واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: امضای تفاهم نامه بین دانشگاهها و اداره کل تعاون خراسان رضوی مشهد - ایرنا - تفاهم نامه پژوهشی و مشاوره ای بین دانشگاه ها و اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و استانداری خراسان رضوی امضا شد.
به گزارش روز دوشنبه استانداری خراسان رضوی این تفاهم نامه در نشست ماهانه هم اندیشی استاندار با روسای دانشگاه ها، مراکز پژوهشی، پارک علم و فناوری و بنیاد نخبگان و در راستای تعیین دانشگاه های معین پژوهشی و مشاوره ای دستگاه های اجرایی در حوزه های تخصصی به امضا رسید.
بر اساس این تفاهمنامه سه جانبه در حوزه مطالعات محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد و جهاد دانشگاهی استان، در موضوع حاشیه نشینی شهرها دانشگاه آزاد اسلامی استان و مشهد، در حوزه آسیب شناسی اجتماعی نیز دانشگاه پیام نور منطقه هشت، در موضوع آب هم پارک علم و فناوری و دانشگاه فردوسی مشهد و در حوزه اشتغال و گردشگری جهاد دانشگاهی مشهد، انتخاب شده و تفاهم نامه امضا کردند.
استاندار خراسان رضوی در این مراسم گفت: باید تلاش شود آموزش عالی استان به شاخص های تعیین شده از سوی وزارت علوم برسد.
علیرضا رشیدیان افزود : هر چند خراسان رضوی از نظر شاخص های آموزش عالی در رتبه سوم کشور قرار دارد اما به نظر می رسد از این رتبه پایین تر باشد.
وی بر اطلاع رسانی اختراعات و دستاوردهای پژوهشی استان از طریق رسانه ها تاکید و عنوان کرد: از جمله اشکلات سیستم آموزش عالی استان آن است که دستاوردهای جوانان در حوزه پژوهش و فناوری اطلاع رسانی نمی شود در حالی که اطلاع رسانی قهرمانان ورزشی در خراسان رضوی بسیار خوب صورت می گیرد.
رشیدیان با قدردانی از جهاددانشگاهی خراسان رضوی به خاطر تکمیل سند اشتغال و سند توسعه گردشگری استان گفت: تدوین این سندها گام نخست است و همچنان این نهاد باید کارهای بیشتر و گسترده تری را انجام دهد.
وی با اشاره به تکمیل سند توسعه زیارت استان توسط پارک علم و فناوری اظهار کرد: سند توسعه گردشگری که توسط سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی تکمیل شده می تواند مکمل خوبی برای سند توسعه زیارت استان باشد.
به گفته استاندار خراسان رضوی برخی ظرفیت های گردشگری این استان از جمله حوزه فرهنگی و تاریخی مغفول مانده است.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار خراسان رضوی نیز از تشکیل کمیته پیگیری و حل مشکلات شرکت های دانش بینان در این استان خبر داد.
احسان ارکانی گفت : در این کمیته به برخی از مشکلات شرکت های دانش بنیان نظیر عوارض مالیاتی و گمرکی و همچنین بررسی ابلاغ سیاست های کلان به شرکت های دانش بنیان پرداخته شده است.
وی افزود: دبیرخانه کمیته پیگیری و حل مشکلات شرکت های دانش بنیان بر عهده پارک علم و فناوری است.
رییس دانشگاه فردوسی مشهد هم در این نشست گفت : خراسان رضوی با دارا بودن 298 هزار و 871 دانشجو پس از استان های تهران و اصفهان در رتبه سوم کشور قرار دارد.
دکتر محمد کافی با بیان اینکه به ازای هر 100 هزار نفر از جمعیت استان چهار هزار و 800 دانشجو داریم و از این نظر در کشور بسیار عقب مانده ایم افزود: 58 درصد دانشجویان استان در دانشگاه های دولتی تحصیل می کنند.
وی اظهار کرد: 6.16 درصد دانشجویان کشور در خراسان رضوی مشغول تحصیل هستند و 43 درصد دانشجویان استان را دختران تشکیل می دهند.
وی تعداد دانش آموختگان استان را سالانه 43 هزار نفر برشمرد و گفت: این تعداد با توجه به جمعیت دانشجویی استان بیانگر آن است که در سال های اخیر دانشجوی بسیار در دانشگاه ها پذیرفته شده اند.
رییس دانشگاه فردوسی مشهد از تدریس 17 هزار نفر استاد حق التدریس و رسمی در دانشگاه های استان خبر داد و اظهار کرد : اساتید تمام وقت در استان نیز سه هزار و 700 نفر هستند که دو هزار نفر آنان در دانشگاه های دولتی مشغول تدریس می باشند.
وی محدودیت در فضاهای آموزشی، عدم حضور دانشگاه ها در سیاستگذاری های کلان، رقابت غیرمنطقی بین واحدهای دانشگاهی، کمبود تجهیزات آزمایشگاهی و عدم همگرایی بین دانشگاه ها را از جمله چالش های آموزش عالی در خراسان رضوی برشمرد.
همچنین در این نشست، دکتر مصطفی مهرابی بهار، رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد به تحلیل وضعیت علمی دانشگاه های استان پرداخت و بر ارتقای کمی و کیفی سطح علمی استان تاکید کرد.
دکتر سیدعلی اکبر شمسیان رییس سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی نیز گفت: منافع تداوم اینگونه جلسات به استان و کشور بر می گردد.
وی تدوین سند آمایش، سند توسعه صنعت و سند اشتغال استان را از جمله فعالیت های مهم سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی برشمرد و افزود: سازمان جهاددانشگاهی استان می تواند بازوی قوی مدیریت استان باشد./1
1906 / 6053
11/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]