محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832547627
دولت فرش قرمز را براي صادرات غيرنفتي پهن كند نه واردات
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: دولت فرش قرمز را براي صادرات غيرنفتي پهن كند نه واردات
نبود نقشه راه در توسعه صادرات غيرنفتي يكي از دلايل عقبماندگي كشور در اين بخش ميباشد
نویسنده : بهناز قاسمي- مهران ابراهيميان
نبود نقشه راه در توسعه صادرات غيرنفتي يكي از دلايل عقبماندگي كشور در اين بخش ميباشد. معاون سابق سازمان توسعه تجارت معتقد است تمامي دستگاهها بايد بسيج شوند تا به رشد صادرات غيرنفتي دست يابيم و به عبارت ديگر صادرات شعور ميخواهد نه شعار.
درپي كاهش قيمت نفت در ماههاي اخير، عزم دولتمردان بر توسعه صادرات غيرنفتي و رفع موانع آن افزايش يافت. گفته ميشود عدم شناخت از بازارهاي صادراتي، بالا بودن قيمت تمامشده كالا و فعال نبودن رايزنان بازرگاني در كشورهاي هدف از دلايل عدم توسعه صادرات غيرنفتي دراين سالها ميباشد.
دراين باره، معاون سابق سازمان توسعه تجارت، در گفت و گوي تفصيلي با «جوان» نيز از چالشهاي پيش روي توسعه صادرات در سالهاي اخير و عقبماندگيها در بخش توسعه صنعت بستهبندي و نبود آمايش سرزمين سخن گفت و افزود: در اين سالها، هرزمان كه قيمت نفت كاهش يافته، به فكر توسعه صادرات افتاديم و هرزمان كه قيمت نفت افزايش يافته، صادرات غيرنفتي را فراموش كرديم و با ندانمكاري مثل پيمانسپاري ارزي، سدي را سر راه صادرات غيرنفتي قرار داديم.
كيومرث كرمانشاهي آغاز رشد صادرات غيرنفتي را از دهه 70 عنوان كرد و افزود: در سال 67 صادرات غيرنفتي يك ميليارد دلار بود و سال 77 به 5 ميليارد دلار رسيد و اكنون اين رقم به 42 ميليارد دلار افزايش يافته است، اما همچنان موانعي بر سر راه توسعه صادرات وجود دارد و نميتوانيم از ظرفيتهاي موجودمان سود ببريم.
وي به هشت قلم كالاي كشاورزي كه در توليد و صادرات مزيت داريم، اما در اين سالها مورد توجه قرار نگرفته، اشاره كرده و تصريح كرد: به دليل كوتاهي تجار ما زعفران و پسته در حجمهاي بالا بدون بستهبندي مناسب صادر ميشود، به طوري كه هنوز هم پسته در كيسههاي 50 كيلويي به خارج از كشور ارسال ميشود. وي توليد پسته كشور را سالي 230 هزار تن اعلام كرد و گفت: 80 درصد توليد پسته بايد صادر شود اما در بهترين ماههاي سال 5/1 ميليارد دلار ارزآوري دارد، طبيعي است كه در شرايط فعلي، رقباي ايران با جوسازي و آلوده دانستن محصولات صادراتي، بازار را خراب كنند. كرمانشاهي همچنين با اشاره به قدمت 120 ساله توليد و كشت زعفران، از مصوبه دولت قبل در خصوص صادرات زعفران خبر داد و اظهار داشت: كل محصول زعفران 220 تن است و در اين سالها نتوانستيم مشكل بستهبندي زعفران را حل كنيم، در دولت قبل در سازمان توسعه تجارت مصوب شد كه به صادرات زعفران از يك تا 10 گرم جايزه صادراتي تعلق بگيرد و صادرات از 10 گرم تا 30 گرم جايزه و عوارض صادراتي از سوي صادركننده پرداخت نشود اما به صادرات در بستههاي بيش از 30 گرم، عوارض پلكاني تعلق گيرد، متأسفانه به محض اينكه دولت عوض شد، مصوبه لغو شد و اكنون اين محصول استراتژيك در بستههاي بالاي 10 كيلويي صادر ميشود. به گفته وي، بخش خصوصي فعال در بازارهاي صادراتي زعفران دو گروه هستند، عدهاي طرفدار بستهبندي و عده ديگر طرفدار صادرات فلهاي هستند، در دولت قبل 60 ساعت جلسه با دو وزير برگزار شد، اختلافات زياد بود تا اينكه با تلاش رئيس وقت اتاق بازرگاني و تشكيل شوراي ملي، فرمول بستهبندي زعفران به تصويب رسيد اما با تغيير دولت مصوبه ملغي شد. اي كاش روزي برسد كه برنامههاي كشور فارغ از جناحبندي، به صورت يك سند ملي تدوين شود و هر دولتي بر سر كار آمد، آن را اجرا كند. متأسفانه دولت كه تغيير ميكند، دولت قبل به كلي نفي ميشود و در اين ميان فقط وقت مردم تلف ميشود و بس.
به اعتقاد وي، در سالهاي پس از انقلاب، هيچ كالايي به اندازه نفت دستخوش تغيير قيمت نشده است و چارهاي نداريم جز اينكه با تغيير تعرفه صادرات، اين بخش را توسعه دهيم، اما پيش از هرچيز بايد موانع از ميان برداشته شود. وي از صادرات خدمات فني و مهندسي و مزاياي آن سخن ميگويد و معتقد است با توسعه اين بخش، ريشه در داخل كشور و شاخه و برگ آن در خارج از كشور قرار دارد. وي از نبود برنامه براي كشت محصولات كشاورزي و عدم برنامهريزي براي صادرات آن خبر داده و گفت: بعد از 36 سال از پيروزي انقلاب اسلامي، يك سال سيب زميني كم، پياز زياد توليد ميشود و سال بعد نيز برعكس ميشود. در سازمان توسعه تجارت، سالي كه سيب زميني زياد بود، ميگفتند جايزه صادراتي دهيد تا صادرات شود و سالي كه كم بود، عوارض صادراتي براي آن كالا وضع ميشد. وي از نبود برنامه كشت انتقاد كرده و تصريح كرد: كاشت، داشت و برداشت محصولات كشاورزي از مزيتهاي كشور ما است، اما به دليل نبود مديريت آب، اين بخش زيانده بوده و در نهايت سودش به جيب دلالان ميرود.
در كالاهاي اساسي به شدت وابستهايم
كرمانشاهي افزود: از 55 ميليارد دلار واردات كالا، 11 ميليارد دلار حجم كالاهاي اساسي است و به شدت در اين بخش كشور وابستگي دارد. يك سال جشن خودكفايي گندم ميگيريم، سال بعدش توليد كاهش مييابد و مجبور ميشويم به هر قيمتي آن را وارد كنيم، اما اگر برنامه مشخصي داشته باشيم و براساس آمايش سرزمين پيش برويم، سهم صنعت و معدن، كشاورزي، خدمات و... تعيين تكليف ميشود، اما متأسفانه همه دولتها به اين موضوعات بيتوجه هستند.
موانع صادرات
وي بيتوجهي به بازاريابي نوين را از موانع صادرات دانست و گفت: مقام معظم رهبري در سال 73 جملهاي گفتند مبني بر اينكه آرزوي من است كه روزي برسد كه چاه نفت بسته شود و مبناي اقتصاد كشور بر صادرات غيرنفتي پايهريزي شود، اما دولتمردان به فرمايشات ايشان بيتوجهي كردند و نتوانستند سياستهاي اقتصاد مقاومتي را عملياتي كنند و به نظرم همه ما در اين زمينه مقصريم. كرمانشاهي تصريح كرد: همه بخشهاي اقتصادي اعم از دولتي، تعاوني و خصوصي سوار يك كشتي هستيم، كار صادرات، فرابخشي و ملي است، بايد تمام دستگاهها و نهادها در اين بخش فعال و هماهنگ شوند، حتي بانكها. وي تحريمهاي غربي را تجاري دانست و گفت: تحريمها از فروش نفت آغاز شد تا كشتيراني، حمل و نقل و... به عبارت ديگر غربيها بخش تجاري و صادرات ايران را هدف قرار دادند.
اسكله ساختيم اما پل نساختيم
معاون سابق سازمان توسعه تجارت به ناكارآمدي مناطق آزاد اشاره كرد و گفت: 20 سال پيش مناطق آزادراه انداختيم، قانون مستقل براي آن تدوين كرديم اما هيچ كس قبولش ندارد. اسكله كاوه درست كرديم، اما پل نساختيم، نتيجه آن شد كه كالا از چين به دبي ارسال و سپس به قشم منتقل شود. قرار بود كريدور شمال – جنوب از طريق پل به هم وصل شود، اما پل ساخته نشد. فقط اسكله با ظرفيت 100هزار تني ساخته شد و بدون اينكه استفاده شود، كم كم فرسوده شد و ما هنوز نتوانستهايم برابر سرمايهگذاريمان از آن بهره لازم را ببريم.
برنامههاي بلندمدت، پايش نميشود
وي در خصوص برنامههاي توسعهاي كشور گفت: يك سند چشمانداز 20 ساله، برنامه توسعهاي پنج ساله با كلي اسناد پاييندستي داريم، اما هرگز برنامههاي كوتاه مدت پايش نميشود و از مديران بازخواست نميشود. مديريت در دنيا اين طور نيست، اينكه مدير سر كار بيايد، بعد از 4 سال (كمتر يا بيشتر) بركنار شود، بدون اينكه بايت عملكردش بازخواست شودو... در كشور آلمان يك نسل فدا شدند، شب و روز كار كردند براي نجات نسل آينده، اما در ايران ما راضي نشديم براي نسل آينده كار كنيم. دولت جديد تمامي برنامههاي دولت قبل را خط ميزند و عملكردش به برگزاري اجلاس و همايش ختم ميشود. وي تصريح كرد: دربخش توسعه صادرات بايد مباني فكري دولتمردان تغيير كند، به عبارت ديگر صادرات شعور ميخواهد نه شعار، نبايد احساساتي عمل كرد. اكنون شرايط به گونهاي است كه براي واردات كالا برايت فرش قرمز پهن ميكنند اما براي صادرات كالا بايد فرش قرمز پهن كني. در واردات به واردكننده پورسانت ميدهند درحالي كه بايد به صادرات كمك كرد. كرمانشاهي افزود: كسي كه يك بار كالايي صادر كرد و ارز نياورد، آن شخص فعال اقتصادي نيست.
ناكارآمدي رايزنان بازرگاني
وي به نقش مثبت رايزنان بازرگاني در رشد صادرات غيرنفتي اشاره كرد و افزود: رايزنان بازرگاني از كارمندان دولت هستند، دربرخي مواقع رايزنان كارمند وزارت امور خارجه هستند اما از وزارت صنعت و تجارت حقوق ميگيرند. رايزنان بازرگاني بايد حداقل شش سال آموزش ببينند تا بازار كشورهاي هدف را بشناسند، حجم صادرات و واردات را بدانند و... و از همه مهمتر عملكردشان ارزيابي شود. وظيفه اين رايزنان پذيرش هيئتهاي تجاري و برگزاري نمايشگاهها است و شش ماه قبل از پايان مأموريتشان بايد شخص جديد معرفي شود و با بهرهگيري از تجربيات رايزن قبلي كار را به دست بگيرد، اما متأسفانه نه تنها كارآيي رايزنان ارزيابي نميشود، بلكه ماهها طول ميكشد تا رايزن جديد انتخاب و معرفي شود. كرمانشاهي، نبود رايزن در روسيه را يكي از دلايل ناكامي ايران در صادرات كالا به روسيه دانست و تصريح كرد: در سالهاي گذشته در روسيه رايزن داشتيم اما پس از پايان مأموريتش به ايران بازگشت و ديگر كسي جايگزين وي نشد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۶:۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]
صفحات پیشنهادی
طبق مصوبه مجلس در بودجه 94 دولت 200 میلیون دلار به صندوق ضمانت صادرات ایران پرداخت میکند
طبق مصوبه مجلس در بودجه 94دولت 200 میلیون دلار به صندوق ضمانت صادرات ایران پرداخت میکندنمایندگان مجلس در بودجه 94 به دولت اجازه دادند به منظور افزایش سرمایه مبلغ 200 میلیون دلار به صندوق ضمانت صادرات ایران پرداخت کند به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس نمایندگان مجلس شورای- رییس اتاق بازرگانی اهواز: دولت از تولید و صادرات حمایت کند
رییس اتاق بازرگانی اهواز دولت از تولید و صادرات حمایت کند اهواز - ایرنا - رییس اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی اهواز گفت اولویت دولت در دوره کنونی که در تحریم قرار داریم باید حمایت از تولید و صادرات باشد عبدالرحمن سلیمانی روز سه شنبه در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنفعالیت اتاق بازرگانی صادرات باشد نه واردات/ ضرورت تعامل با دولت
عضو ائتلاف ایرانی آباد فعالیت اتاق بازرگانی صادرات باشد نه واردات ضرورت تعامل با دولت شناسهٔ خبر 2509158 یکشنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۵ ۱۷ اقتصاد > صنعت و معدن و تجارت عضو ائتلاف ایرانی آباد در هشتمین دوره انتخابات اتاق بازرگانی معتقد است این مجموعه باید به عنوان بازوی حرکتی نظاروایت دولت از گرانی گوشت قرمز
تراز معاون وزیر جهادکشاورزی گفت شرایط تولید گوشت قرمز با ثبات عرضه به اندازه کافی و تغییرات ایجاد شده مربوط به حلقههای واسط و شرایط بازار است به گزارش تراز حسن رکنی ضمن رد مباحث مطرح شده مبنی بر اینکه کمبود دام سبب گرانی قیمت گوشت قرمز در بازار شده است اظهارداشت جمعیت داعضو کمیسیون برنامه و بودجه در گفتوگو با فارس: تورم صفر درصدی قابل تامل است/دولت به جای تورم شاخص رفاه را به م
عضو کمیسیون برنامه و بودجه در گفتوگو با فارس تورم صفر درصدی قابل تامل است دولت به جای تورم شاخص رفاه را به مردم اعلام کندعضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت نرخ صفر درصدی تورم قابل تامل است و دولت به جای تورم شاخص رفاه را به مردم اعلام کند علی محمد احمدی در گفتوگو با خدولت سال آینده ۳۸ هزار نفر را استخدام میکند
نوبخت اعلام کرد دولت سال آینده ۳۸ هزار نفر را استخدام میکند شناسهٔ خبر 2512381 جمعه ۱۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹ ۴۴ اقتصاد > اقتصاد ایران رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور گفت براساس برنامه ریزیها دولت سال آینده ۳۸ هزارنفر از جوانان را استخدام خواهد کرد به گزارش خبرنگار مهرایجاد رقابت پذیری در میان تولیدکنندگان داخلی/ تعادل در واردات و صادرات
سهشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱ ۲۸ یک کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه هیچ گونه تعادل و توازنی در دهه گذشته در زمینه واردات و صادرات شاهد نبودیم گفت یک کشور واردکننده هستیم که بازار خودش را در اختیار تولیدکنندگان خارجی قرار داده است در حالی که باید در راستای مقاومسازی اقتصاد ایناتاق بازرگانی نسبت به واردات کالا به دولت جهتدهی مناسب دهد
اتاق بازرگانی نسبت به واردات کالا به دولت جهتدهی مناسب دهد عضو ائتلاف فراگیر ایرانی آباد گفت اتاق بازرگانی به عنوان بازوی مشورتی دولت میتواند به دستگاه اجرایی در زمینه واردات به نفع تولید جهتدهی مناسب دهد محمد عاشق معلی عضو ائتلاف فراگیر ایرانی آباد در گفتوگو با خبرنگار اقتروند کاهشی صادرات فرش دستباف متوقف شد
یکشنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱ ۳۶ رییس مرکز ملی فرش ایران ضمن تشریح دلایل کاهش صادرات فرش دستباف طی سالهای اخیر از متوقف شدن روند کاهشی صادرات فرش دستباف خبر داد حمید کارگر در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد اسفند امسال پایان خوشی برای فرش ایرانی است و آمار و ارقام صادراتی ماوزارت نفت درخواست صادرات برق را در دولت مطرح نکرد
چهارشنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲ ۳۰ وزارت نفت درحالی ار زرح خود برای مشارکت در صادرات برق دفاع کرده و ایرادات زیادی را متوجه فعالیت وزارت نیرو و رسانه ها دانسته است که وزیر نیرو بالاخره با موضعگیری در این زمینه تاکید کرد مبحث صادرات برق توسط وزارت نفت در دولت مطرح نشده است حمید چیتواردات باید در کشور ساماندهی شود/ لزوم ارائه دستورالعمل مصرف ارز از سوی دولت
رئیس مجمع کارآفرینان واردات باید در کشور ساماندهی شود لزوم ارائه دستورالعمل مصرف ارز از سوی دولت رئیس مجمع کارآفرینان گفت اگر محدودیتهای ارزی را که منجر به تورم میشود مدیریت نکنیم ناگزیر مجبور به تصمیمات افزایشی نرخ ارز جهشی خواهیم شد و در این راستا دولت باید با یک دستورالعتصدی گری دولت و آسیب هایی که به اقتصاد وارد میکند
تصدی گری دولت و آسیب هایی که به اقتصاد وارد میکند در همه جای دنیا بخش خصوصی از ارکان مهم اقتصاد به حساب میآید و حضورش در بخشهای مختلف به مردمی شدن اقتصاد کمک میکند به گزارش پایگاه خبری ائتلاف فراگیر ایرانی آباد در این میان بخش خصوصی در کشور ما از امتیاز ویژه ای برخوردار استمدیرعامل ایران خودرو: مذاکرات را رصد می کنیم تا شریک خوب انتخاب کنیم/ برای خارجی ها فرش قرمز نداریم
مدیرعامل ایران خودرو مذاکرات را رصد می کنیم تا شریک خوب انتخاب کنیم برای خارجی ها فرش قرمز نداریم اقتصاد > صنعت - نسیم آنلاین نوشت یکهزارع گفت برای خودروسازان خارجی فرش قرمز پهن نمیکنیم مدیرعامل ایرانخودرو در نشست خبری گفت مذاکرات هستهایمدیر عامل مدیریت شبکه برق ایران به فارس خبر داد آمادگی برای واردات 500مگاوات برق از آذربایجان/ صادرات برق باید
مدیر عامل مدیریت شبکه برق ایران به فارس خبر دادآمادگی برای واردات 500مگاوات برق از آذربایجان صادرات برق باید زیرنظر وزارت نیرو باشدمدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران با بیان اینکه هرگونه صادرات برق باید زیرنظر دیسپاچینگ ملی و وزارت نیرو باشد گفت تبادل برق ایران با آذربایجان مواز سوی معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد الحاق بند (3) مکرر به ماده (11) آییننامه اجرایی قانون مقررات صادرات و وا
از سوی معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شدالحاق بند 3 مکرر به ماده 11 آییننامه اجرایی قانون مقررات صادرات و وارداتمعاون اول رئیسجمهور مصوبه هیات وزیران در مورد الحاق بند 3 مکرر به ماده 11 آییننامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات برای اجرا به وزارت امور اقتصادی و دارایی ودولت سال آینده ۳۸ هزار تن را استخدام میکند |اخبار ایران و جهان
دولت سال آینده ۳۸ هزار تن را استخدام میکند رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور گفت طبق برنامه ریزی انجام شده دولت سال آینده 38 هزار تن را استخدام می کند کد خبر ۴۸۱۱۶۴ تاریخ انتشار ۱۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۶ ۱۵ - 06 March 2015 رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور گفت طبق برنامهدولت موظف به حذف يارانه پردرآمدهاست/ بعيد به نظر ميرسد شوراي نگهبان مجددا با اين مسئله مخالفت كند
دولت موظف به حذف يارانه پردرآمدهاست بعيد به نظر ميرسد شوراي نگهبان مجددا با اين مسئله مخالفت كند جليلي گفت در حال حاضر با اصلاحيهاي كه صورت گرفته است مجلس به دولت اختيار داده تا بر اساس تواني كه دارد بايد جهت حذف يارانه پردرآمدها اقدامات لازم را انجام دهد جوانآنلاين عضو-
اقتصادی
پربازدیدترینها