واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: بدترین مشاغل برای پوست
شرایط کاری یا موادی که فرد روزانه با آن سر و کار دارد، می تواند به پوست آسیب برساند و خطر ابتلا به مشکلات پوستی را افزایش دهد.
شرایط کاری یا موادی که فرد روزانه با آن سر و کار دارد، می تواند به پوست آسیب برساند و خطر ابتلا به مشکلات پوستی را افزایش دهد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما ، آیا می دانستید که شغل می تواند بر ظاهر و سلامت پوست تأثیر بگذارد؟ در واقع عوامل محیطی، شرایط کاری یا موادی که فرد روزانه با آن سر و کار دارد، می تواند به اپیدرم (لایه بیرونی پوست) آسیب برساند و خطر ابتلا به مشکلات پوستی را افزایش دهد.
پایگاه اینترنتی فرانسوی زبان ترافمینا (www.terrafemina.com) به پنج مورد از بدترین مشاغل که به سلامت پوست آسیب می رساند، اشاره کرده است:
1- کارمندان دفتری
این تصور غالب وجود دارد که کارمندان با نشستن 8 تا 18 ساعت در پشت میز کارشان، خود را در برابر مشکلات پوستی محافظت می کنند. اما این تصوری اشتباه است. در واقع همان گونه که قرار گرفتن پوست در معرض آفتاب بدون هیچ گونه آمادگی و محافظتی، خطر آفتاب سوختگی و در نتیجه سرطان پوست را افزایش می دهد، کارمندان دفتری نیز با احتمال ابتلا به ملانوم (خطرناک ترین سرطان پوست) مواجهند. پوست این افراد که به قرار گرفتن در معرض نور خورشید عادت ندارد، در آخر هفته یا تعطیلات، به شدت مورد هجوم نور آفتاب قرار می گیرد. براساس مطالعه ای که در سایت « مدیکال هایپاتسیز » منتشر شده است، از آنجا که کارمندان پشت میز نشین تمام روز را در محل کارشان زندانی هستند، به ندرت در برابر روشنایی روز قرار می گیرند و غالبا دچار کمبود ویتامین دی می شوند. ویتامین دی نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد.
2- خلبانان و خدمه پرواز
براساس مطالعه ای که در نشریه « انجمن پزشکی آمریکا » منتشر شده است، خطر ابتلا به ملانوم در خدمه پرواز هواپیما دو برابر دیگر مشاغل است. علت آن می تواند این باشد که خلبانان و خدمه پرواز نسبت به دیگران بیشتر در معرض اشعه های ماورای بنفش قرار دارند. در واقع، با افزایش ارتفاع، سطح اشعه های ماورای بنفش نیز افزایش می یابد. در ارتفاع 9 هزار متری که ارتفاع معمول در پروازهای مسافربری است، قرار گرفتن در معرض این اشعه ها از طریق کابین خلبان و پنجره های هواپیما دو برابر بیشتر از زمین است. به گفته محققان، تابش اشعه ماورای بنفش در پروازها بر فراز ابرها بسیار شدید است. ابرها تا 85 درصد اشعه های ماورای بنفش را باز می گردانند. بنابراین احتمال ابتلا به ملانوم در خلبانان و مهمانداران دو برابر مردم عادی است و بدتر از آن این است که این خطر با ساعات کل پرواز نسبت مستقیم دارد.
3- آتش نشانان
آتش نشانان با به خطر انداختن جان خود زندگی بسیاری از مردم را در حوادث غیرمنتظره نجات می دهند. در واقع قرار گرفتن مداوم در برابر دود و گازهای سمی به دی.ان.ای. اپیدرم آسیب وارد می کند و در نتیجه احتمال ابتلا به سرطان پوست را افزایش می دهد. این، نتیجه مطالعه ای است که بر روی 30 هزار آتش نشان آمریکایی صورت گرفته و در ماهنامه « پزشکی حرفه ای و محیطی » منتشر شده است.
4 - رانندگان کامیون و تاکسی
علت مشکلات پوستی در رانندگان کامیون و تاکسی، دود اگزوز خودروهای دیگر نیست، بلکه نور خورشید و به ویژه اشعه های ماورای بنفشی است که از سطح شیشه های خودرو عبور می کند. جولیوس فیو، جراح و متخصص زیبایی که در نیویورک و شیکاگو شاغل است، در این باره گفت : « افرادی که در حمل و نقل فعالیت دارند، مثلا رانندگان کامیون، تاکسی یا رانندگان قطار بیش از دیگران در معرض آثار زیانبار نور خورشید قرار دارند که نتیجه آن چین و چروک های زودرس و از دست رفتن خاصیت ارتجاعی پوست است.» سال 2013 در مطالعه ای که در نشریه آمریکایی « آکادمی درماتولوژی » منتشر شد، رانندگانی که در مسیرهای طولانی با شیشه های پایین رانندگی می کنند، در معرض پیامدهای منفی نور خورشید قرار دارند و 53 درصد موارد سرطان پوست، در سمت چپ بدن این افراد مشاهده شده است.
5- کشاورزان و کارگران پالایشگاهها
امنیت اجتماعی کشاورزی آمریکا در سال 2011 در مطالعه ای از مرگ و میر ناشی از سرطان پوست در جمعیت کشاورزان (یک درصد در مردان و شش درصد در زنان) خبر داد. در واقع، کشاورزان مانند دریانوردان یا کارگران ساختمانی که غالبا در برابر نور خورشید از خود محافظت نمی کنند، به علت قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید و اشعه های ماورای بنفش، در معرض خطر ابتلا به سرطان پوست قرار دارند. به علاوه پوست آنها با تعریق نیز آسیب می بیند، عرق کردن، حساسیت به نور و احتمال سوختگی را افزایش می دهد. آکادمی پوست آمریکا به کارگران پالایشگاهها توصیه می کند مراقب آثار زیانبار هیدروکربن ها باشند و مرتب بدن خود را بشویند.
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]