واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدرسه ای که بر باد رفت ... ایلا - ایرنا - وقتی طوفان و گردباد هفته قبل در استان ایلام از اواخر شب آغاز و تا صبح روز بعد ادامه داشت هیچکس نمی دانست که این باد چیزی را از این استان با خود به یادگار خواهد برد.
به گزارش ایرنا، دانش آموزان مدرسه عشایری آن شب از صدای باد وحشت کرده و از ترس دستان شان را در گوش فرو می بردند ولی صبح روز بعد وقتی مثل همیشه راهی مدرسه (چادر) شدند تنها تیرک های آهنی فرو رفته در زمین را دیدند که تاب و تحمل نیاورده و مقاومتش در جنجال با باد برای پرواز نکردن بی نتیجه مانده و باد چادر (مدرسه) عشایری دانش اموزان در یکی از مناطق شهر آبدانان را با خود برده بود.
آری دانش آموزان این منطقه آن روز برخلاف همه دانش آموزان برخوردار که روزهای سرد زمستان را در کلاس های گرم و کنار شوفاژ سپری کردند تنها تماشاگر جای خالی مدرسه شان بودند و نمی دانستند مدرسه شان الان در آسمان کدام منطقه سرگردان است و بدنبال دانش آموزان می گردد.
دانش آموزان منطقه عشایری در آبدانان نمی دانستند که مدرسه شان در هوا معلق شده و باد آن را به یادگار با خود برده است.
سخنان معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان ایلام در خصوص مدرسه چادری منطقه عشایری در آبدانان که بر اثر طوفان هفته گذشته همراه باد رفته بود در نشست شورای آموزش و پرورش استان ایلام، دل همه اعضا این نشست را به درد آورد.
این اتفاق شاید بخش اندکی از هزاران مشکل دانش آموزان مناطق عشایری این استان و سراسر کشور باشد که در طول سال تحصیلی بر خلاف همه دانش آموزان شهرنشین بجای تمرکز کردن بر روی درس و مشق با مشکلاتی همچون نداشتن فضای استاندارد آموزشی و یا رفت و آمد به مدرسه مواجه هستند.
مهرانگیز جلیلیان در این نشست با اشاره به وجود 180 مدرسه در مناطق عشایری استان ایلام گفت: نزدیک به سه هزار دانش آموز دختر و پسر در این مدارس در مقطع ابتدایی و متوسطه اول مشغول تحصیل هستند.
وی افزود: از این تعداد مدرسه، 110 فضا ساختمانی، 45 فضا چادر سیار در مناطق قشلاقی و ییلاقی و 25 فضا نیز بصورت پیش ساخته (کانکس) هستند.
جلیلیان یکی دیگر از مشکلات مدارس مناطق عشایری این استان را نداشتن تجهیزات آموزشی جدید عنوان کرد و گفت: با توجه به اضافه شدن پایه ششم ابتدایی برای تدریس درس کار و فناوری این مدارس باید مجهز به رایانه باشند.
وی اظهار کرد: تنها 30 مدرسه از مجموع مدارس عشایری استان مجهز به رایانه بوده و متاسفانه درس کار و فناوری در مابقی مدارس بصورت تئوری به دانش آموزان ارایه می شود.
وی نداشتن فعالیت های غیر درسی را از دیگر محرومیت های مدارس عشایری و مرزی استان اعلام کرد و گفت: متاسفانه این دانش آموزان در طول سال تنها کتاب های درسی را مطالعه کرده و از کتب غیر درسی نظیر مجلات آموزشی رشد محروم هستند.
وی اعتبار مورد نیاز برای ارسال و توزیع مجلات رشد بین این دانش آموزان را سالانه 50 میلیون ریال اعلام کرد.
جلیلیان عدم پوشش شبکه استانی و تلویزیونی در مناطق عشایری، نداشتن مکان مناسب برای اسکان معلمان در این مناطق و نبود تجهیزات مناسب آموزشی را از دیگر مشکلات مدارس این مناطق برشمرد.
وی خواستار توجه مسوولان برای برقراری عدالت آموزشی بین دانش آموزان مناطق عشایری و مرزی این استان شد.
امسال 95 هزار دانش آموز در استان ایلام در مقاطع مختلف به تحصیل اشتغال دارند.
7171/9002
25/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]