تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانش، نابود كننده نادانى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837024688




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جامعه به سمت غمگین‌شدن پیش رفته است


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: جامعه به سمت غمگین‌شدن پیش رفته است
یک جامعه‌شناس در گفت‌وگو با «آفتاب» به پرهیز از سلیقه‌گرایی دولتی به پدیده مد پرداخت و گفت: «باید توجه داشت پدیده‌ای مثل مد و ازدواج و فرزندآوری و غیره هرگز دولتی نخواهد شد اما دولت‌ها می‌توانند با اقدامات مثبت فرهنگی به به نوآوری و سامان‌دهی در مباحث فرهنگی کمک کنند.»
آفتاب- سرویس فرهنگی: چهارمین جشنواره مد ولباس تهران امسال به محل دائمی نمایشگاه بین‌المللی تهران رفت وطراحان مد ولباس جای ثابتی برای ارائه لباس پیدا کرد. حرکتی که می‌توان آن را گامی به جلو در جهت اهمیت بیشتر این جشنواره تلقی کرد. حمید قبادی، دبیر کارگروه مد و لباس جشنواره بین‌المللی مد و لباس با اشاره به این‌که در جشنواره امسال شاهد تغییرات قابل توجهی نسبت به دوره‌های گذشته خواهیم بود، گفت: «در دوره‌های گذشته توقع بر این بود که خروجی اقدامات صورت گرفته را به‌طور ملموس بتوان دید. امسال تلاش شده است تا شاهد عرضه و کاربردی کردن این طرح‌ها و اقدامات باشیم.»


به گزارش آفتاب، علاوه بر دبیر جشنواره مد ولباس، علی جنتی وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی نیز در پیام خود به لزوم همکاری با طراحان داخلی اشاره کرده و گفته بود با خودباوری و تکیه بر میراث هنری گذشتگان و خلاقیت‌ هنرمندان اندیشمند، افزون بر حفظ پوشش مناسب منطبق با موازین اسلامی می‌توانیم در عرصه رقابت‌های تجاری، پوشش‌ها و لباس‌های نو و تازه‌ای به دنیای مدرن لباس عرضه کنیم و این مهم به یقین با همدلی و هم‌سویی سه ضلع هنرمندان طراح، صنعت‌کاران خوش فکر و تولیدکنندگان بازارسنج به خوبی میسر می‌شود.


توجه به صنعت مد و نوع نگاه به لباس وپوشش تا چند سال گذشته بین مسئولان فرهنگی مرسوم نبود و از این منظر می‌توان به شکل مثبتی به این جشنواره نگاه کرد اما شاید سوال اساسی که باید بیشتر مورد بررسی قرار بگیرد میزان تاثیرگذاری این جشنواره بر پوشش و لباس مردم در سطح جامعه است. تاثیر‌گذاری‌ای که می‌توان گفت هدف اصلی برگزاری جشنواره مد ولباس است.
 
اهداف جشنواره مد ولباس امسال چیست؟
  
حمید قبادی دبیر جشنواره مد ولباس پرهیز از پوشش‌های تکراری در جامعه، به تولید انبوه رساندن برترین‌های جشنواره و راه‌اندازی موسسات تک‌منظوره مد ولباس را اهداف اصلی این جشنواره معرفی کرده است؛ اهدافی که اگرچه هنوز به شکل کامل محقق نشده است اما بدون فواید مثبت نیز نبوده است. چندی پیش محمد حقانی، عضو شورای اسلامی شهر تهران انتخاب‌های متعدد برای مردم را از فواید اصلی این جشنواره دانست؛ فایده‌ای که با وجود شعارها  در سال‌های اخیر عملا توسط بسیاری از گروه‌های تندرو وافراد پذیرفته نمی‌شود. شرایط و مرور گذشته نشان می‌دهد تکیه بر لباس یک شکل و عموما تیره هنوز در عرصه مد ولباس دیده می‌شود. معضلی که باعث شده تولیدات طراحان داخلی که در جشنواره مد ولباس نیر ارائه می‌شوند به دلیل عدم اعتماد مردم به محصولا داخلی، کمتر خریداری شوند.


 در این میان علاوه بر تاکید مسئولان به برگزاری این جشنواره جامعه‌شناسان نیز به اهمیت و لزوم تدوام این جشنواره نیز اشاره کرده‌اند. دکتر‌هادی معتمد جامعه‌شناس و آسیب‌شناس در گفتگو با «آفتاب» به لزوم برگزاری جشنواره مد ولباس اشاره کرده و می‌گوید: «مد صنعتی است که جامعه را به شادابی می‌رساند. بنابراین مد فی نفسه مسئله منفی نیست اما مدگرایی افراط گونه که در همه شئون زندگی نیز کاربرد دارد مسئله منفی به شمار می‌آید.»


 این آسیب‌شناس با تاکید بر اینکه برخی هنوز رنگ‌های تیره را نشانه پوشش اسلامی می‌دانند گفت: «محدودیت در انتخاب رنگ‌ها هنوز از جانب برخی افراد پوشش اسلامی تلقی می‌شود این در حالی است که در اسلام بر رنگ‌های روشن بیش از رنگ‌های تیره تاکید شده است بنابراین این محدودیت‌ها با صنعت مد همخوانی ندارد. در جامعه ما رنگ‌های تیره قیمت بیشتری دارند در برخی اشیا و این نشان می‌دهد جامعه به سمت غمگین شدن پیش رفته است»


 معتمد به فعالیت‌های مثبت وزار فرهنگ وارشاد اسلامی اشاره کرده وگفت: « اگر مسئولان فرهنگی شرایطی به وجود بیاورند که افراد با صلاحیت وهنرمند و خلاق بتوانند در چارچوب قوانین فرهنگی وشئونات اجتماعی به سامان دهی موضوع مد ولباس بپردازند، امر مبارک و پسندیده‌ای محسوب می‌شود.»
 
جامعه با رنگ‌ها نشاط پیدا می‌کنند


 این جامعه‌شناس در ادامه به پرهیز از سلیقه‌گرایی دولتی به پدیده مد پرداخت وگفت: «باید توجه داشت پدیده‌ای مثل مد و ازدواج و فرزندآوری و غیره هرگز دولتی نخواهد شد اما دولت‌ها می‌توانند با اقدامات مثبت فرهنگی به به نوآوری و سامان‌دهی در مباحث فرهنگی کمک کنند.»


مشکلات عرصه مد پیچیده است


با وجود اهداف خوب در زمینه فعال‌سازی عرصه مد مشکلاتی نیز بر مسیر تولید کنندگان وجود دارد. یکی از تولیدکنندگان لباس در حاشیه جشنواره مد ولباس امسال به برخی از این مشکلات اشاره کرده وگفته است: «مشکلات تولید همچنان وجود دارد زیرا جلوی قاچاق کالا گرفته نمی‌شود. واردات بی‌رویه که به دلیل تولید انبوه چین با قیمت تمام کمتری وارد کشور می‌شوند، قابلیت رقابت را از تولیدکننده داخلی گرفته است به همین خاطر تولید داخلی هر روز ضعیف‌تر می‌شوند و واسطه‌ها و دلال‌ها هر روز موفق‌تر از قبل می‌شوند.»


  بررسی شرایط بازار لباس نشان می‌دهد با وجود اینکه برخی لباس‌ها مانند مانتو لباس محلی تلقی می‌شود اما بسیاری از لباس‌های از این دست هنوز از برخی کشورهای همسایه وارد می‌شوند. به نظر می‌رسد در شرایط فعلی همکاری جدی و حرفه‌ای با طراحان داخلی، تعبیه شبکه فروش مناسب برای لباس‌های داخلی تولیدشده و فرهنگ‌سازی برای پذیرش پوشش‌های متفاوت در چارچوب شئونات مذهبی در سال‌های آینده، جشنواره‌های مد ولباس بهتری را به عرصه ظهور برساند.




تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن