واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
سالمندان در جشنواره سبزهها بهاری شدند/ بهاری شدن سالمندان در جشن رویش
سالمندان سرای مهر مازندران در جشن سبزهها بهاری شدند تا دوباره نشان دهند که بهار از راه میرسد و ما همچنان امیدواریم.
به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، هر ساله با فرارسیدن فصل بهار در آستانه سال نو سبزه و سفره آرایی هفت سین از سری برنامههای فرهنگی و هنری هر نهاد، سازمان، انجمن و خانوادههای ایرانی است که از دیر باز مرسوم بوده است و بعد از سالها همچنان به عنوان جشنواره با حفظ رسوم بومی و سنتی در تمام نقاط کشور مورد استقبال قرار میگیرد. مرکز جامع توانبخشی سالمندان سرای مهر مرکز مازندران هم با برنامههای ویژه نوروزخوانی جوانان هفت و هشت دهه پیش را که عضو این مرکز هستند را برای استقبال از بهار طبیعت دعوت کرد و مراسم آیینی را در آستانه نوروز بهجا آورد. آواهای مازندرانی در سرای مهر طنین انداز شد، مادران و پدران کهنسال با دستانی لرزان اما پرتوان دست میزدند و نواهایی که حرف دلشان بود را همگام با نوروز خوانها زمزمه میکردند. سرمای زمستانی اسفند ماه در محفل گرم سالمندان محسوس نبود، لبخند روی لبانشان نقش میبست وقتی نوازنده بومی مازندران «شیرین شیرین جان » را مینواخت و خواننده هم میخواند قند در دل جوانان شش دهه پیش آب میشد. برخی هم با پای کمکی وارد جمعیت میشدند یا عصا به دست بودند و یا دستانشان در دست فرزند و نوه بود. امیری، کتولی و طالبا بیقراری در دل سالمندان مجلس ایجاد کرد که رنگ رخشان را گلگون کرده بود. شیرینی و آش گزنه پایان سال وسایل پذیرایی مجلس سالمندانی بود که در سرای مهر تدارک دیده شد.
مدیرکل بهزیستی مازندران در جمع سالمندان سرای مهر مرکز مازندران از مدعوین ویژه بود از او دعوت شده بود تا سخنرانی کوتاه داشته باشد. سعید آرام سالمندی را اتفاق زندگی دانست و گفت: وقتی در جمع شما پدران و مادران قرار گرفتم گذشته برایم مرور شد. زمانی که در کنار پدر و مادر بزرگم قرار میگرفتم. وی با بیان اینکه فرهنگهای سنتی و آیینی از نسل گذشته باید به نسل جدید انتقال داده شود، افزود: وقتی دستگاههای اجرایی فرهنگی و سازمانهای متولی در خصوص احیای سنتها گام بردارند تجربیات گذشتگان کاربردی میشود.
روانشناس و عضو هیئت علمی دانشگاههای مازندران نیز در این مراسم با اعلام اینکه فعالیت در حوزه سالمندان باید فرهنگسازی شود، گفت: باید به سمتی برویم که با گسترش مراکز سالمندی روزانه این قشر از جامعه به سمت سلامت پیش بروند. اصغر نوروزی فعال کردن سالمندان را ضروری دانست و ادامه داد: جامعه نیازمند سالمند سالم است تا تجریبات خود را به نسل جدید منتقل کند. وی با اشاره به اینکه نوع نگرش ما به شهر باید شهر سالمندی شود، تصریح کرد: شهری که سالمند از هر جهت از امکانات رفاهی، سلامت و رشد بهرهمند شود. نوروزی با بیان اینکه داشتن شهر مناسب با رفاه سالمندی نیازمند همکاری سازمانها، دستگاههای اجرای در حوزه شهری است، اظهار کرد: فعالیتهای حوزه شهری باید به سمت شهر سالمندی موفق سوق داده شود.
مسئول فنی مرکز جامع توانبخشی سالمندان سرای مهر ساری نیز درباره فعالیتها این مرکز توضیحاتی داد و گفت: مرکز ویژه سالمندان سرای مهر روزانه از صبح تا دو بعد از ظهر از سالمندان پذیرایی میکند. مژگان رمضانی افزود: سالمندان از خدمات پزشکی، روانشناسی، فیزیوتراپی، مددکاری، پرستاری، ایروبیک، کلاسهای هنری، آموزش قرآن، موسیقی درمانی، مولوی، سعدی و حافظ خوانی، اردوهای تفریحی و مشاورهای بهرهمند میشوند. وی خاطر نشان کرد: طبق تعریف بهداشت جهانی سن بیش از 60 سال را سالمند میدانند که در این مرکز تابع قانون بهداشت جهانی است.
این مسئول با بیان اینکه سالمندان مستقل و یا نیمه مستقل هم میتوانند در این مرکز راه یابند، خاطرنشان کرد: از سوی مرکز سرای مهر بخش ویزیت در منزل هم برای سالمندان وابسته و یا تختگرا تعریف شده است و از خدمات این مرکز استفاده میکنند. رمضانی با اشاره به اینکه برنامههای فرهنگی متنوع به مناسبتهای مختلف در مرکز سرای مهر انجام میشود، یادآور شد: مرکز سرای مهر برای نخستینبار در سال 86 در مرکز مازندران کارش را شروع کرد و بعد در سطح کشور الگو برداری شد. مسئول فنی مرکز جامع توانبخشی سالمندان سرای مهر شهرستان ساری هدف از ایجاد مرکز روزانه سالمندان را داشتن سالمندی سالم و فعال دانست و اظهار کرد: امید به زندگی در سالمندان باید افزایش یابد. ============= گزارش: رقیه نعلبدانی ============= انتهای پیام/86006/س30
93/12/27 - 08:44
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]