واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: یک پژوهشگر اقتصادی با بیان اینکه نظام بانکی مثل یک غده سرطانی شده که باید جراحی شود، گفت: توسعه اقتصادی کشور تنها با اصلاح نظام مالیاتی، بانکی و کاهش هزینه های دولت و رشد صنعت میسر است.
به گزارش تراز ،حسین راغفر در نشست هم اندیشی حمایت از تولید ملی در دانشگاه اصفهان تاکید کرد: اگر تحریم ها برداشته شود و پول ها و مطالبات ایران بازگرد با وضعیت فعلی باز هم آن مبالغ طبق هشت سال اخیر در مسیر توسعه قرار نخواهد گرفت.
وی با بیان اینکه نظام بانکی مثل یک غده سرطانی شده که باید جراحی شود، افزود: نهادهای قدرت، بانکدار شده اند و این تعداد زیاد بانک باید در هم ادغام شود زیرا فضای کسب و کار را از بخش خصوصی گرفته و اعتبار مالی به آنها نمی دهند.
این استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا ادامه داد: کارخانهای بعد از 50 سال کار مصادره می شود، اما برخی اشخاص به دلیل مداخلات سیاسی یکصد میلیارد تومان بدهی خود به نظام بانکی را پس نمی دهند.
راغفر یادآور شد: مالیات باید از همگان اخذ شود اما در واقع افراد و نهادهای قدرتی که به ویژه در دولت های نهم و دهم در حد بسیار زیادی رشد کرده اند ریالی مالیات پرداخت نمی کنند.
چه کسی یارانه می خواهد؟
وی درباره اصلاح ساختار هزینه های دولت تصریح کرد: در حال حاضر حدود 76 میلیون نفر ماهیانه یارانه می گیرند، اما در واقع حداکثر 40 درصد جامعه به این رقم نیاز دارند نه شخصی که پنج باب مغازه دارد و ماشین لوکس سوار می شود!
این اقتصاددان برجسته کشور با بیان اینکه با حذف 60 درصد پرداختی این رقم به جامعه می توان بیش از 42 میلیارد تومان برای حمایت از تولید کشور ذخیره کرد، تاکید کرد: این تصمیم اشتباه را دولت قبلی اتخاذ کرد و در حال حاضر به دلیلی برخی ملاحظات سیاسی نیز لغو نمیشود و از سوی دیگر مجلس نیز به دلیل تصویب آن هرگز با اجرای آن مخالفت نخواهد کرد.
واردات محوری مانع رشد تولید
راغفر در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: بر اساس پژوهش های علمی از سال 1338 تا 1392 (یعنی حدودا 55 سال اخیر) بر تولید ناخالص ملی دریافته ایم که در حوزه کشاورزی سهم ناچیزی داشتیم و سهم صنعت با نوسان مواجه بوده است.
وی خاطرنشان کرد: در طول سالیان یاد شده بخش خدمات و آن هم درست در حیطه واردات، رشد زیادی کرده و این در حالی است که واردات با حجم زیاد مانع از رشد تولید در کشور شده است.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: بین سالهای 1352 تا 1392 حدود 39 میلیارد دلار خرج مسافرت افراد به خارج از ایران شده است، اما در واقع این مبلغ هنگفت به نفع جریان خاصی از کشور قرار گرفته است.
راغفر ادامه داد: در طول 60 سال اخیر حدود 56 درصد درآمدهای ارزی در اختیار دولت نهم و دهم قرار گرفت که طرفداران آن مدعی هستند با ارزش ارقام دلار امروزی این عدد کمتر است، اما باز هم با محاسبه قیمت دلار سال 2001 این عدد 38 درصد منابع کل مدت زمان ذکر شده است.
ورشکستگی در عین برخورداری از ثروت کلان!
وی با بیان اینکه این عدد نیز رقم بسیار زیادی است، اظهار کرد: متاسفانه در این هشت سال اخیر کشورمان با داشتن ثروت بی نظیر یاد شده به ورشکستگی و بیکاری رسید چرا که توسعه فقط با رشد صنعت میسر است.
کسب سود 170 درصدی توسط موسسات مالی و اعتباری!
راغفر گفت: تجربه نشان داده که هر وقت قیمت نفت رشد داشته کشور نیز در بخش های مختلف رشدی آرام نشان داده و به همین ترتیب با بروز لایه ای از فساد مواجه شده ایم چرا که دولت ها هرجور که می خواستند خرج می کردند و پاسخگو نبودند.
وی اظهار کرد: در دولتهای نهم و دهم بی سابقه ترین درآمد نفتی را به دست آوردیم اما دچار رکود و فساد زیادی شدیم چرا که کسی به تولید اهمیت نداد و در عوض موسسات مالی و اعتباری ایجاد شد که تا 170 درصد سود کسب کردند!
این استاد دانشگاه خاطر نشان کرد: فقط با بخش کمی از این میزان پول غارت شده می توانستیم مطابق قانون آموزش و پرورش و دانشگاها را مجانی کنیم، اما در عوض مدارس ظاهرا غیر انتفاعی شده و هر که پول بیشتری بدهد امکانات تحصیلی بیشتری خواهد داشت یعنی برخلاف عدالت و برابری اجتماعی!
مافیای پتروشیمی ها
راغفر درباره مافیای پتروشیمی ها در کشور اظهار کرد: مبالغ سنگینی برای احداث این مجموعه ها در کشور هزینه شد تا جلوی خام فروشی نفت گرفته شود، اما در عمل شاهد هستیم که طبق آمار سال 1390 هر تن نفت خام 780 دلار و محصولات پتروشیمی به ازای هر تن 740 دلار صادر شده است یعنی آماری که فقط زیان را نشان می دهد.
وی با بیان اینکه با صرف ارقامی بسیار کمتر در صنایع دیگر می شد ایجاد اشتغال کرد، تاکید کرد: وقتی دولت تصمیم گرفت قیمت گاز مصرفی این واحدها را از سه سنت به 13 سنت افزایش دهد بازار بورس کشور دچار افت 45 درصدی شد و پس از آن نرخ به همان سه سنت بازگشت!
منبع: ایسنا
شنبه 16 اسفند 1393 ساعت 14:27
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]