واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت: سیاست تجاری ایران و ترکیه براساس برد - برد است تهران - ایرنا - قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: سیاست ما در تعامل اقتصادی با کشورهای منطقه از جمله ترکیه به صورت برد - برد است و به دنبال ایجاد فضای رقابتی سالم هستیم.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، مجتبی خسروتاج روز سه شنبه در همایش کاربردی تجارت با ترکیه در جمع فعالان اقتصادی و تجاری ایران و ترکیه، افزود: سطح روابط تجاری جمهوری اسلامی ایران با ترکیه هم اکنون با توجه به سند چشم انداز 1404 و سیاست های اقتصاد مقاومتی در حد قابل قبولی نبوده و باید به بیش از این افزایش یابد. طی 11 ماهه سال جاری بیش از یک میلیارد و 700 میلیون دلار کالای غیرنفتی ایران به ترکیه صادر شده است. همچنین در این مدت 2 میلیارد دلار کالا از ترکیه وارد ایران شده و در مجموع حجم تجارت خارجی ما با ترکیه با احتساب خدمات فنی و مهندسی بالغ بر 5 میلیارد دلار بوده است.
به گفته وی، برگزاری چنین همایش هایی زمینه تبادل نظر و تعامل مسئولین بخش دولتی با فعالان بخش خصوصی دو کشور به طور کاربردی فراهم کرده، ضمن آنکه مسئولین دولتی فرصت می یابند تا بسترسازی همکاری های دوجانبه و برداشتن موانع بر سر راه تجارت را بیان کنند.
وی افزود: از سویی دیگر افرادی که به عنوان نماینده بخش خصوصی در مسابقه کسب بازار و پاسخگویی به نیاز مصرف کنندگان هر دو کشور در این جلسه حضور دارند، موانع بر سر راه خود را اعلام می دارند.
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت یادآور شد: اینگونه همایش های تخصصی نشان می دهد که به چه اندازه ثبات سیاسی بین طرفین وجود داشته و تا چه اندازه فضای کسب و کار به نفع بازرگانان آنان است و اگر این زمینه گفت و گو و تعامل فراهم نشود فضای سالم رقابتی بین فعالان اقتصادی و بازرگانان دو کشور و یا کشورهای مشابه بوجود نخواهد آمد.
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت، یادآور شد: بدون تعامل با دنیا توسعه صادرات با مشکل مواجه می شود و توسعه صادرات نیز خود اشتغالزا است.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون در کشورمان با اشباع محصولات تولیدی مواجه هستیم، افزود: باید زمینه های صدور مازاد تولید کشور را فراهم آورند.
خسروتاج با بیان اینکه هرگونه نوآوری و اقتصاد دانش بنیان در تعامل با دنیای خارج محقق می شود، گفت: اتخاذ سیستم بسته پویایی لازم را از فعالان اقتصادی و تجار گرفته و فرصت سوزی می شود.
وی افزود: بنگاه های ایرانی و ترکیه ای باید با حضور در نمایشگا ه های یکدیگر کالاها و محصولات تولیدی خود را به نمایش بگذارند تا رقابت سالم محقق شود.
خسروتاج با اشاره به اینکه ترکیه کشوری است که در زمینه تولید محصولات کشاورزی و صنعت توریسم حرف اول را می زند، گفت: علیرغم این موضوع محصولات باکیفیت کشاورزی جمهوری اسلامی ایران نیز به ترکیه طی یازده ماهه نخست امسال چشمگیر بوده است.
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در بخش دیگری از سخنان خود گفت: بنا به فرمایش مقام معظم رهبری در پیاده سازی اهداف اقتصاد مقاومتی توسعه پیوندهای راهبردی با کشورهای منطقه از جمله عراق، ترکمنستان، افغانستان و ترکیه و همچنین اتحادیه یورو آسیا اعم از روسیه، ارمنستان، بلاروس و غیره باید تعاملات تجاری در قالب توافق نامه های تجارت ترجیحی و یا آزاد برقرار کند.
خسروتاج ادامه داد: طی 11 ماهه امسال بالغ بر 42 میلیارد دلار کالای غیرنفتی از جمهوری اسلامی ایران به کشورهای هدف صادر شده است.
وی با بیان اینکه لازمه توسعه تجارت ایران با سایر کشورهای همسایه نیازمند ساختار بانکی و حمل و نقل مناسب است، افزود: با حضور موثر در نمایشگاه توانمندی و فروش محصولات تولیدی در سایر کشورها زمینه های تبادل نظر در خصوص کیفیت؛ استانداردسازی نیاز بازار، تولید مشترک، مبادله تهاتری وغیره برای تجار هر دو کشور فراهم می شود.
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در پایان گفت: در این همایش امیدوارم شناسایی فرصت ها، پتانسیل ها و ظرفیت های تولیدی، صنعتی و تجاری هر دو کشور به فعالان اقتصادی بویژه بخش خصوصی آنها به خوبی معرفی شده و در چارچوب یک تعامل صمیمانه و سازنده افزایش سطح روابط اقتصادی و تجاری به طور رضایتمند فراهم شود.
همایش کاربردی تجارت ایران با ترکیه با تلاش مرکز آموزش بازرگانی موسسه اطلاعات پژوهش های بازرگانی با حضور یحیی آل اسحاق رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران؛ علی اکبر فرازی معاون بین المللی اتاق بازرگانی ایران ؛ عباس خالقی تبار مدیرعامل مرکز آموزش بازرگانی برگزار شد.
اقتصام(3)1574**1558
12/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]