واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: هفدهمین کنگره بین المللی نهج البلاغه در قم فراخوان مقاله شد قم - ایرنا - رییس بنیاد بین المللی نهج البلاغه از آغاز فراخوان مقاله هفدهمین کنگره بین المللی نهج البلاغه خبر داد.
به گزارش ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین جمال دین پرور روز سه شنبه در نشستی خبری ابراز داشت: هفدهمین کنگره بین المللی نهج البلاغه در قم با موضوع عهد نامه امیرالمومنین(ع) به مالک اشتر برگزار خواهد شد.
وی اظهار داشت: این کنگره عید غدیر سال آینده با مشارکت 40 نهاد در قم به مدت یک روز برگزار می شود و علاقمندن برای ارسال مقالات خود و اطلاع از محورهای موضوعی می توانند به سایت www.nahjolbalagheh.orgمراجعه کنند.
وی همچنین مهلت ارسال مقالات را تا پایان تیرماه سال آینده عنوان کرد.
دین پرور بیان داشت: برگزاری این کنگره ضرورتی در جامعه برشمرده شده و گنجینه ارزشمندی چون عهدنامه امیرالمومنین(ع) به مالک اشتر را داریم که منشور حکومتی و منشور سیاسی اجتماعی در سطح جهانی برشمرده می شود و این عهدنامه فرازمانی و فرامکانی است.
وی افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی که امام خمینی(ره) شعار نه شرقی نه غربی را بیان کردند به آن معنا است که دستگاه حکومت نه از شرق و نه از غرب گرفته نمی شود و راه جدیدی باز شده است که خیلی از کارشناسان و تحلیل گران آن را باور نمی کردند.
رییس بنیاد بین المللی نهج البلاغه ابراز داشت: هر حکومت و جامعه ای که بخواهد حرکت کند باید براساس فکر و فرهنگی باشد که راه را نشان دهد و در حکومت اسلامی این چنین فکر و فرهنگی وجود داشته و در تاریخ اسلام، سیره پیامبر و ائمه اطهار(ع) مطالب بسیاری وجود دارد.
وی افزود: در طول تاریخ ائمه ما، هیچ کدام جز امام علی(ع) در راس حکومت قرار نگرفتند و در این رابطه آن حضرت مطالبی بیان کرده اند که امروز در نهج البلاغه و برخی متون دیگر در اختیار ما است، به خصوص عهدنامه امام به مالک اشتر برای حکومت مصر گنجینه ای پر محتوا برشمرده می شود.
دین پرور افزود: نهج البلاغه برای تعلیم و تربیت مردم معجونی برای شفا بر شمرده شده و مرهمی برای دردهای فردی و اجتماعی و مجموعه ای است برای ابعاد بزرگ جامعه انسانی و هر چقدر جامعه ها به وجود آید و دولت ها و ملت ها متحول شوند، این مجموعه بزرگ بر جای خود باقی است.
وی افزود: طی سال های پس از انقلاب اسلامی در کشور توجه به نهج البلاغه را شاهد بوده ایم اما شاهد برنامه کاملی که به صورت جامع از آموزه های نهج البلاغه استفاده شود در نظام قانونگذاری و اجرایی کشور شاهد نبوده ایم.
دین پرور در پاسخ به سووالی در زمینه ظرفیت دیپلماسی برای جهانی کردن نهج البلاغه بیان داشت: کلمات قصار نهج البلاغه به 15 زبان ترجمه شده است و البته ظرفیت دیپلماسی برای معرفی این کتاب شریف بنا بر برخی نظرات در چارت وزارت خارجه نمی گنجد.ک/3
7408 / 1175
26/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]