تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):روزه رجب و شعبان توبه ‏اى از جانب خداى عزيز است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830818411




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

دولت در تاريخ انديشه غرب


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: دولت در تاريخ انديشه غرب


چاپ‌اول- سيده صديقه فاطمي:
دولت از ديرباز، داراي ماهيتي دوگانه بوده كه گروهي آن را جنبه الهي انسان مي‌دانند و براي آن حقوق الهي قائلند و گروهي ديگر آن را ابزار سركوبي و ناشي از واگذاري اراده جمع، جهت برقراري امنيت مي‌دانند و به نوعي مسئول اصلي بردگي و اسارت انسان، كه بايد با آن مبارزه كرد. دولت داراي ماهيت مبهمي است.

دولت با انجام كارهايي ملازمه دارد از جمله حمايت از افراد، حفظ تماميت اجتماع، وضع مقررات درباره زندگي اجتماعي، دادرسي بزهكاري‌ها، اعمال خلاف و تصميم‌گيري در امور همگاني و در نهايت صلاح همگاني. در واقع دولت مسئوليت اعمال خشونت مشروع و نيز مسئوليت امور امنيتي، قانونگذاري، اجرايي و قضايي را به‌عهده دارد اما هميشه به آزادي مردم و افراد احترام نمي‌گذارد و گاهي عليه منافع همگاني اقدام مي‌كند.

البته سعي دولت‌هاي مدرن بر جايگزيني قوانين روابط اجتماعي به جاي خشونت است. و بدينسان شرايط امكان همكاري اجتماعي ورشد افراد را فراهم آورده‌اند. البته آن نيز مورد ترديد است به‌طوري‌كه با بازيچه قرار دادن حقوق واراده مردم براي ترويج اصول يك حزب يا ارضاي جاه طلبي‌هاي خاص افراد سعي در ايفاي منافع خود دارند. به هر حال فلسفه كه امر واقعي و امر منطقي را يكجا مد نظر قرار مي‌دهد توجه دارد كه از لحاظ تاريخي و سياسي اين دو يكي نيستند ـ اگر دست كم تسليم اسطوره همساني آنها نشودـ بايد دولت را از هر دو جنبه اش يعني آنچه هست و ديگري آنچه بايد باشد در نظر گيرد و مفهوم آن را در افق آرمانشهري عملي جاي دهد.

از اين ديدگاه نخست بايد شرايط مشروعيت و سپس خواست‌هايي را كه دولت بايد پاسخگوي آنها باشد تا خودمختاري انسان‌ها تامين شودتعيين كنيم و اين موكول به طرح 3 پرسش است: نخست؛ درباره نقش‌هايي كه دولت بايد به‌عهده داشته باشد. دوم؛ درباره شكل و سازمان‌هاي آن. سوم؛ درباره رفتاري كه جامعه بايد در برابر آن پيش گيرد.كتاب دولت در تاريخ انديشه غرب با توجه به آنچه كه گفته شد، در 342 صفحه و در 5 فصل به خواننده عرضه شده است.فصل اول به تبيين دولت به مثابه دستگاه مديريت جامعه پرداخته و با ارائه نظرات؛ ارسطو، توماس هابز، منتسكيو، ماكس وبر، ا شميت، هانا آرنت، اريك ويل به اين سمت سوق داده مي‌شود كه چنانچه دولت درخصوصي شدن قلمرو عمومي به معناي پيوند قدرت سياسي به اصول و منافعي كه شكل فراگير و همگاني ندارد، باشد.

در نتيجه دولت با پذيرش منافع خصوصي و تقويت آن ديگر پشتيبان مناقع عمومي نخواهد بود و ضرورتا از افرادي حمايت خواهد كرد كه در مبارزه براي بقا و افزايش سرمايه خود طرف نزاعند. در نتيجه نقش آن برقراري امنيت و صلح و مراقبت از ساختارهاي توليد و مبادله است به اين ترتيب دولت با مصادره قدرت سياسي اجتماع و تحميل اراده اش به آن به‌عنوان مدير امور اقتصادي و اداره‌اي خواهد شد و به شكلي ديوان سالارانه اداره مي‌شود. در فصل دوم قراردادگرايي و جوهرگرايي مورد نظر است و نويسنده به تبيين نظرات باروخ، اسپينوزا، جان لاك، ژان ژاك روسو، هگل و انگلس مي‌پردازد.

فصل سوم با عنوان آزادي، عدالت توزيعي و دولت مددكار، دربرگيرنده نظرات؛ افلاطون، آلكسي توكويل، جان استوارت ميل، كارل پوپر و جان راولز است.فصل چهارم درباره ويژگي‌هاي دولت حقوقي است دولتي كه مخالف استبداد و خودكامگي است. و اقتدار فراگير قانون با هر شرايطي در آن بر قدرت خصوصي اشخاص تفوق دارد و قواعد حقوقي درباره حاكمان نيز مانند حكومت شوندگان به يكسان رعايت مي‌شود. كتاب دولت در تاريخ انديشه غرب، نوشته: آتيلا اوزر را عباس باقري ترجمه كرده و انتشارات فرزان روز آن را به زيور طبع آراسته است.

تاريخ درج: 29 ارديبهشت 1387 ساعت 09:07 تاريخ تاييد: 29 ارديبهشت 1387 ساعت 11:51 تاريخ به روز رساني: 29 ارديبهشت 1387 ساعت 11:41
 يکشنبه 29 ارديبهشت 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 475]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن