تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):در تفسير آيه «با مردم به زبان خوش سخن بگوييد» فرمود: يعنى با همه مردم، چه مؤمن و ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842266291




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- قابلیت های گردشگری استان اردبیل نیازمند برنامه ریزی درست


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: قابلیت های گردشگری استان اردبیل نیازمند برنامه ریزی درست نشریه "آرتا" چاپ اردبیل در آخرین شماره خود به قلم "میرصحبت حسینی" به ضعف در برنامه ریزی در حوزه گردشگری استان اردبیل پرداخته است.


"قابلیت ها و جاذبه های کم نظیر گردشگری استان اردبیل نیازمند برنامه ریزی درست در جهت بهره برداری از ظرفیت ها و هدایت سرمایه گذاران بخش خصوصی است چرا که از نظر جاذبه های گردشگری، یکی از استان های استثنایی با چهار فصل دارای جاذبه های مختلف توریستی و تاریخی برای جلب سیاحان می باشد.
با توسعه صعنت گردشگری برخلاف دیگر فعالیت های اقتصادی که تنها خود آن فعالیت رونق پیدا می کند، مجموعه ای از ارایه کنندگان خدمات شامل مسافرتی، تورگردانی، حمل و نقلی هوایی و جاده ای، هتل ها و مهمانسراها، رستوران ها، فروشگاه های محصولات صنایع دستی و سایر تولیدات محلی مورد علاقه گردشگران باعث می شود تا رونقی در مناطق گردشگرپذیر و در نهایت اقتصاد کشور ایجاد کند.
مطالعات انجام شده نشان می دهد که توسعه این صنعت نقش موثری درکاهش بیکاری و همچنین بهبود توزیع درآمدهای دولت دارد و علاوه بر اینها در دنیا امروزی صنعت گردشگری یک پدیده چند بعدی تلقی می شود چنانکه بهره برداری قدرت های بزرگ از آن به عنوان ابزار سیاسی- فرهنگی نیز بر کسی پوشیده نیست؛ لذا از آنجا که این صنعت پر رونق درآمدزا نیز می باشد و به نوبه خود بسیار پیچیده بوده و یک تجارت فرهنگی و سیاسی نیز محسوب می شود، بنابراین باید با برنامه ریزی های بسیار حساس و دقیق و شناخت درست از آن بهره برداری شود؛ در غیر این صورت کوچکترین کاستی باعث می شود چنین سرمایه خداداد، به یک معضل برای جامعه تبدیل شود.
امروزه صنعت گردشگری به اعتقاد کارشناسان با شتابی فراوان در حال تبدیل شدن به قطبی قدرتمند و تجارتی پررقابت در سطح بین المللی و در زمره حرفه های بزرگ است که می تواند علاوه بر افزایش حجم درآمدهای ارزی، با کمترین هزینه ها، بیشترین زمینه اشتغال را برای افراد جویای کار فراهم سازد؛ چنانکه مطابق استانداردهای جهانی به ازای هر نفر گردشگر، بین پنج تا هشت نوع شغل در کشورهای مهمانپذیر ایجاد می شود و براساس آمارهای سازمان جهانی گردشگری سالانه نزدیک به یک میلیارد نفر در چرخه سیر و سفرهای گردشگری قرار بیش از یک هزارو 500 میلیارد دلار را در بین کشورهای مختلف به گردش درمی آورند.
جهانگردی هم اکنون در برخی کشورها به عنوان تنها منبع درآمد و در بعضی کشورها نیز به عنوان نخستین و مهمترین منبع درآمدی مطرح است و با استدلال های مختلف صنعت گردشگری در آینده همچنان به گسترش خود ادامه خواهد داد اما از این روند رو به رشد مناطقی بهره بیشتری خواهد برد که دارای منابع طبیعی و آثار تاریخی خرد و کلان متنوع باشند و مسوولان آن مناطق با برنامه ریزی مدون و جامع برای جلب گردشگران تلاش کنند.
مطالعات انجام شده نشان می دهد قدرت اشتغالزایی صنعت گردشگری در ایران بعد از بخش های کشاورزی، صنایع غذایی و ساختمان در رتبه چهارم و از نظر قدرت درآمدزایی از قابلیت بالایی برای ایجاد رونق اقتصادی و اشتغالزایی برخوردار بوده و می تواند به عنوان موتور رشد اقتصاد کشورمان عمل کنند، اما با این حال باید توجه کرد که این قابلیت در شرایطی بروز خواهد کرد که برنامه ریزی درست جهت بهره برداری از ظرفیت های بالقوه آن داشته باشیم.
در این میان استان اردبیل به لحاظ داشتن قدمت طولانی در تاریخ و وجود بناهای بجا مانده از اعصار گذشته، موقعیت خاص جغرافیایی، تنوع اقلیمی و مناظر زیبای طبیعی جزو مناطق صاحب نام کشور ایران در عرصه صنعت جهانگردی به شمار می رود.
این استان از نظر جاذبه های گردشگری یکی از استان های منحصر به فرد برای جلب سیاحان می باشد اما تاکنون برنامه ریزی و سرمایه گذاری اصولی جهت بهره برداری از استعدادهای آن صورت نگرفته؛ به گفته وی این استان به علت موقعیت طبیعی و جغرافیایی خود دارای آب و هوای مطبوع تابستانی و به علت وجود کوه های آتشفشانی در آن، داری غنی ترین منابع آب های معدنی است. همچنین از ظرفیت های طبیعی خاصی برخوردار می باشد از جمله 167 گونه جانوری و پنج هزار گونه گیاهی با ارزش دارد.
از نظر آثار تاریخی نیز چهارمین استان کشور در ثبت تاریخی در فهرست آثار ملی کشوراست و تاکنون 244 اثر تاریخی آن به ثبت رسیده و 156 اثر دیگر نیز در حال بررسی و جمع آوری می باشد.
در دامنه آن شیارهای پهن تقریبا مستقیمی وجود دارد که آب برفهای دائمی توسط آن جریان می یابد.
کوه سبلان نیز با یخچال ها، آبشارهای زیبای سنگ مقدس، سنگ عقاب، دره شیروان، ارتفاعات متعدد، آب های معدنی فراوان، دریاچه های بزرگ و کوچک در دامنه آن از دیگر جاذبه های زیبااست که در سال 1381 به عنوان اثر طبیعی ملی شناخته شد که جلوه طبیعی آب و هوای مطلوب و جاذبه های منحصر به فرد آن کوه با برنامه ریزی درست و می توان بیشترین استفاده را برد. 13 چشمه معدنی حاوی آب های گوگردی، کربنات سولفور و بیکربنات،کلر، آشامیدنی گاز دار و بدون گاز و شش چشمه اصلی در منطقه سرعین، سردابه، نیر، ارجستان، موئیل و لاهرود با خواص درمانی دارد که به دلیل نبود توجه و سرمایه گذاری، هنوز به طور سنتی مورد بهره برداری قرار می گیرند.
دریاچه نئور یکی از جذابترین منطقه های گردشگری استان اردبیل است که در 45 کیلو متری جنوب شرقی شهرستان اردبیل در ارتفاع 2 هزار و 500 متری سطح دریا و در محل اتصال دو کوه بسیار بزرگ و مشهور کشورمان با غرور- سبلان واقع شده است که با پوشش گونه های گیاهی متعدد محل زیست حیوانات مختلفی می باشد و جهت پرورش نوعی ماهی از خانواده آزاد ماهی معروف به قزل آلای رنگین کمانی مستعد است ولی هنوز از هرگونه زیرساخت محروم می باشد.
دریاچه شورابیل یکی دیگر از دریاچه های معروف استان اردبیل است که در جنوب غربی شهر اردبیل واقع شده و حدود 1200 متر طول و500 متر عرض دارد؛ اطراف دریاچه را تپه های دامنه دار پوشانده که جلوه زیبای آن یکی از مکان های تفریحی و گردشگری استان در فصول گوناگون است.
جنگل های طبیعی با جاذبه های دل انگیز استان اردبیل به خصوص جنگل های مناطق شمالی استان از جمله در شهرستان های نمین و خلخال با پوششی از درختان و درختچه های پرپشت و گونه های نادر گیاهی در نوع خود کم نظیر و باز مانده ازطبیعت دیروز، هم اکنون گردشگاه بسیار مناسب برای جذب گردشگران است.
همچنین با سرمایه گذاری در ظرفیت ورزش های زمستانی، اسکی روی چمن، صید ماهی و ورزش های آبی می توان علاوه بر کارآفرینی، مکمل رشد اقتصادی استان را نیز فراهم کرد.
در حال حاظر عدم استفاده خلاقانه و برنامه ریزی و استفاده سنتی از توانمندی های گردشگری استان اردبیل باعث می شود به تدریج ویژگی های منحصر به فرد استان اردبیل مسیر نزولی طی نموده و اهمیت خود را از دست بدهد؛ گرچه بررسی های متون برنامه های دولت بیانگر آن است که این صنعت روز به روز به صورت جدی تری مورد توجه سیاستگذاران کشور به خصوص طی سال های اخیر قرار گرفته و منابع زیادی برای توسعه آن اختصاص داده شده ولی در مجموع به دلیل کم کاری و نبود برنامه ریزی صحیح بودجه ها به صورت غیر اصولی هزینه می شود.
در این خصوص یکی از کارشناسان می گوید سیستم اداری اردبیل نه تنها مشوق سرمایه گذاری نیست بلکه بخشی از ظرفیت نیروهای اداری نیز صرف اقدامات بازدارندگی می گردد؛ وجود بروکراسی و کارشکنی های موجود توسط ادارات، مانع سرمایه گذاری در بخش های مختلف است.
استاندار اردبیل در نشست کارگروه تخصصی گردشگری با اشاره به درآمدزا بودن این حوزه گفت: وجود جاذبه های خدادادی متعدد در این استان راه را برای رسیدن سریع به نقطه مطلوبی از شکوفایی صنعت گردشگری هموار کرده و استان اردبیل استعداد پذیرش 10 میلیون نفر گردشگر را در سال دارد و در صورت توسعه زیرساخت ها دستیابی به این رقم دور از ذهن نیست."
8123/6016



07/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن