واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس دانشگاه فرهنگیان تربیت اقتصادی از منظر توسعه پایدار در دستور کار دانشگاه فرهنگیان قرار گرفته است مشهد – ایرنا – رییس دانشگاه فرهنگیان گفت: برای نهادینه سازی فرهنگ اقتصادی در وجود دانشجو معلمان، تربیت اقتصادی از منظر توسعه پایدار در دستور کار دانشگاه فرهنگیان برای اجرا در سال تحصیلی جدید قرار گرفته است.
محمود مهرمحمدی سه شنبه شب در مراسم پایانی همایش "تربیت فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی، اقتضائات تربیت معلم" که در پردیس شهید هاشمی نژاد دانشگاه فرهنگیان مشهد برگزار شد افزود: ایده اصلی این پروژه از برگزاری کنفرانس جهانی آموزش برای توسعه پایدار که در اکتبر سال 2014 در ژاپن با حضور همه وزیران آموزش و پرورش کشورها برگزار شد، گرفته شده است.
وی افزود: همایش جهانی مزبور نماد یک اراده برای شکل گیری تفکر و سبک زندگی هماهنگ با توسعه پایدار در جهان است که وزیران آموزش و پرورش کشورهای مختلف متعهد به اجرای عملیات این پروژه طی سالهای 2015 تا 2030 براساس فرهنگ آموزشی خود شدند.
مهرمحمدی خاطر نشان کرد: وزیر آموزش و پرورش ایران پس از بازگشت از این همایش، ستاد ملی آموزش توسعه پایدار را تشکیل داد و این ستاد ویژگی های خاصی را براساس باورهای دینی و فرهنگی ایران برای مقوله ای به نام توسعه پایدار در آموزش تعریف کرد.
وی ادامه داد: تربیت اقتصادی از منظر توسعه پایدار به این معناست که رفتار اقتصادی هماهنگ با توسعه پایدار در آحاد مردم تعبیه شود تا شاهد رشد و شکوفایی جامعه باشیم.
رییس دانشگاه فرهنگیان گفت: اصطلاحا رفتار سیاسی همسو با توسعه پایدار یا اقتصاد هماهنگ با موازین توسعه پایدار را اقتصاد سبز می گویند که براساس تحقیقات انجام گرفته از سوی ستاد ملی مزبور مشخص شد که بین مفروضات یا اصول حاکم بر اقتصاد مقاومتی با اقتصاد سبز همپوشانی قابل توجهی وجود دارد.
رئیس دانشگاه فرهنگیان گفت: تربیت اقتصادی در لوای اقتصاد سبز از مباحثی که امروزه به عنوان سرفصل تازه در سیاستگذاری اقتصادی در کشور به عنوان اقتصاد مقاومتی مطرح می شود، خیلی دور نیست لذا رفتار، آداب و نظام تعلیم و تربیت باید در آحاد جامعه نهادینه شود تا زمینه اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی فراهم گردد.
مهرمحمدی اظهار کرد: اقتصاد سبز را می توان قرائتی دیگر از اقتصاد مقاومتی در نظر گرفت که همان اقتصاد اخلاق مدار و مسوول در برابر نسل کنونی و نسل آینده بشری و پاسخگو در برابر منابع و ذخایر طبیعی است.
وی تاکید کرد: در دانشگاه فرهنگیان در عرصه تربیت اقتصادی باید شخصیت دانشجو معلمان براساس ویژگی های اقتصاد مقاومتی همسو با توسعه پایدار شکل گیرد.
وی افزود: در این راستا باید موازین تربیت اقتصادی از منظر توسعه پایدار شناسایی و در لایه های برنامه های درسی چهارگانه دانشگاه فرهنگیان جاری گردد تا آن ویژگی ها با رفتار، شخصیت و باورهای دانشجو معلمان آمیخته شود.
مهرمحمدی اظهار کرد: تربیت اقتصادی در برنامه های درسی چهارگانه رسمی، غیررسمی، غیرمستقیم و غیرمتشکل گنجانده شود که این مساله اکنون توسط پژوهشکده مطالعات تربیت معلم این دانشگاه در دست بررسی است
وی گفت: به منظور ایجاد تغییر در شخصیت دانشجو معلمان در دانشگاه فرهنگیان براساس تربیت اقتصادی مبتنی بر توسعه پایدار باید کل مولفه های دانشگاه شامل برنامه درسی، فعالیت دانشجویی، فضای آموزشی و همه کنش ها، واکنش ها و ظرفیتهای مجموعه بسیج شوند تا این ارزشها در شخصیت دانشجویان نهادینه گردد.
رئیس دانشگاه فرهنگیان گفت: اقتصادهای بزرگ و صنعتی با ولنگاری در سیاست های خود صدمات جدی به محیط زیست که میراث مشترک همه انسانهاست، وارد و آیندگان را هم دچار محدودیت های جدی کرده اند.
وی افزود: اکنون رفتارهای اقتصادی در دنیا و کشورمان با مساله ای به نام توسعه پایدار و مقوله ای به نام صیانت از محیط زیست تعارض دارند لذا تربیت اقتصادی در این راستا می تواند یک اقدام ثمربخش باشد.
وی تاکید کرد: تربیت اقتصادی باید از معلمان آغاز شود تا از طریق آنان این رفتار و کنش های مسوولانه اقتصادی به نسل جدید منتقل شود تا بتواند با این کنش ها زمینه های توسعه کشور را فراهم کند.
وی گفت: برای داشتن اقتصاد سبز نیازمند اقدام اصولی در سطح سیاستگذاری و همچنین نظام تعلیم و تربیت هستیم لذا این نظام را باید در جهت تربیت اقتصادی و رفتار مسوولانه و انسانی در عرصه های مختلف سوق دهیم که نقطه عظمت آن می تواند دانشگاه فرهنگیان باشد.
وی افزود: در دانشگاه فرهنگیان دانشجو معلمان به عنوان سفیران سبز به معنای کسانی که مسوولیت صیانت از محیط زیست در دامنه عمل و کنش گری جدی خود در عرصه های محلی، ملی و بین المللی را دارند، مطرح می شوند تا مروج رفتار اقتصادی همسو با انگاره های اقتصادی مقاومتی یا اقتصاد سبز در جامعه باشند.
رئیس دانشگاه فرهنگیان گفت: در این راستا براساس پیش بینی های انجام گرفته 50 درصد واحدهای دروس غیرتخصصی مشترک در بین رشته های این دانشگاه به حوزه تربیت اسلامی اختصاص می یابد و براساس کنش گری اجتماعی نیز درسی به عنوان "نقش اجتماعی معلمان از دیدگاه اسلام" در مجموعه دروس تربیت اسلامی قرار می گیرد.
64 هزار دانشجو در 98 پردیس دانشگاه فرهنگیان در سطح کشور تحصیل می کنند. دو سوم این افراد دانشجویان بدو خدمت و مشغول تحصیل در دوره های کارشناسی پیوسته و یک سوم دیگر دانشجویان حین خدمت و مشغول تحصیل در رشته های کارشناسی ناپیوسته هستند.
همایش جایگاه تربیت معلم به مناسبت هفته امور تربیتی(هشتم تا 14 اسفند ماه) در مشهد برگزار شد.
7489/1211
12/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]