واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: چانه نزنید، ایران قدرت فضایی است!
«قدرت ایران در منطقه و جهان در بخش فناوری هوا فضا قابل چانه زنی نیست. این فناوری با توجه به گران بودن و شرایط تحریم الزاماتی دارد که باید در مدیریت کلان کشور دیده شود.» به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به جایگاه کشور در حوزه صنایع فضایی گفت: قدرت جمهوری اسلامی ایران در فناوری هوا فضا، قابل چانهزنی نیست .
محمدحسن انتظاری دبیر شورای عالی فضای مجازی صبح سه شنبه امروز در چهاردهمین همایش انجمنهای هوا فضای ایران که در سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران برگزار شد، گفت: در سال 1373 که رئیسجمهور وقت از سازمان پژوهشهای صنعتی و علمی ایران دیدن کرد، نخستین پیشنهاد طراحی ماهواره در حضور ایشان مطرح شد و پس از آن فرآیند بررسی این مسئله مورد توجه قرار گرفت و پایه گذاری ساخت ماهواره در بخش غیرنظامی با بازدید وی از سازمان پژوهشهای علمی صنعتی آن زمان رقم خورد.
وی گفت: نخستین ماهواره به نام مصباح در سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ساخته شد و این تنها ماهواره ای است که هنوز هم ترمینال کنترل آن در ساختمانی در همین سازمان آماده عملیات است و بسیاری از بخشهای آن در سازمانهای معتبر اروپایی تست شد که البته تا پای پرتاب هم رفت، اما به علت تحریم، شرکت پرتابکننده از پرتاب آن خودداری کرد که این باعث شد گلوگاههای پرتاب ماهواره در ایران به دست متخصصان باز شود.
انتظاری افزود: بر این اساس در پرتاب ماهواره امید گلوگاه پرتاب ماهواره نیز در کشور شکسته شد و ایران به فناوریهای کلیدی پرتاب نیز دست یافت.
دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به وضعیت کنونی کشور در زمینه فناوری فضایی، گفت: در حال حاضر توانمندیهای خوبی از نظر متخصصان در این بخش داریم و چندین دانشگاه از جمله دانشگاه امیرکبیر، صنعتی شریف و علم و صنعت تجربههای خوبی در زمینه فناوری فضایی در کشور وجود دارد و ما مدیران فوقالعاده خوب و با تجربه در این زمینه داریم.
وی تاکید کرد: مدیریت پروژههای فضایی مدیریت بسیار پیچیدهای است، اما در کشور به توانایی در مدیریت طراحی و ساخت پرتاب ماهواره دست یافتهایم و به تجربیات باارزشی رسیدهایم.
دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به اینکه با این تجربهها اکنون کشور در یک موقعیت فوقالعاده خوبی در این زمینه قرار دارد، گفت: این دیدگاه قبلا وجود داشت که ما در چند محور کلیدی و راهبردی باید در حوزه فناوری حرکت کنیم درست است که فناوری هستهای کشور را تا حدودی جلو برده، اما باید یک شبکه راهبردی ایجاد شود تا در این دنیای پرتلاطم هر کدام دچار مشکل شدند بقیه به حل مشکل کمک کنند.
وی افزود: قدرت جمهوری اسلامی ایران در منطقه و جهان در زمینه فناوری فضایی بینظیر است و قابل چانهزنی نیز نیست.
دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به اینکه 20 سال تجربه در این بخش داریم که از نظر عمق و عرض این تجربه در وضع فوقالعاده مطلوبی قرار داریم به الزامات آینده کشور در علم و فناوری در حوزه ماهواره و فناوری فضایی اشاره کرد و گفت: لزوم مدیریت پایدار در این حوزه امری جدی به نظر میرسد، لذا با توجه به پیچیدگیهای آن نظام مدیریت پایدار را میطلبد و باید مراقبت شود تا از تجربیات و نیروی انسانی این بخش که رشد یافته، بیشتر بهره گیریم.
وی افزود: این مدیریتها باید به صورت تخصصی و راهبردی اداره شود، لذا باید مدیریت این فناوریها راهبردی باشد.
دبیر شورای عالی فضای مجازی همچنین به ضرورت تصمیم گیری های پایدار در زمینه فناوری فضایی اشاره کرد و گفت: این فناوری با توجه به گران بودن و شرایط تحریم الزاماتی دارد که باید در مدیریت کلان کشور دیده شود.
سه شنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]