محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843617902
تکثر آرا در رسانه هاي داخلي ديده نمي شود/ لزوم تربيت خبرنگاران بين المللي در ايران
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۲ اسفند ۱۳۹۳ (۹:۲۱ق.ظ)
تکثر آرا در رسانه هاي داخلي ديده نمي شود/ لزوم تربيت خبرنگاران بين المللي در ايران گروه فرهنگ؛
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، با يک بررسي ساده در پايگاه اطلاع رساني معاونت امور مطبوعاتي و اطلاع رساني وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و نيم نگاهي به بانک اطلاعات نشريات، خبرگزاري ها و پايگاه هاي اطلاع رساني کشور مي توان به آماري دست يافت که از رشد کمي روزنامه ها، خبرگزاري ها و پايگاه هاي اطلاع رساني کشور طي سال هاي اخير حکايت مي کند.
244 عنوان روزنامه چاپي، 46 خبرگزاري، 586 پايگاه خبري و 1785 ماهنامه در کشور داراي مجوز هستند و بخش اعظمي از اين تعداد نيز مجوزهاي خود را در دولت گذشته دريافت کرده اند.
بدون شک تعدد منابعي که بتوانند اخبار را دراختيار علاقه مندان قرار دهند در هر جامعه اي امر مطلوبي است اما اين در شرايطي است که در اين تعدد، تکثر آرا نيز ديده شود.
براي واکاوي هر بيشتر در عملکرد خبرگزاري ها و دلايل رشد کمي آنها طي سال هاي اخير، گفت و گويي را با دکتر سيد وحيد عقيلي، رئيس دانشکده علوم ارتباطات اجتماعي و خبر دانشگاه آزاد اسلامي انجام داده ايم که چکيده آن در ذيل مي آيد.
در يک برهه زماني، تعداد مجوزهاي ارائه شده به منظور راه اندازي خبرگزاري ها و روزنامه ها افزايش قابل توجهي يافت. به نظر شما اين اتفاق مي تواند تحولي را در عرصه خبر و اطلاع رساني کشور ايجاد کند؟
اينکه تعداد خبرگزاري ها و روزنامه هاي کشور زياد باشد، امر مبارکي است اما اين موضوع نيازمند شروطي است که يکي از آنها تکثر و چند صدايي و ديگري اين است که از کميت، کيفيت نيز حاصل شود. بايد مشخص شود که اين خبرگزاري ها در طول يک بازه زماني چه تعداد خبر تاثيرگذار توليد کرده اند و چه ميزان از اخبار آنها در نقل قول هاي صورت گرفته شده در رسانه هاي خارجي مورد استفاده قرار گرفته است.
تاکنون کدام يک از خبرگزاري هاي فعال در کشور توانسته اند اين مولفه ها را داشته باشند؟
متاسفانه، خبرگزاري هاي ما در ايران هيچ گاه نتوانسته اند آنطور که بايد در انتشار اخبار تاثير گذار، نقش فعالي را ايفا کنند و تنها در موارد محدودي شاهد بوده ايم که اخبار توليد شده در ايران توانسته توجه رسانه هاي خارجي را به خود جلب کند. يکي از اين موارد، انتشار خبر فوت صدام حسين از سوي خبرگزاري جمهوري اسلامي ايران (ايرنا) بود. آن زمان تمام رسانه ها اين خبر را به نقل از خبرگزاري ايرنا منتشر کردند اما موارد اين چنيني ديگر در کشور چندان تکرار نشده است.
يکي از مولفه هاي ديگر نيز تازگي خبر است. اگر رسانه ها به اين مسائل توجه کنند مي توانند اخبار کمي را به خبرهاي کيفي تبديل کرده و آن زمان است که مي توانيم بگوييم که کدام يک از خبرگزاري ها، شايستگي حضور در شاخص خبرگزاري هاي برتر کشور را دارند.
ما بايد در کشور يک سري شاخص را در نظر گرفته و بر اساس آن، خبرگزاري هايي را که از نظر نو آوري، تاثير و تازگي و ... شرايط لازم را دارند معرفي کنيم.
در شرايطي که راديو، تلويزيون و خبرگزاري هاي دنيا به اخبار منتشر شده از سوي رسانه هاي ايران توجه چنداني ندارند آيا رسانه هاي داخلي در مقابل انتشار اخبار ساير رسانه هاي جهان، اخلاق حرفه اي را رعايت مي کنند؟
طي سال هاي اخير اخلاق حرفه اي در عرصه رسانه کشور آنطور که بايد رعايت نمي شود. بسياري از خبرگزاري ها و روزنامه هاي ايران در نقل قول هاي خود از رسانه هاي خارجي تنها به جمله « به نقل از يک رسانه غربي» اکتفا مي کنند که اين رفتار به هيچ وجه صحيح نيست. اينکه براي انتشار يک خبر، صدر و ذيل آن حذف شده و نامي از رسانه توليد کننده خبر برده نشود خلاف اخلاق حرفه اي است.
به نظر شما دليل اصلي تعدد خبرگزاري ها در ايران و يکسان بودن خط و مشي آنها چيست؟
بسياري از خبرگزاري هاي کشور يا دولتي و يا نيمه دولتي بوده و اعتباراتي را از دولت دريافت مي کنند. اگر اين اعتبارات دولتي نبود، بدون شک تعداد خبرگزاري هاي موجود در کشور بسيار کمتر و کيفيت خبرگزاري ها بالا تر بود. اين خبرگزاري ها به اين خاطر که اعتبارات دولتي دريافت مي کنند بايد پايبند به يک سري اصول بوده و همين موضوع بر عملکرد و خط و مشي آنها تاثير مي گذارد.
نبايد مخالف رونق بازار خبرگزاري ها بود اما بسياري از خبرگزاري هاي کشور شرايط حرفه اي گرايي کامل را ندارند. اين رسانه ها تعدادي نيروي کار را به عنوان خبرنگار جذب کرده اما بدون آنکه به آنها آموزش هاي لازم را ارائه دهند، در حال فعاليت در عرصه رسانه هستند. در کل بايد گفت، تعدد خبرگزاري ها در کشور در حوزه خبر ايجاد اشکال کرده است. اميدوارم در آينده وضعيت به گونه اي نشود که معاونت امور مطبوعاتي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي اعلام کند که برخي از رسانه ها مورد تاييد اين نهاد نيستند.
نه تنها در ميان رسانه ها بلکه بايد در اتاق خبر يک خبرگزاري نيز تکثر آرا به خوبي ديده شود و صاحبان رسانه ها ديدگاه هاي مختلف و چند گونه پذيري را مورد پذيرش قرار دهند. اگر در اتاق خبر رسانه اي، تکثر آرا وجود نداشته باشد، نمي توان به آن رسانه عنوان حرفه اي را داد.
در دوراني که به دليل مشکلات اقتصادي، سياسي و بين الملل کشور به بيشترين حجم توليد خبر نياز دارد، آيا رسانه ها توانسته اند در اين مسير کمک رسان ظاهر شوند؟
کشورها براي رسيدن به ديپلماسي عمومي، بايد چند فاکتور را مد نظر قرار دهند. بايد به اين موضوع توجه شود که راهکار رسيدن به ديپلماسي فرهنگي و اقتصادي، رسيدن به ديپلماسي رسانه اي است. رسانه ها اگر در تحقق اين ديپلماسي ها به دولت کمک نکنند، ديپلماسي عمومي محقق نخواهد شد.
بايد اعلام کنم که با بررسي هاي صورت گرفته شده، دشوار مي توان گفت که رسانه هاي کشور توانسته اند به رسيدن دولت به ديپلماسي عمومي کمک کنند.
در فضاي مجازي که سرعت انتشار اخبار به صدم ثانيه رسيده است، آيا توليد نرم خبرها مي تواند تحولي را در اين مسير ايجاد کند؟
اگر اعتقاد داشته باشيم که تفاوت عمده نرم خبرها و سخت خبرها عامل زماني آن است، با توجه به انتشار اخبار در صدم ثانيه در دنياي کنوني، نرم خبرها اهميت خود را بيش از پيش نمايان مي کنند.
مي توان اسم نرم خبرها را تفسير نيز گذاشت. رسانه هاي کشور نيز مي توانند از اين شرايط استفاده کرده و براي چرايي اخبار، يک پاسخ قانع کننده داشته باشند.
به عنوان مثال، زماني که داعش اقدام به بريدن سرِ يک فرد ژاپني مي کند، تمام رسانه ها زمان، مکان و حتي فيلم اين اتفاق را به روي خروجي هاي خود قرار مي دهند اما کمتر رسانه اي به چرايي اين اتفاق مي پردازد و دليل اين که چرا يک گروه از جنوب شرقي آسيا، شهروندي از کشوري که ديپلماسي آنها تنها اقتصاد است را به رشته تحرير در مي آورد.
بايد اعلام کنم که در حال حاضر و در فضاي مجازي، اهميت سخت خبرها کاهش نيافته بلکه به دليل شرايط هاي خاص، اهميت تفسير و نرم خبرها افزايش يافته است.
شرايط روزنامه نگاران ايراني در عرصه بين الملل چه گونه است؟ آيا رسانه هاي ما توانسته اند در تربيت روزنامه نگاران بين المللي موفق ظاهر شوند يا خير؟
يکي از مولفه هايي که کيفيت يک خبرگزاري را نشان مي دهد آن است که اين رسانه چند خبرنگار بين المللي دارد؟، در تاريخ روزنامه نگاري ايران، نمي توان خبرنگاري را يافت که با يک چهره بين المللي گفت و گو کرده باشد. تمام کشورهاي دنيا اکنون تلاش مي کنند که خبرنگاران بين المللي را تربيت کنند و در ايران نيز بايد اين گونه اقدامات در دستور کار قرار گيرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]
صفحات پیشنهادی
رسانه ها از ظرفيت هاي موجود در حوزه بين المللي استفاده نمي کنند
۱۱ اسفند ۱۳۹۳ ۱۸ ۲۰ب ظ مديرعامل خبرگزاري موج رسانه ها از ظرفيت هاي موجود در حوزه بين المللي استفاده نمي کنند مديرعامل خبرگزاري موج گفت رسانه هاي داخلي از ظرفيت هاي موجود در حوزه بين الملل بهره کافي را نبرده و در انتشار اخبار وقايع بين المللي آنطور که بايد عمل نمي کنند به گزانقش رسانهها در «جنگی که نمیبینی»
چهارشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱ ۴۵ جنگی که نمیبینی اثر جان پیچلر محصول سال ۲۰۱۰ در یک قسمت 94 دقیقه ای از شبکه مستند پخش می شود به گزارش سرویس تلویزیون و رادیو ایسنا جنگی که نمیبینی دربارهی نقش رسانهها در جنگهای امپریالیستی است و با نگاهی نو به روشهای نوین تشویش اذهان ونقش رسانه ها در جنگی که نمی بینی
نقش رسانه ها در جنگی که نمی بینی جنگی که نمی بینی اثر به یاد ماندنی جان پیچلر محصول سال ۲۰۱۰ در یک قسمت 94 دقیقه ای از شبکه مستند پخش می شود جنگی که نمی بینی درباره نقش رسانه ها در جنگ های امپریالیستی است و با نگاهی نو به روش های نوین تشویش اذهان و سیاست های جنگ افروزانمعاون مطبوعاتی وزارت ارشاد: یارانه مطبوعات بر اساس تعداد خبرنگاران بیمهشده پرداخت میشود/ هیچ مسئولی نمیتوان
معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد یارانه مطبوعات بر اساس تعداد خبرنگاران بیمهشده پرداخت میشود هیچ مسئولی نمیتواند به رسانهها پاسخگو نباشدمعاون مطبوعاتی ارشاد گفت رسانهها موظف به بیمه کردن خبرنگاران خود هستند و از این پس یارانه مطبوعات بر اساس تعداد خبرنگاران بیمهشده آنها پرداختبیانیه رئیس کتابخانه ملی ایران لزوم همبستگی نهادهای بینالمللی برای جلوگیری از تخریب آثار فرهنگی عراق
بیانیه رئیس کتابخانه ملی ایرانلزوم همبستگی نهادهای بینالمللی برای جلوگیری از تخریب آثار فرهنگی عراقرئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی طی اعلامیهای خواستار ایجاد همبستگی بین نهادهای بینالمللی برای جلوگیری از تخریب آثار فرهنگی عراق توسط داعش شد به گزارش خبرگزاری فارس در بیانیه- نقش رسانه ها در جنگی که نمی بینی
کوتاه از صدا و سیما نقش رسانه ها در جنگی که نمی بینی تهران-ایرنا-مستند جنگی که نمی بینی اثر به یاد ماندنی جان پیچلر محصول سال ۲۰۱۰ در یک قسمت 94 دقیقه ای از شبکه مستند پخش می شود به گزارش روز چهارشنبه ایرنا جنگی که نمی بینی درباره نقش رسانه ها در جنگ های امپریالیستی است و باافشارزاده: تا کرار را نبینم، آمدنش را باور نمیکنم/ برکناری افجهای برای آرامش تیم بود
افشارزاده تا کرار را نبینم آمدنش را باور نمیکنم برکناری افجهای برای آرامش تیم بودمدیرعامل باشگاه استقلال گفت تا کرار را فردا نبینم آمدنش را به ایران باور نمیکنم به گزارش خبرگزاری فارس بهرام افشارزاده در گفتوگویی در برنامه 90 در رابطه با حضور جاسم کرار در ایران اظهاجشنواره بینالمللی فیلم کودک قاهره برپا میشود/اختصاص اکران ویژه برای فلسطین
جشنواره بینالمللی فیلم کودک قاهره برپا میشود اختصاص اکران ویژه برای فلسطینبیستودومین دوره جشنواره بینالمللی فیلم کودک قاهره در حالی با حضور 200 فیلم از 45 کشور در مصر برپا میشود که اکرانهای ویژهای تحت عنوان کودک عربی و فلسطینی در سینمای رشید مشهراوی برای آن تعیین شده استحضور هنرمندان يزد در نمايشگاه بين المللي صنايع دستي ايتاليا
۱۸ اسفند ۱۳۹۳ ۱۵ ۴۴ب ظ حضور هنرمندان يزد در نمايشگاه بين المللي صنايع دستي ايتاليا صادرکنندگان اتحاديه ها و تعاوني هاي صنايع دستي استان يزد در نمايشگاه بين المللي صنايع دستي ايتاليا شرکت مي کنند به گزارش خبرگزاري موج سرپرست معاونت صنايعدستي اداره کل ميراث فرهنگي صنايعدستيآخرین مهلت ارسال آثار به جشنواره بین المللی فیلم «محمد (ص)؛ پیامبر صلح» اعلام شد.
