تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843689735




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بی برنامگی دولت و بی انگیزگی بخش خصوصی برای جمع آوری گاز فلر


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: باشگاه خبرنگاران گزارش می‌دهد؛
بی برنامگی دولت و بی انگیزگی بخش خصوصی برای جمع آوری گاز فلر
گازهای همراه(فلر) سرمایه کشور به شمار می رود و اگر از هدر رفتن آن جلو گیری نشود علاوه بر هدررفت انرژی به آلوده شدن هوای کشور نیز دامن زده ایم. بنابراین تا زمانی که دولت برنامه ای برای اجرای این طرح ندارد به بخش خصوصی اجازه ورود دهد.


به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ داستان فلرها داستان طولانی دارد چندین سال است که گازهای همراه همچنان به هدرمی‌رود. هشدارهایی که تاکنون در خصوص هدررفت گازهای همراه داده می‌شد به جایی نرسید و بخش زیادی از این گازها در دولت‌های نهم و دهم به هدر رفت.


گازهای فلر سرمایه کشور به شمار می رود و اگر از هدر رفتن آن جلو گیری نشود علاوه بر اینکه انرژی را هدر داده ایم به آلوده شدن هوای کشور نیز دامن زده ایم. بسیاری از کشورهای جهان برای مهار این گاز برنامه ریزی می کنند و در صنعت برق از آن استفاده بهینه می کنند در حالی در ایران به آن توجهی نمی شود.


با این حال به نظر می‌رسد که دولت یازدهم در نظر دارد بخشی از این گازهای فلر را به برق تبدیل کند. برهمین اساس هم شرکت نفت از بخش خصوصی خواسته است تا با شرکت در یک مزایده، نسبت به خریداری ۲۰ میلیون متر مکعب گاز فلر اقدام کند.


سوختن گازهای همراه نفت از دو جهت به خدشه دار شدن منافع ملی کشور می انجامد؛ از طرفی در حکم اتلاف و هدررفت انرژی هایی است که می تواند در زمینه های مختلف، به صنعت نفت یاری رساند و از سوی دیگر، مخاطرات زیست محیطی قابل توجهی دارد.


طی سالهای گذشته نیز چندین جلسه به میزبانی مدیریت برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران با متولیان امر و متقاضیان بخش خصوصی برگزار شده بود که با وجود تمایل بسیار بخش خصوصی برای مشارکت در این حوزه، اقدام موثری صورت نگرفت.


نمایندگان مجلس با تصویب پیشنهادی در بهمن ماه سال 92 از سوی کمیسیون انرژی به وزارت نفت اجازه دادند درآمد حاصل از مزایده فروش گازهای تولیدی همراه نفت را صرف طرحهای حفاظت محیط زیست این وزارتخانه نمایند.


بر این اساس به وزارت نفت اجازه داده شد از طریق شرکتهای دولتی تابعه زیربط درآمد حاصل از مزایده فروش گازهای تولیدی همراه نفت از کلیه میادین نفتی ایران را که در حال حاضر سوزانده می شود بر مبنای قیمت پایه یک سوم گاز طبیعی تسویه شده تحویلی به صنایع، صرف طرحهای حفاظت محیط زیست، وزارت نفت و شرکتهای تابعه نماید.


عضو هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران  عنوان کرده بود که این طرح با هدف جلب مشارکت بخش خصوصی و جذب سرمایه های آنها، گازهای همراه نفت به مزایده گذاشته می شود.


علی کاردر معاون سرمایه‌گذاری شرکت ملی نفت چندی پیش نیز با اشاره به فراخوان عمومی مزایده فروش گازهای ارسالی به مشعل، گفته بود: از میزان گاز مشعل مورد مزایده، بخش خصوصی می تواند سه هزار مگاوات برق تولید و به خارج از کشور صادرکند؛ این درحالی است که هم اکنون روزانه یک هزار مگاوات برق از کشور به خارج صادر می شود. 
 
علی کاردر با بیان این که برای جلوگیری از سوختن گازهای ارسالی به مشعل، شرکت ملی نفت ایران همواره برنامه تبدیل این گازها به NGL را در اولویت فعالیتهای خود قرار داده بود، گفت: به دلیل نبود منابع لازم و تاخیر در اجرای این پروژه ها، بادستور مقام عالی وزارت مزایده جمع آوری گازهای مشعل و تبدیل آن به محصولات با ارزش افزوده بیشتر توسط بخش خصوصی در دستور کار قرار گرفته است.


وی مزایده فروش گازهای فلر را قانونی و معامله ای برد-برد عنوان و تصریح کرد: قیمت پایه مزایده از سوی وزارت نفت مشخص می شود و متقاضیان براساس نرخ پایه مزایده وزارت نفت، نرخهای مد نظر خود را اعلام می کنند.


در همین راستا وزارت نفت مزایده فروش گازهای مشعل را از سه ماه پیش به صورت فراخوان عمومی مطرح کرد تا برای جلوگیری از سوختن گازهای مشعل با هدف ایجاد ارزش افزوده از این منابع و کاهش آلودگی ناشی از سوختن گازهای مزبور، شرکت ملی نفت ایران از کلیه متقاضیان واجد شرایط خرید گاز برای هرگونه بهره‌گیری از این گازها از جمله احداث واحدهای تولید برق دعوت به عمل آورد.


با وجود مطرح شدن این موضوع متاسفانه به دلیل ارائه نشدن قیمت واقعی از سوی مسولان بخش خصوصی از انجام آن سرباز زد. 


حسین امیر خامکانی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران؛ درباره هدر رفتن گازهای همراه نفت و فلر کردن آن، گفت: متاسفانه تا قبل از سال 92 اقدام اساسی برای جلوگیری از هدر رفتن این گازها انجام نگرفته بود اما دولت یازدهم در این ارتباط اقدامات اساسی را انجام داده است.


نماینده زربند و کوهبان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: همچنین در پالایشگاه ها نیز اقدامات اساسی در این ارتباط انجام نمی شود و این گازها به راحتی به هدر می ورد.


وی تاکید کرد: متاسفانه در کمیسیون انرژی با اختلاف بسیار یایین این گاز قرار بود در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد تا این گازهای همراه را به برق تبدیل کند . به طوری قیمت پایه برای آن قیمت یک سوم گاز شیرین بود با وجود به دلیل مقرون به صرفه نبودن بخش خصوصی در سال 92 از استقبال نکرد.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: در سال 93 حتی بخش خصوصی نیز اخیرا خواستار استفاده کردن از این گازها شده که جواب مشخصی دریافت نکرده است.


امیرخامکانی در ادامه به برنامه ریزی دولت های نهم و دهم برای مهار کردن گاز های فلر اشاره کرد و گفت: 6 سال اول آن دو دولت به این مساله توجه نشد. اما دولت دهم در سال 91 اصرار داشت که این گازها به مناقصه گذاشته شود که از این طرح استقبالی نشد. در سال 92 نیز همین رویکرد ادامه پیدا کرد، باز هم این مناقصه مورد توجه قرار نگرفت. مساله  جمع آوری گازهای فلر بارها در دولت دهم مطرح شد اما شاید به اذعان بسیاری از کارشناسان، علاقه ای هم برای اجرا و استفاده از این گازها نبود.


 سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس یادآور شد: اما در دولت یازدهم دید متفاوتی وجود داشت. وزیر نفت دولت یازدهم بارها به این مساله اشاره کرده و برنامه ریزی دقیقی برای این کار دارد. وزیر نفت در نشستی که با اعضای کمیسیون انرژی مجلس داشت، تاکید داشت که می توان از طریق این گازها، خوراک مورد نیاز واحدهای پتروشیمی را تامین کرد.


وی تاکید کرد: این صحبت نشان می دهد که بعد از روی کار آمدن دولت یازدهم، تازه صحبت های مطرح شده در دولت دهم به کار گرفته و با آن جدی برخورد شده است.


خامکانی در ادامه اظهار کرد: اعضای کمیسیون انرژی مجلس بارها اعلام آمادگی کرده اند که شرایط  هموار کردن تحویل گازهای فلر یا همراه به بخش خصوصی دارند حتی در بودجه سنواتی سال 93 نیز این موضوع قید شد. اما کماکان از این مورد استقبال نشد. به همین دلیل شرکت ملی نفت تصمیم گرفت چند مجتمع پالایشگاهی گاز و گاز مایع طبیعی احداث کند که 4 مجتمع در حوزه میادین نفتی در حال ساخت و تکمیل است.


سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس،  در ادامه به ساخت پالایشگاه های کوچک در ارتباط با این موضوع اشاره و اظهار کرد: ساخت این پالایشگاه ها با توجه به جمع آوری گازهای فلر و همچنین تامین خوراک پتروشیمی ها اقتصادی و اقدامی در راستای کمک به محیط زیست ارزیابی کرد.


وی افزود: این پالایشگاه ها برای جمع آوری گازهای فلر تاسیس شده اند زیرا این گازها مدت ها در حال سوختن بوده بطوری که برخی مدعی اند روزانه 3.5 میلیون متر مکعب گاز در عسلویه سوزانده می شود.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: برای جمع‌آوری گازهای همراه نیز در سال 93 برگزار شد اما هنوز قراردادها به دلیل قیمت به نتیجه نرسید.


خامکانی تاکید کرد: تا زمانی که دولت برنامه ای برای اجرا این موضوع ندارد اجازه دهد تا بخش خصوصی گازهای همراه را جمع‌آوری کند تا ایجاد ارزش افزوده برای کشور داشته باشد.


انتهای پیام/



اخبار مرتبط

مذاکره با سه شرکت خارجی برای صادرات برق
مصرف بنزین کشور از مرز ٢٥ میلیارد لیتر عبور کرد
١٧٠ میلیارد مترمکعب گاز در کشور مصرف شد
فاز ١٢ عرصه نمایش توانمندی داخلی بود
ایرانی‌ترین فاز پارس جنوبی پس از مدت‌ها انتظار در آستانه بهره‌برداری قرار می‌گیرد
فاز 12 پارس جنوبی احتمالا سه‌شنبه افتتاح می‌شود/ گام‌های نهایی تا افتتاح رسمی "ماموت گازی"
سامانه کشف تقلب در سوختگیری راه‌اندازی می‌شود




۲۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۶:۴۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن