تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 13 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فاطمه پاره وجود من است، هر که او را بیازارد مرا آزار داده و هر که او را خوشحا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804062145




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

دولت در تاريخ انديشه غرب


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: دولت در تاريخ انديشه غرب


چاپ‌اول- سيده صديقه فاطمي:
دولت از ديرباز، داراي ماهيتي دوگانه بوده كه گروهي آن را جنبه الهي انسان مي‌دانند و براي آن حقوق الهي قائلند و گروهي ديگر آن را ابزار سركوبي و ناشي از واگذاري اراده جمع، جهت برقراري امنيت مي‌دانند و به نوعي مسئول اصلي بردگي و اسارت انسان، كه بايد با آن مبارزه كرد. دولت داراي ماهيت مبهمي است.

دولت با انجام كارهايي ملازمه دارد از جمله حمايت از افراد، حفظ تماميت اجتماع، وضع مقررات درباره زندگي اجتماعي، دادرسي بزهكاري‌ها، اعمال خلاف و تصميم‌گيري در امور همگاني و در نهايت صلاح همگاني. در واقع دولت مسئوليت اعمال خشونت مشروع و نيز مسئوليت امور امنيتي، قانونگذاري، اجرايي و قضايي را به‌عهده دارد اما هميشه به آزادي مردم و افراد احترام نمي‌گذارد و گاهي عليه منافع همگاني اقدام مي‌كند.

البته سعي دولت‌هاي مدرن بر جايگزيني قوانين روابط اجتماعي به جاي خشونت است. و بدينسان شرايط امكان همكاري اجتماعي ورشد افراد را فراهم آورده‌اند. البته آن نيز مورد ترديد است به‌طوري‌كه با بازيچه قرار دادن حقوق واراده مردم براي ترويج اصول يك حزب يا ارضاي جاه طلبي‌هاي خاص افراد سعي در ايفاي منافع خود دارند. به هر حال فلسفه كه امر واقعي و امر منطقي را يكجا مد نظر قرار مي‌دهد توجه دارد كه از لحاظ تاريخي و سياسي اين دو يكي نيستند ـ اگر دست كم تسليم اسطوره همساني آنها نشودـ بايد دولت را از هر دو جنبه اش يعني آنچه هست و ديگري آنچه بايد باشد در نظر گيرد و مفهوم آن را در افق آرمانشهري عملي جاي دهد.

از اين ديدگاه نخست بايد شرايط مشروعيت و سپس خواست‌هايي را كه دولت بايد پاسخگوي آنها باشد تا خودمختاري انسان‌ها تامين شودتعيين كنيم و اين موكول به طرح 3 پرسش است: نخست؛ درباره نقش‌هايي كه دولت بايد به‌عهده داشته باشد. دوم؛ درباره شكل و سازمان‌هاي آن. سوم؛ درباره رفتاري كه جامعه بايد در برابر آن پيش گيرد.كتاب دولت در تاريخ انديشه غرب با توجه به آنچه كه گفته شد، در 342 صفحه و در 5 فصل به خواننده عرضه شده است.فصل اول به تبيين دولت به مثابه دستگاه مديريت جامعه پرداخته و با ارائه نظرات؛ ارسطو، توماس هابز، منتسكيو، ماكس وبر، ا شميت، هانا آرنت، اريك ويل به اين سمت سوق داده مي‌شود كه چنانچه دولت درخصوصي شدن قلمرو عمومي به معناي پيوند قدرت سياسي به اصول و منافعي كه شكل فراگير و همگاني ندارد، باشد.

در نتيجه دولت با پذيرش منافع خصوصي و تقويت آن ديگر پشتيبان مناقع عمومي نخواهد بود و ضرورتا از افرادي حمايت خواهد كرد كه در مبارزه براي بقا و افزايش سرمايه خود طرف نزاعند. در نتيجه نقش آن برقراري امنيت و صلح و مراقبت از ساختارهاي توليد و مبادله است به اين ترتيب دولت با مصادره قدرت سياسي اجتماع و تحميل اراده اش به آن به‌عنوان مدير امور اقتصادي و اداره‌اي خواهد شد و به شكلي ديوان سالارانه اداره مي‌شود. در فصل دوم قراردادگرايي و جوهرگرايي مورد نظر است و نويسنده به تبيين نظرات باروخ، اسپينوزا، جان لاك، ژان ژاك روسو، هگل و انگلس مي‌پردازد.

فصل سوم با عنوان آزادي، عدالت توزيعي و دولت مددكار، دربرگيرنده نظرات؛ افلاطون، آلكسي توكويل، جان استوارت ميل، كارل پوپر و جان راولز است.فصل چهارم درباره ويژگي‌هاي دولت حقوقي است دولتي كه مخالف استبداد و خودكامگي است. و اقتدار فراگير قانون با هر شرايطي در آن بر قدرت خصوصي اشخاص تفوق دارد و قواعد حقوقي درباره حاكمان نيز مانند حكومت شوندگان به يكسان رعايت مي‌شود. كتاب دولت در تاريخ انديشه غرب، نوشته: آتيلا اوزر را عباس باقري ترجمه كرده و انتشارات فرزان روز آن را به زيور طبع آراسته است.

تاريخ درج: 29 ارديبهشت 1387 ساعت 09:07 تاريخ تاييد: 29 ارديبهشت 1387 ساعت 11:51 تاريخ به روز رساني: 29 ارديبهشت 1387 ساعت 11:41
 يکشنبه 29 ارديبهشت 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 469]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن