واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بلند پروازی یا برنامه ای قابل دستیابی؟ پایگاه خبری و تحلیلی ساولان خبر در مطلبی با عنوان " بلند پروازی یا برنامه ای قابل دستیابی " به قلم یاشار پورمجید روزنامه نگار اردبیلی به بررسی ظرفیت های شیلات در استان اردبیل پرداخته است.
" مدیرکل شیلات و آبزیان استان اردبیل از برنامه ریزی اداره مطبوعش برای افزایش میزان تولید ماهی در این استان خبر داد. در خبرگزاری ایرنا خواندم که آقای میرآرمان واعظی در مراسم معارفه رییس جدید اداره شیلات شهرستان مشگین شهر میزان تولید کنونی انواع ماهی در استان را سالانه هفت هزار تن اعلام کرده و گفته است قصد داریم این میزان را در سه سال آینده به 20 هزار تن برسانیم.
بدین ترتیب مسئولان قصد دارند در عرض سه سال میزان تولید ماهی در استان را تا سه برابر افزایش دهند. برنامه ای که نه تنها بلندپروازانه نیست بلکه با ظرفیت های موجود استان قابل تحقق است.
استان اردبیل به دلیل دارا بودن منابع آبی متعدد با سختی مناسب ، از استانهای مستعد کشور برای پرورش انواع ماهیان سرد آبی و گرم آبی است و به گفته کارشناسان، این استان ظرفیت بالقوه تولید سالانه 100 هزار تن انواع ماهی را دارد.
چندی پیش مشاوران کمیسیون کشاورزی به خدابخش استاندار اردبیل پیشنهاد دادند که با ایجاد استخرهای کوچک پرورش ماهی در کنار زمین های زراعی و سپس استفاده از آن برای آبیاری، از آب موجود استفاده دوجانبه و بهتری شود. آنها می گویند عملی شدن این ایده ضمن کمک به اقتصاد خانوار ، موجب غنی سازی آب کشاورزی و افزایش محصولات زراعی و باغی می شود.
حال اگر ادارات جهاد کشاورزی و شیلات در مورد استفاده دو جانبه از منابع آبی استان مصمم باشند و رسانه ها و استاندار اردبیل هم پیگیر موضوع باشند، در کوتاه مدت میزان تولید ماهی در استان به سرعت قابل افزایش است.
پرورش ماهی از تولیدات زودبازده است و پرورش دهندگان ماهی با سرمایه گذاری اندک و در مدت زمان کمی می توانند علاوه بر کسب سرمایه اولیه ، به سوددهی از این تولیدات هم برسند.
در واقع توسعه استخرهای پرورش ماهی گام زیربنایی برای اشتغالزایی پایدار است و پرورش دهندگان ماهی علاوه بر اشتغالزایی برای خود، می توانند برای چندین نفر دیگر هم شغل ایجاد کنند.
پارسال از قول مدیر کل محترم شیلات و آبزیان استان اردبیل مطلبی خواندم که اعلام کرده بود تولید هر 4 تن ماهی می تواند برای یک نفر اشتغالزایی ایجاد کند و اگر از کل ظرفیت های موجود در استان اردبیل برای پرورش ماهی استفاده شود، می توان به صورت مستقیم برای بیش از 22 هزار نفر دیگر شغل جدید ایجاد کرد.
در شرایط کنونی اقتصاد کشور که دولت محترم با کمبود درآمد مواجه است، استفاده بهینه از سرمایه های موجود بسیار حائز اهمیت است و باید سرمایه گذاری هایی که بازدهی تضمین شده دارند در الویت باشند.
به نظر می رسد توسعه استخرهای پرورش ماهی جزو این نوع سرمایه گذاریها باشند. ما برای اجرای ایده راه انداری استخرهای پرورش ماهی در کنار زمین های کشاورزی، به آب بیشتر نیاز نداریم بلکه از منابع آبی موجود به نحو احسن استفاده خواهیم کرد. بسترهای اجرای شدن این ایده هم کاملا فراهم است. کشاورزان و فرزندان بیکار آنها حیّ و حاضرند؛ استخرهای لاستیکی با ارزانترین قیمت وبهترین کیفیت در داخل کشور تولید می شوند و تنها چیزی که لازم است، همت لازم برای آموزش و اطلاع رسانی به کشاورزان است که بر عهده مسئولان شیلات و جهاد کشاورزی می باشد. البته سیستم بانکی هم باید کمک حال کشاورزان علاقه مند باشد.
گوشت ماهی هم که الحمد الله جزو سالم ترین مواد پروتئینی توصیه شده برای مصرف انسان است. وقتی نعمت ها و فرصت های اعطایی خداوند فراهم است ما می مانیم و همت اجرای این طرح در سطح وسیع.
امیدوارم بچه های بسیج سازندگی که مدتی است کارهای خوبی را در سطح روستاها برای تحقق اقتصاد مقاومتی شروع کرده اند ، به شکل وسیع تری بر روی افزایش تولید ماهی و اشتغالزایی در این بخش نیز تمرکز کنند و موضوع نیز از طرف مدیریت عالی استان به شکل مدیریت ستادی، پیگیری مستمر شود".
6016/8123
12/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]