واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: هنرمند پیشکسوت: طراحان جوان گرافیک ایرانی با فرهنگ خود بیگانه اند تهران-ایرنا-هنرمند پیشکسوت گرافیک با اشاره به اهمیت و ضرورت شناخت تاریخ و فرهنگ ایران توسط هنرمندان کشور گفت: متاسفانه طراحان جوان گرافیک با فرهنگ خود بیگانه هستند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، قباد شیوا روز سه شنبه در نشست «هویت فرهنگی، پوستر شهری و گرافیک اجتماعی» در موزه دکتر سندوزی با بیان تاریخچه ای از طراحی پوستر در کشور افزود: از دوران گذشته پوستر برای اطلاع رسانی در فضای های شهری مورد استفاده قرار می گرفت اما از 60 سال پیش با ورود لغت گرافیک به هنر ایران، طراحی پوستر از لحاظ ساختاری جدی تر شد.
وی گفت: از 50 سال گذشته تا کنون طراحی پوستر از لحاظ فرهنگی مورد توجه قرار گرفت و هنرمندانی همچون مرتضی ممیز آثار ارزشمندی را در این دوران تولید کردند.
شیوا با بیان اینکه در گذشته مردم آثار هنرمندان و طراحان پوستر را استفاده می کردند ادامه داد: مردم در دوران حاضر به نوع طراحی پوستر حساس شدند.
این هنرمند پیشکسوت گرافیک عنوان کرد: اطلاع رسانی ویژگی اصلی پوستر محسوب نمی شود و طراحی پوستر به یک پدیده فرهنگی تبدیل شده است.
شیوا خطاب به طراحان جوان پوستر با بیان اینکه آینده کشور در دست سیاست مداران نیست، عنوان کرد: فرهنگ هر کشوری غالبا به دست هنرمندان آن کشور حفظ می شود و باید با احتیاط و بسیار محترمانه با فرهنگ برخورد کنید.
عضو انجمن بین المللی گرافیک در بخشی از سخنان خود با انتقاد از وضعیت آموزش هنر در دانشگاه های کشور گفت: تعداد طراحان گرافیک در ایران بیش از آمریکاست و سالانه یک هزار و 600 نفر از دانشگاه های ایران در رشته گرافیک فارغ التحصیل می شوند.
شیوا با اشاره به اینکه طراحان جوان گرافیک برای تولید آثار از تکنولوژی های جدید و نرم افزارهای کامپیوتری استفاده می کنند افزود: شباهت آثار تولید شده، موجب می شود این آثار مورد توجه مردم قرار نگیرد.
هنرمند پیشکسوت گرافیک با تاکید بر اینکه تمامی پوسترهای نصب شده در سطح شهر تابع ساختار غرب است یادآور شد: مردم با این پوسترها بیگانه هستند.
شیوا با مقایسه فعالیت هنر گرافیک و پوستر در ایران و سایر کشورها عنوان کرد: هنرمندان این رشته در سایر کشورها، آثار خود را با الهام از ارزش های فرهنگی-هنری کشورشان، تولید می کنند و موزه تخصصی پوستر دارند.
وی با بیان اینکه باید در ایران نیز موزه پوستر جدا از موزه گرافیک ایجاد شود، بیان کرد: در تلاشم که گرافیک ایرانی را به دنیا معرفی کنم و امیدوارم نسل بعد نیز این کار را ادامه دهد تا دنیا فرهنگ ایران را بشناسد.
مسعود سپهر استاد گرافیک نیز در این نشست درخصوص هویت، فرهنگ و گرافیک اجتماعی گفت: گرافیک در بین هنرهای تجسمی مردم دارترین هنر دنیاست.
وی با بیان اینکه از گذشته تاکنون طراحی گرافیک بر اساس دیدگاه غرب ارزیابی شده افزود: همواره در کشور از تولید آثاری با دیدگاه غربی، تقدیر شده است.
سپهر یادآور شد: به دلیل حضور پوستر در زندگی شهری باید موزه ای جداگانه برای این هنر در کشور ایجاد شود.
تهرام/7245/7244/
12/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]