واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ اسفند ۱۳۹۳ (۱۳:۳۵ب.ظ)
کارآفرين نمونه کشور در گفت و گو با موج: مشکل تجاري سازي در کشور ارتباط بين فناور و صنعت است برنده جايزه مديريت فناوري و نوآوري کشور با اشاره به ضعف تجاري سازي در کشور اظهار کرد: مشکل اصلي تجاري سازي در داخل کشور عدم رابطه بين فناور و صنعت است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج؛ دکتر حسين جهانگير که در سال 93 به عنوان برنده جايزه مديريت فناوري و نوآوري کشور نام خود را ماندگار کرده است در خصوص موفق نبودن چند ساله کشور در زمينه تجاري سازي مي گويد: همان طوري که مي دانيد بيشتر جوانان ما خلاق و صاحب ايده هستند، اما؛ از آن جايي که آگاهي به آن ها در زمينه تجاري سازي بدرستي انجام نشده است و ساز و کار نامناسبي براي شخص داراي ايده در جهت مذاکره با شخص سرمايه گذار ارائه نشده است در زمينه تجاري سازي با مشکلات زيادي روبرو هستيم.
وي عدم توانايي در تجاري سازي را نداشتن ارتباط بين فناور و صنعت دانست وگفت: اگر چهار چوب مشخصي براي ارتباط يک فناور با يک صنعت مشخص تعريف کنند مطمئنا شرايط فرق خواهد کرد، به عنوان مثال در تمام دنيا اينگونه است که درصدي از قرار داد را به تکنولوژي و ايده را به فناور مي دهند تا همکاري را در زمينه صنعت بکار ببرند و در ادامه بقيه فعاليت ها به صورت تعريف شده انجام خواهد شد.
جهانگير افزود: يک صنعتگر نمي تواند جايگزين يک فناور باشد و يک فناور هم نمي تواند جايگزين مناسبي براي يک صنعتگر باشد، زيرا در صنعت بايد مهارت هاي متعددي داشته باشيم از جمله مهارت خريد مواد اوليه، توليد، نوه بازار و عملکرد آن صنعت و بقيه موارد که هر کدام تجربه خاص خود را مي خواهد و اگر بخواهد يک فناور اين راه را طي کند بايد صبر زيادي داشته باشد که در اين دوره اين موضوع امکان پذير نخواهد بود.
وي همچنين در ارتباط با آموزش و توجه به موضوع تجاري سازي گفت: توجه به تجاري سازي در کليه نهاد هاي جامعه ضروري است و مطالعه آن در دانشگاه ها که يکي از تاثير گذارترين نهادهاي جامعه است در پيشرفت اين حوزه و اقتصاد دانش بنيان نقش اساسي دارد.
اين کارآفرين برتر خاطرنشان کرد: البته بايد اين را اشاره کرد که در حال حاضر در دانشگاه ها مقوله کارآفريني از جنبه ها و ابعاد گوناگوني بررسي مي شود که اين کار مشارکت دانشگا ها را در توسعه اقتصادي نشان مي دهد.
وي افزود: در ضمن دانشگاه کارآفرين دانشگاهي است که تجاري سازي و کارآفريني را آموزش بدهد تا کسب و کاري ايجاد کند و همچنين روحيه کارآفريني و تجاري سازي را در دانشجويان پرورش دهد.
جهانگير درباره نقش مراکز علمي و رشد گفت: البته نقش مراکز رشد و پاک هاي علم و فناوري بسيار موثر است زيرا دانشجويان در اين سازمان ها و مراکز درگير تجاري سازي و کاآفريني خواهند شد و مجب مي شود که دانشجويان هم به استقلال مال دست پيدا کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]