تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 12 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بدانيد كه بدترين بدها، علماى بدند و بهترين خوبان علماى خوبند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803820476




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سوگ‌نشینی بر عشق


واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی: سوگ‌نشینی بر عشق
پسری ۲۰ ساله‌ام. چند ماه قبل خانمم طلاق گرفت. هر شب به یاد خاطره‌هایی که با او داشتم اشک می‌ریزم و اعصاب ندارم و کسی هم نیست مرا درک کند. همه غم‌هایم را در دلم می‌ریزم.

2377542210213697544.jpg
پاسخ مشاور: در حال حاضر دوران سخت و حساسی از زندگیتان یعنی دوران بعد از طلاق را سپری می‌کنید. با توجه به نارضایتی شما از این اتفاق، این طور به نظر می‌رسد که طلاق شما جنبه یک طرفه داشته و باعث بروز حالتی در شما شده است که در علم روان‌شناسی به آن سوگ یا فقدان می‌گویند. سوگ دارای مراحلی است که باید طی شود. برای آشنایی بیشتر و کمک به عبور سریع‌تر از این مراحل، در ادامه به بیان آن‌ها می‌پردازیم.
مراحل فقدان یا از دست دادن۱ - انکار:
اولین مرحله «انکار» است؛ یعنی فرد، از دست دادن را نمی‌پذیرد. البته با توجه به محتوای گفته‌هایتان به نظر می‌رسد که این مرحله را گذرانده‌اید. انکار در طلاق یعنی اینکه شما طلاق خود را نپذیرید و به وی پیامک یا زنگ بزنید و یا سر راه او بروید.
۲ - خشم:
دومین مرحله سوگ، «خشم» است. عصبانی بودن از خودتان، از همسر سابقتان و اطرافیان. این پرخاشگری به شکل‌های مختلف بروز می‌کند. خشم نسبت به خودتان با سرزنش کردن خود و اینکه چرا فلان کار را کردم، نسبت به دیگران با ابراز ناراحتی و حتی بددهنی، کتک کاری و...
۳ - غم:
سومین مرحله «غم» است.‌‌ همان احساسات و رفتارهایی که شما مطرح کردید؛ یعنی گریه کردن، مرور خاطرات و مواردی از این قبیل.
۴ - مقصر:
در چهارمین مرحله، فرد به دنبال مقصر می‌گردد. با مرور خاطرات و دعوا‌هایتان، مدام این سوال را از خود می‌پرسید که من مقصر بودم یا او؟ تکرار این جمله که‌ ای کاش این کار را انجام نمی‌دادم و... باز هم سرزنش خودتان و عصبانی بودن از دست خود و اطرافیانتان به خاطر رفتارهایی که انجام دادند.
۵ - پذیرش:
اما مرحله پنجم که مهم‌ترین مرحله است، «پذیرش» است. منظور از پذیرش این است که حالت‌ها و احساساتی هم چون غم، عصبانیت و گریه را کاملاً طبیعی بدانید و به جای سرزنش کردن خود، به خاطر اتفاقی که افتاده و اتهام به اطرافیان به دلیل عدم درک متقابل، مسئله پیش آمده را بپذیرید. پذیرش این واقعیت که وی به هر دلیلی دیگر همسر شما نیست و اینکه شما تنها هستید و چه کارهایی برای تنهایی خود باید انجام دهید. 
از مرور خاطراتت دست برداربرای عبور هر چه سریع‌تر از این مراحل، از شما می‌خواهم که مرور خاطرات خود را متوقف کنید. برای مدتی به مکان‌هایی که با هم زیاد می‌رفتید و خاطرات خوبی داشتید، نروید تا بتوانید مراحل فقدان را زود‌تر طی کنید. در حال حاضر این رفتار شما مانند چاقویی است که روی دست زخمی خود می‌کشید و جز بیشتر کردن درد و آسیب، تاثیر دیگری نخواهد داشت.
صحبتی با اطرافیاندر اینجا بد نیست که صحبتی هم با اطرافیان شما کنم. آن‌ها باید بدانند که از مهم‌ترین آثار طلاق احساس پوچی، تنهایی و انزواست و حتی ممکن است که فرد به جنس مخالف خود بدبین شود. اطرافیان در این شرایط، درباره فرد مطلقه احساس ترحم دارند و در مواردی به وی برچسب می‌زنند؛ به طور مثال می‌گویند تو ضعیفی، تقصیر خودت بود یا اشکال نداره و...
در نتیجهٔ این رفتار، فرد احساس کمبود و ناامنی بیشتری می‌کند. دلسوزی بیش ازحد اطرافیان و جامعه، باعث می‌شود مشکل روحی فرد بیشتر شود، لذا از اطرافیان فرد مطلقه خواسته می‌شود که به جای راهکار دادن و توصیه کردن به فرد، حرف‌های او را گوش و بیشتر همدلی کنند.
در پایان به شما توصیه می‌کنم که حتما برای مشاوره حضوری به یک مشاور مراجعه کنید، اگر مرحله سوگ را نتوانید در زمان مشخص که به طور طبیعی بین ۶-۳ ماه است بگذرانید؛ ممکن است این مراحل مدت زمان بیشتری طول بکشد و احتمال خطراتی همچون افسردگی و یا بیماری‌های روحی روانی مانند وسواس، اضطراب و... افزایش یافته و ممکن است خدا نکرده آینده و زندگی شما را دچار مشکل کند.خراسان

سه شنبه 19 اسفند 1393 





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نیک صالحی]
[مشاهده در: www.niksalehi.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سرگرمی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن