واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اعتماد در یک نگاه تهران- ایرنا- روزنامه اعتماد روز سه شنبه با عناوین «در جست وجوی راه حل هسته ای»، «از کار حزبی دفاع می کنم» و «حداقل دستمزد کارگران؛ ٧١٢ هزارتومان» منتشر شد.
تیتر نخست این روزنامه با عنوان «در جست وجوی راه حل هسته ای» به آخرین دور مذاکرات هسته ای اختصاص دارد. دامنه مذاکرات هسته ای ایران روز گذشته میان دو شهر اروپایی و ٤ عضو حلقه مذاکراتی ایران و ١+٥ در نوسان بود. نخستین دیدار میان محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان با جان کری، وزیر امور خارجه ایالات متحده از ساعت ٨ صبح روز گذشته آغاز شد و به سنت تمام دیدارهای میان دو تیم چندین ساعت طول کشید. در این جلسه ٥ ساعته علاوه بر وزرای امور خارجه دو کشور، علی اکبر صالحی، رییس سازمان انرژی اتمی کشورمان و ارنست مونیز، وزیر انرژی ایالات متحده هم به همراه معاونان وزیر امور خارجه دو طرف حضور داشتند. آنچه در این دیدار گذشت به روایت رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان: «در این جلسه در مورد موضوعات باقیمانده بحث کردیم. قرار شد در جلسه عصر در حالی که ما در بروکسل درحال دیدار با وزرای امور خارجه سه کشور هستیم، آقایان صالحی و مونیز بحث های هسته ای را ادامه دهند. بحث های ما هم از ٨ صبح روز سه شنبه در لوزان از سر گرفته خواهد شد. موضوعات بسیار زیادی مورد بحث قرار گرفته است، از تحریم ها تا نامه نمایندگان کنگره. هرچند ما نامه اعضای کنگره را یک حرکت سیاسی می دانیم اما لازم است که مو ضع گیری دولت امریکا در خصوص این حرکت هم مشخص شود. بحث های بسیار زیادی در خصوص تمام این موضوعات مطرح شد. در برخی موارد به راه حل نزدیک تر هستیم، در برخی موارد راه حل کاملا در دسترس است و در برخی موارد هنوز با راه حل فاصله داریم ، لذا لازم است که سه تا چهار روز آینده تا روز جمعه هم به مذاکرات ادامه دهیم تا نتیجه مشخص شود.»
چراغ سبز لاریجانی به تاسیس تشکل جدید اصولگرایان با عنوان «از کار حزبی دفاع می کنم» عکس نخست و دیگر عنوان روزنامه اعتماد است. آخرین روز مجلس آخرین فرصت علی لاریجانی بود؛ فرصتی برای ارایه گزارش و پاسخ دادن به سوالات رسانه ها. جایی که پرسش هایی درباره مذاکرات هسته ای و همینطور روابط دولت و مجلس نقش پر رنگی داشت. هر چند تمرکز قسمتی از سوالات بر موضوعات اقتصادی هم چشمگیر بود. لاریجانی در پی راهی یک ساله که پر بود از حمایت از دولت و زیر فشار قرار گرفتن توسط طیف مخالفان دولت در مجلس، پا به نشست خبری دیروز گذاشته بود. در این نشست هم مثل تمام آن یک سال باز هم لاریجانی در همان مسیر جلو رفت. حمایت ضمنی اش از دولت و همینطور نظر متفاوتش به روند مذاکرات هسته ای در مقایسه با طیف های منتقد دولت کاملا برجسته بود. هر چند وی در پاسخ به سوالی درباره افزایش تعداد سوالات نمایندگان از وزرا، پشت مجلس نشینان را آنقدرها هم خالی نکرد و گفت که تذکرات داده شده و سوالاتی که مطرح می شود کاملا «خیرخواهانه» بوده است. به هر تقدیر لاریجانیِ پایان سال ٩٣، فرق چندانی با لاریجانیِ طول این سال نداشت.
این روزنامه با بازتاب عنوان «حداقل دستمزد کارگران؛ ٧١٢ هزارتومان» نوشت: در حالی حداقل دستمزد کارگران برای سال ١٣٩٤، با ١٧ درصد افزایش نسبت به سال گذشته به تصویب رسید که براساس گزارش بانک مرکزی، رقم مصوب 712 هزار و 425 تومان بیش از ٥٠ درصد کمتر از خط فقر است.
آخرین جلسه تعیین حداقل دستمزد کارگران برای سال آینده در حالی به کار خود پایان داد که قبل از آغاز جلسه شایعاتی در مورد افزایش ٢٠ تا ٢٢ درصدی به گوش می رسد اما در نهایت نمایندگان کارگری، کارفرمایی و دولت بر روی رقم ١٧ درصد به توافق رسیدند. این اتفاق در حالی رخ می دهد که نمایندگان کارگری در روزهای اخیر تهدید کرده بودند که در صورتی که افزایش حداقل دستمزد کمتر از رقم ٣٦٦ هزار تومان باشد، آنها از امضای مصوبه خودداری خواهند کرد و از طریق شکایت به سازمان بین المللی کار (ILO) و دیوان عدالت اداری پیگیر مطالبات کارگران می شوند. هر چند که آنها در جلسه روز جمعه به افزایش ٢٦٠ هزار تومانی دستمزد هم رضایت دادند. اما در نهایت نمایندگان کارگری شورای عالی کار به روال سال های گذشته به افزایش ١٧ درصدی رضایت دادند و مصوبه مزبور را امضا کردند، در حالی که این رقم کمتر از یک سوم رقم درخواستی آنها بود.
یادداشتی از عباس عبدی در پاسخ به اظهارات سعید حجاریان با عنوان «شکست روحانی شکست کیست؟» عنوان دیگر این روزنامه است، این روزها مصادف با پانزدهمین سالگرد ترور ناجوانمردانه دوست عزیزمان آقای حجاریان است، امیدواریم ایشان سال های سال نیز در میان ما باشند و گرچه بعید است سلامت جسمی ایشان به گذشته بازگردد ولی حداقل باید دعا کنیم که در همین حد باقی بمانند؛ ولی از بخت خوش اینکه قوه فکری ایشان به سلامت است و همچنان خواهد بود و به همین دلیل هم گفت وگوهایش همچنان خواندنی است. ایشان گفت وگوی مفصلی را با سالنامه روزنامه اعتماد انجام داده که به طور طبیعی در این گفت وگو به موضوعات متنوعی اشاره شده است. در این میان برخی نکات آن برجسته تر شده و در سایر رسانه ها نیز به صورت ناقص بازنشر یافته است که ممکن است به دلیل وجود برخی کلمات موجب سوء تعبیر شود. یک نکته مهم آن گفت وگو، درباره مشکلات پیش روی دولت روحانی است و گفته اند که: «روحانی چند ماه دیگر گرفتاری های عجیب وغریبی خواهد داشت؛ بی پولی، پروژه های عمرانی، اخراج کارگران، ناتوانی در پرداخت یارانه، حتی بخشی از حقوق کارمندان و...». سپس در جای دیگری متذکر شده اند که «باید از روحانی دفاع کنیم. چاره ای نداریم. ما از او حمایت کردیم تا رییس جمهور شود، حالا هم باید حمایتش کنیم تا ادامه دهد.» و در ادامه در برابر این سوال که: و اگر شکست بخورد اصلاح طلبان هم شکست خورده اند؟ پاسخ می دهد که: «نه. شکست روحانی شکست ما نیست. او اصلاح طلب نبوده است». همچنین درباره این سوال که به نظر شما اصلاح طلبان الان دچار بحران استراتژی و راهبرد هستند، پاسخ می دهد که: «بله، تا حدودی هستند. در کل می دانند چه باید کرد اما نمی دانند از چه طریقی.» تمام بحث این یادداشت درباره این چند بخش از گفت وگو است.
1642**9131
26/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]