واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون وزیر راه و شهرسازی: صنعت سیمان شتابزده توسعه یافته است مشهد - ایرنا - معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: صنعت سیمان کشور شتابزده توسعه یافته لذا در گسترش آن به مبانی توسعه پایدار توجه نشده است.
"محمد شکرچی زاده" روز چهارشنبه در ششمین همایش بتن شرق کشور در دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد افزود: همین امر باعث شده در حالی که نیاز واقعی کشور حدود 50 میلیون تن سیمان در سال است هم اکنون بین 70 تا 75 میلیون تن سیمان در ایران تولید شود.
رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: از علل این توسعه شتابزده در اختیار داشتن فناوری این صنعت و نیز در اختیار داشتن مواد اولیه آن بوده که در سالیان اخیر با متوقف شدن طرح مسکن مهر و وارد شدن بیشتر قسمتهای آن به مرحله سفتکاری کاهش تقاضای سیمان نیز مزید بر علت شده است.
وی افزود: سیمان کالایی صادراتی نیست لذا راهبرد صادرات این محصول قابل دفاع نمی باشد و از طرف دیگر نمی توان سیمان را بیش از سه ماه انبار نمود.
شکرچی زاده ادامه داد: همچنین دولت برای تولید هر تن سیمان بطور متوسط یک میلیون ریال یارانه پرداخت می کند که مبلغی قابل توجه است لذا باید به زمینه های مصرف سیمان در کشور اضافه کرد.
وی گفت: استفاده از رویه های بتنی به جای آسفالت، تبیین مزایای واقعی سازه های بتنی در مقایسه با سازه های فولادی و تنوع بخشیدن به سبد محصول بتن از جمله راهکارها برای افزایش مصرف بتن در کشور است.
رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی افزود: وقتی مقاومت فشاری بتن 20 تا 25 مگاپاسکال است اگر ارتفاع ساختمان افزایش یابد ابعاد ستونها نیز زیادتر می شود که توجیه ندارد در نتیجه معمار به سمت استفاده از سازه های فولادی می رود.
وی گفت: هم اکنون مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن وزارت راه و شهرسازی با همکاری انستیتو مصالح ساختمانی دانشگاه تهران "پروژه بتن 1404" را همگام با آخرین دستاوردهای دنیا جهت بومی سازی و حل محدودیتهای اجرایی بتنهای پرمقاومت در دست انجام دارد و می کوشد بتنهایی با مقاومت فشاری 50 مگاپاسکال تولید کند.
نایب رییس هیات مدیره انجمن بتن ایران ادامه داد: این نوع بتنها ضمن دارا بودن مقاومت در برابر فشار زیاد و دوام بسیار خوب، از نظر اقتصادی نیز در مقایسه با بتنهای مشابه ارزانتر است.
شکرچی زاده افزود: بررسیها نشان می دهد تولید بتنهای توانمند پرمقاومت علاوه بر افزایش مقاومت فشاری امکان کاهش مصرف سیمان به مقدار حداقل 50 کیلوگرم بر مترمکعب را برای رده های مختلف مقاومتی میسر می سازد.
وی گفت: بر این اساس مقدار صرفه جویی ناشی از مصرف سیمان در واحدهای تولید بتن آماده حدود یک میلیون تن در سال و در افق 1404 با توسعه و گسترش واحدهای تولید بتن آماده در کشور بیش از چهار میلون تن برآورد می شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین با انتقاد از وضعیت کنترل کیفی بتنهای ساخته شده در کشور افزود: سازه های بتنی نظارت لحظه ای و مستمر را می طلبد در حالی که در سازه های فلزی اینگونه نیست.
ششمین همایش بتن شرق کشور با محوریت موضوعی بررسی برترینهای فنی و اقتصادی ساختمانهای اسکلت بنیان برگزار شده.
شاخه خراسان انجمن بتن ایران، سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی و شرکت سهامی عام سیمان شرق برگزارکنندگان این همایش هستند.
1922/1858
13/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]