واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: فولاد بافق و دستهای پشت پرده
طرح فولاد بافق که جزو یکی از هشت طرح فولادی است اکنون به دلیل برخی مشکلات و کارشکنیها در آستانه تعطیلی قرار گرفته تا جایی که به گفته مدیر عامل مجتمع معدنی و صنعت آهن و فولاد بافق با کاهش ناگهانی مجوز تولید واحد گندلهسازی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت از پنج میلیون تن به ۲.۶ میلیون تن، اوضاع این طرح بسیار آشفته شده است.
آفتاب: به گزارش ایسنا، خرداد سال 90 بود که این طرح توسط سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) در فرابورس از طریق مزایده و در قالب قانون بودجه سال 1389 به بخش خصوصی واگذار شد که در حال حاضر بنا به دلایل مختلف، دچار مشکلات عدیدهای شده است.
دستهایی که به دنبال خام فروشی هستند...
این طرح با هدف ایجاد ارزش افزوده و جلوگیری از خامفروشی سنگ آهن به بخش خصوصی واگذار شد که از آن زمان تاکنون، وجود برخی مشکلات و نادیده گرفتن این طرح موجب بروز اختلافاتی بین شرکت فولاد بافق و وزارت صنعت معدن و تجارت شده تا جایی که به گفته ابویی - عضو هیات مدیره فولاد بافق - دستهایی در وزارت صنعت وجود دارند که به دنبال خام فروشی هستند که توجهی به آن ها نمی شود.
وی در خصوص وجود مشکلات در این حوزه به ایسنا گفت: جهت بهینه سازی طرح و تکمیل زنجیره تولید در کنار این طرح، مجوز گندله سازی با ظرفیت پنج میلیون تن را از دولت وقت گرفتیم، اما با وجود دستور وزیر صنعت در جهت حمایت از بخش خصوصی، انعقاد قراردادها و پیش پرداخت خرید دستگاه ها با ظرفیت پنج میلیون تن، چند روز پیش مجوز ظرفیت این طرح را ابتدا به یک میلیون و 700 و سپس به دو میلیون و 600 هزار تن کاهش دادند.
ابویی با اشاره به تلاشهای صورت گرفته در این پروژه گفت: برای انجام این پروژه با یک شرکت آلمانی قرارداد امضا و تلاش کردیم که با توجه به تحریم ها، تکنولوژی های آن در داخل ایران انجام شود به همین دلیل پرداخت قرارداد را زودتر از موعد نهایی کردیم اما بهانههای واهی برای متوقف کردن این پروژه مشکلات زیادی را به وجود آورد تا جایی که در حال حاضر با تقلیل مجوز ظرفیت این پروژه به کمتر از پنج میلیون تن از سوی وزارت صنعت، این پروژه به دلیل نداشتن توجیه اقتصادی در آستانه تعطیلی قرار گرفته و اشتغالزایی برای حدود ۱۵۰۰ نفر از مردم ساکن در این منطقه محروم از بین خواهد رفت.
افزایش 13 برابری قیمت سنگ آهن در صورت جلوگیری از خامفروشی
رئیس هیات مدیره فولاد بافق نبود مواد اولیه را جزو بهانه هایی برای تعطیلی این طرح عنوان و اظهار کرد: این درحالی است که مواد اولیه در منطقه ما به وفور یافت و به کشورهای چین و کره نیز صادر میشود که اگر جلوی خام فروشی در این بخش گرفته شود، سنگ آهنی را که به طور متوسط در هر تن 36 دلار صادر می شود را می توانیم به ۵۰۰ دلار افزایش دهیم و ۱۵۰۰ نفر هم اشتغالزایی کنیم.
وی با بیان این مطلب که دست هایی در وزارت صنعت به دنبال خام فروشی هستند، ادعا کرد که در حال حاضر جریانی در وزارت صنعت وجود دارد که از خام فروشی حمایت کرده و اجازه فعالیت به ما را نمی دهد و همین امر باعث شده بخش خصوصی علی رغم تاکیدات دولت از کار منصرف و پشیمان شود. باید این نکته را نیز در نظر گرفت که با تعطیلی این طرح، ۴۰۰ نیروی کار در برهه فعلی بیکار شده و ۱۵۰۰ نیروی کار هم که برای تکمیل طرح قرار بود از اردیبهشت وارد بازار کار شوند، ناامید شده و همچنین در صورت لغو این طرح 400 میلیارد تومان سرمایه گذاری در این طرح از بین خواهد رفت و پول هایی که پرداخت شده بازگردانده نمی شود که این مسئله آسیب جدی به منافع ملی وارد می کند.
ابویی با انتقاد شدید از تغییر مجوز گندله سازی اظهار کرد: تقابل بخش خصوصی و دولتی موجب ایجاد این اتفاقات شده و با توجه به اینکه تاکید دولت فعلی بها دادن به بخش خصوصی است نباید چنین کارشکنی هایی وجود داشته باشد.
طبق اسناد و گفته ها از سال 1385 قرار بر این شد که پروژه هشت طرح فولادی فعال و تامین مالی شوند که در آن زمام به دلایل مختلف این اتفاق نیفتاد به همین دلیل در سال های بعد، دولت برای اجرایی شدن این پروژه ها تصمیمی مبنی بر فروش و واگذاری طرح های فولادی به بخش خصوصی گرفت که فولاد بافق شامل حال این برنامه شد.
بر اساس مقررات، آن زمان فولاد بافق به بخش خصوصی واگذار شد و قرار بر این بود که مابقی طرح ها نیز از طریق اوراق مشارکت فروخته شوند که در نهایت فولاد هرمزگان به صورت نقدی فروخته و پول آن قرار شد برای تکمیل هفت طرح دیگر هزینه شود.
کاهش سقف تولید گندلهسازی فولاد بافق به ایمیدرو مربوط نیست
این درحالی است که مهدی کرباسیان، رئیس هیات عامل ایمیدرو در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: مبلغ فولاد هرمزگان که حدود 850 میلیارد تومان است به حساب خزانه دولت واریز می شود و هفت طرح فولادی از بهره آن بی نصیب می مانند، چرا که این مبلغ تنها صرف هزینه های جاری و یارانه کشور می شود.
وی همچنین در خصوص مشکلات واگذاری فولاد بافق گفت: این طرح از ابتدا دارای مشکلاتی همچون تامین آب، زمین و تجهیزات بود و ایمیدرو تا آنجایی که می توانست این مشکلات را برطرف کرد اما درباره سایر مشکلات، ایمیدرو نقشی بر عهده نداشته است.
کرباسیان درپاسخ به این سوال که آیا ایمیدرو در تغییر مجوز گندله سازی فولاد بافق نقشی داشته است؟ گفت: بخش دوم مشکلات فولاد بافق مربوط به مجوز گندله سازی آن است که اخیرا وزارت صنعت براساس بررسی هایی که انجام داده، سقف تولید آن را کاهش داده که این امر مورد اعتراض جدی فولاد بافق واقع شده است اما به صراحت اعلام می کنم که این موضوع هیچ ارتباطی به ما نداشته است.
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]