زیادی از گردشگران و مهمانان نوروزی در این شهرستان هستیم.
تاریخ و جغرافیای عسلویه
موقعیت شهر عسلویه شامل عرض جغرافیایی 27درجه 49 دقیقه و 94 ثانیه طول جغرافیایی 52 درجه 62 دقیقه و 19 ثانیه ارتفاع از سطح آبهای آزاد 18 متر (62 فوت) است و بر اساس اسناد تاریخی، بندر عسلویه سابقه بسیار دیرینهای دارد.
بندر عسلویه از بنادر اولیه خلیج فارس به شمار میآید که آن زمان بیش از پنج بندر فعال نبوده است که عبارتند از بوشهر، بصره، سیراف، عسلویه و کنگ که این مسئله حکایتگر آن است که در دوره ساسانیان قبل از آن این بندر بوده و بعضیها قائل هستند 4 هزار سال قبل از اسلام بندر عسلویه بهوجود آمده است.
بخش مرکزی عسلویه از دو شهر عسلویه و نخل تقی و 21 روستا از جمله بندو، سهمو، چاه مبارک، زبار، بیدخون، اخند، خره، خیارو، هاله، بساتین، عسکری، صفیه، بستانو، کلات، کنارخیمه، دهنو، بزباز، مروع و سواحل تشکیل شده است.
جاذبههای گردشگری عسلویه
پارک ملی دریایی نایبند با مساحت 50 هزار هکتار در دو استان بوشهر (شهرستان عسلویه) و هرمزگان (شهرستان پارسیان بخش کوشکنار) قرار دارد.
مجموعه پارک ملی دریایی زیر نظر اداره کل محیط زیست شهرستان عسلویه است؛ حدود ۲۷ هزار هکتار این منطقه دریایی و بقیه خشکی است؛ بخش شمال غربی پارک دریایی نایبند محدود به روستای «بیدخون» و تاسیسات سمّی عسلویهاست و بخش شرقی آن در قسمت خشکی «کوشکنار» و در قسمت خشکی–آبی جنوب بندر «تِبن» است.
پارک ملی، دریایی نایبند که در جنوب بوشهر قرار دارد، از مجموعه باارزش و کمنظیر گیاهی و جانوری تشکیل شده و از مهمترین ویژگیهای آن وجود سواحل متنوع حفرهای، ماسهای، مرجانی و جنگلی است.
سواحل ماسهای نایبند، محل تخمگذاری لاکپشتهای عظیم دریایی است و جنگلهای متراکم آن محل مناسبی برای پرندگان مهاجر و آبزی در فصل زمستان است.
پوشش گیاهی در پارک ملی دریایی نایبند بسیار متنوع و این منطقه رویشگاه حرا است؛ از دیگر گیاهان منطقه میتوان کنار، کهور ایرانی، انجیر معابد، انار شیطان، استبرق، صبر زرد و انواع گیاهان شور پسند را نام برد.
جنگلها و درختان حرا
حرا در واقع گونهای از جامعه گیاهی مانگرو است که گونه دیگر آن نیز چندل است.
کلمه مانگرو اسم مرکبی است معرف اکوسیستم خاص در مناطق استوایی، حاصل از تجمع بسیار ویژهای از گیاهان و جانوران در سواحل پست خورها، دلتاها، برکهها و سواحل دریاها و در عین حال نشانگر و معرف درختان و درختچههای این گونه اکوسیستمها نیز است؛ این گیاهان در گروه گیاهان شورهزی قرار دارند.
حرا، گیاهی از تیره شاه پسند است؛ دانه آن روی درخت مادر میروید و نهال تولید میکند؛ سپس از درخت جدا میشود و داخل مرداب میافتد؛ جنگل حرا بر دریا و آب شور قرار دارد و این سازش با آب شور و شرایط نامناسب، از حرا یک گیاه استثنایی ساختهاست.
گیاهان حرا برگهایی با ظاهر بیضی شکل و قاعدهای باریک است و پشت برگها نیز سفید یا خاکستری رنگ است؛ طول این برگها حدود ۵ تا ۵/۷ سانتی متر است.
میوه حرا، بادامی شکل است و به یک خامه باریک منتهی میشود؛ ریشههای زانویی، شکل منظمی ندارند، اما گل حرا که از فرط کوچکی ناپیدا و غیر محسوس است؛ گلی به رنگ طلایی با 4 گلبرگ که هر گلبرگ بیشتر از چند میلی متر طول ندارد با عطری شیرین و خنک، که تا شعاع چند متری اطراف آن پراکنده میشود.
حرا در حقیقت نام درختی است در اندازههای 3 تا 6 متر با شاخ و برگهای سبز و روشن که در آبهای شور زندگی میکند و نام علمیاش (Avicennia Marina) منسوب به حکیم ابوعلی سینا دانشمند ایرانی است.
جنگل حرا بر دریا و آب شور قرار دارد و این سازش با آب شور و شرایط نامناسب، از حرا یک گیاه استثنایی ساخته است.
عسلویه موقعیت ممتاز گردشگری دارد
معاون فرماندار عسلویه با اشاره به تمهیدات اندیشیده شده برای گردشگران و مهمانان نوروزی اظهار داشت: عسلویه دارای شرایط ویژهای است و علاوه بر تاسیسات نفت، گاز و پتروشیمی، دارای موقعیت گردشگری و توریستی نیز است.
علی رحمانی به اهداف ستاد ساماندهی خدمات سفر نوروزی اشاره کرد و افزود: با توجه به موقعیت خاص و طبیعت زیبای این شهرستان و عملکرد موفق شهرداریهای شهرستان امیدواریم شاهد حضور مسافران نوروزی بیش از پیش در منطقه باشیم.
وی یادآور شد: با تشکیل کمیتهها و تعیین مکان جغرافیایی محل اسکان و همچنین شرح وظایف تمامی اعضا امیدواریم بتوانیم جوابگوی خیل جمعیت مسافران به این شهرستان باشیم و بنا داریم به گونهای ستاد سفر نوروزی ساماندهی شود که تمام خدمات ارائه شده در طول سال تداوم داشته باشد تا مردم شریف منطقه و همچنین صنعتگران مقیم شهرستان نیز نهایت استفاده را از آن ببرند.
تلاش برای معرفی جاذبههای گردشگری عسلویه
شهردار عسلویه نیز بیان کرد: شهرداری و شورای اسلامی عسلویه از ابتدای تعطیلات تا پایان مسافرتهای نوروزی در خدمت مردم است.
علی ماندگار افزود: تلاش برای معرفی جاذبههای گردشگری عسلویه و بهبود خدماترسانی در دستور کار قرار دارد.
بر اساس این گزارش، از ابتدای تعطیلات نوروزی تاکنون تعداد زیادی از گردشگران داخلی و خارجی وارد عسلویه شدهاند.
تاریخ انتشار: ۰۴ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]