آخرین مهلت ارسال آثار به جشنواره بین المللی فیلم محمد ص پیامبر صلح اعلام شد آخرین مهلت ارسال آثار کوتاه ۱۱۴ ثانیه ای به جشنواره بین المللی فیلم محمد ص پیامبر صلح اعلام شد به گزارش حوزه ادبیات باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی معاونت قرآن و عترت وزاروابط فرهنگي، اساس تعاملات بينالمللي است
۱۸ اسفند ۱۳۹۳ ۱۳ ۳۳ب ظ روابط فرهنگي اساس تعاملات بينالمللي است رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي با وزير خارجه ترکمنستان ديدار کرد او در اين ديدار گفت در شاکله فرهنگ به هيچ وجه مرزي ميان ايران و ترکمنستان وجود ندارد به گزارش خبرگزاري موج ابوذر ابراهيميترکمان رئيس سازمبينالمللي بودن جشنواره پويانمايي، يک افتخار است
۱۸ اسفند ۱۳۹۳ ۱۴ ۴۹ب ظ مدرس پويانمايي بينالمللي بودن جشنواره پويانمايي يک افتخار است مدرس پويانمايي گفت ما بايد از جواناني که پا به عرصه پويانمايي گذاشتهاند تشکر کنيم زيرا هم صبوري بسياري دارند و هم به شدت تلاش ميکنند انيميشن را بشناسند به گزارش خبرگزاري موج سعيد توکلاولین کنفرانس بینالمللی «رویکردهای معنویت در گردشگری»
دوشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۵ ۱۸ اولین کنفرانس بینالمللی رویکردهای معنویت در گردشگری توسط دانشگاه علم و فرهنگ برگزار میشود به گزارش ایسنا اولین کنفرانس بینالمللی رویکردهای معنویت در گردشگری توسط دانشگاه علم و فرهنگ در اواسط پاییز 94 برگزار خواهد شد برگزارکنندگان این کنفرانسبرگزاری دو مسابقه بینالمللی قرآنی در مصر
برگزاری دو مسابقه بینالمللی قرآنی در مصرقرار است به زودی در مصر دو مسابقه قرآنی توسط الازهر و وزارت اوقاف این کشور برگزار شود که یکی از آنها مسابقهای پژوهشی ـ علمی درباره اعجاز قرآن است به گزارش خبرنگار فرهنگی فارس قرار است به زودی در مصر دو مسابقه قرآنی توسط الازهر و وزارت اآزاده نامداری را نوروز 94 نمی بینیم؟!
آزاده نامداری را نوروز 94 نمی بینیم روزنامه هفت صبح روز گذشته تهیه کننده ویژه برنامه تحویل سال نو شبکه دو معرفی شد و حدس و گمان ها درباره حضور آزاده نامداری به عنوان تهیه کننده پایان یافت آنطور که خبرگزاری مهر نوشته این برنامه بهار در خانه است نام دارد و میر محمد حسین رضویبرای دومینبار مهلت ارسال آثار به جشنواره بینالمللی «محمد(ص)، پیامبر صلح» تمدید شد
برای دومینبارمهلت ارسال آثار به جشنواره بینالمللی محمد ص پیامبر صلح تمدید شدجشنواره بینالمللی فیلم کوتاه و انیمشین محمد ص پیامبر صلح برای دومینبار تمدید شد و هنرمندان میتوانند تا 26 اردیبشهتماه سال آینده آثار خود در زمینه معرفی شخصیت والای پیامبر اعظم ص را به دبیرخانهآغاز به کار ستاد اجرايي نمايشگاه بينالمللي کتاب تهران
۹ اسفند ۱۳۹۳ ۱۶ ۱۳ب ظ آغاز به کار ستاد اجرايي نمايشگاه بينالمللي کتاب تهران مدير کميته اجرايي بيست و هشتمين نمايشگاه کتاب تهران درباره شروع فعاليتهاي زيرساختي نمايشگاه کتاب گفت ستاد اجرايي نمايشگاه از تاريخ 15 اسفند در مصلي بزرگ امام خميني ره مستقر خواهد شد حسين صفري مدير-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها