تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1838050416
- نیاز مواجه پدیدار شناسانه با موسیقی - محمود رییسی*
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نیاز مواجه پدیدار شناسانه با موسیقی - محمود رییسی* موسیقی اصیل و سنتی، برای هر کشوری میراث غیرملموسی بشری است، که نسل به نسل به فراخور زمانی و مکانی ، به جامعه اجتماعی منتقل می شود.
نام " داوود " علیه السلام 16بار در قرآن آماده است و در قرآن در آیه ۱۵ تا ۲۰ سوره" ص" خداوند داوود(ع) را با ده خصلت ارجمند می ستاید.
در آیه نخست (آیه ۱۷ ص) چنین آمده است:"اِصْبِرْ عَلی ما یَقُولُونَ وَ اذْکُرْ عَبْدَنا داوُدَ ذَا الْأَیْدِ إِنَّهُ أَوَّابٌ" و صدای این پیامبر آنقدر زیبا بوده است که پرندگان در تسبیح خدا با او هم آواز می شدند.
یکی از خصلت های نیکو آواز خوشی بود که به واسطه ان احکام الهی را برای موحدان بیان می کرد و حضرت امیر علی المومنین علی علیه السلام از این نبی بزرگوار به عنوان "قاری بهشتی " یاده کرده اند،آنچنان که فرموده اند:" وان شئت ثلّثت بداود صاحب المزامیر و قارئ أهل الجنة".
" صور "اسرافیل نیز به معنای شیپور آمده است و در آیه هفتم سوره انعام می فرماید: "یَوْمَ یُنفَخُ فِی الصُّورِ عَالِمُ الْغَیْبِ وَالشَّهَادَةِ وَهُوَ الْحَکِیمُ الْخَبِیرُ "و روزی که در صور دمیده شود، فرمانروایی و حاکمیّت مطلق ویژه اوست،دانای نهان و آشکار است و او حکیم و آگاه است.
در این بین "صور اسرافیل " از منظر محدثان و مفسران قرآن بیشتر استعار و تشبیه به کار گرفته شده و مراد از این استعاره به معنای زندگی و حیات پس از مرگ است.
اما یکی از رویکردهای موسیقایی کلام،بهره مندی آیینی از آن بوده است، که در حماسه ها و " رزم روزها " نیز کاربرد فراوانی داشت،به گونه ای که برای آغاز و پایان هر نبرد از شیپور استفاده می کردند و از صدای لبل نیز برای رمیدن اسب های حریف یا خالی کردن میدان بهره می بردند.
طبال ها میدان نبرد، در گوشه های از کوه یا دره که به واسطه آن صدا پژواک می یافت، می ایستادند و طبل می نواختند تا این ابتکار باعث ایجاد صدای وحشتناک در میدان نبرد برای دشمنان شود.
آواهای موسیقایی در زندگی مردم در دوره های مختلف کاربرد داشته است،به گونه ای که مادران برای کودکان خود از زمزمه و لالایی با لحن های مختلف استفاده می کردند.
زمانی در موسیقی سنتی ایرانی که خاستگاه کار و تلاش و کسب روزی بود، مردان و زنان برای انجام هر کاری، نوایی بر لب داشتند و آن را به صورت آهنگین زمزمه می کردند.
موسیقی در ادبیات ایران شعر بی کلام است، آنجا که کلام پایان می یابد، موسیقی آغاز می شود و موسیقی روایت تاریخ ضرب آهنگ زخمه ها و کوبه هاست.
موسیقی فراز و فرود صداست، صدای حنجره ها، موسیقی رزم که رزم آوران لباس نبرد با دشمنان میهن می پوشند، موسیقی برزگری که کشاورزان برای درو، داس تیز می کنند و موسیقی عزا که صدای ساز چپ ،حزن را در دشت طنین می اندازد.
سوز غم انگیز موسیقی کوچ در ادوار تاریخی ایران آوازی در گوشه ای دشتی و شوشتری نواخته می شد و این نوا،روایت غمگین دل کندن از دیار و سرزمین بوده است.
کرنا یکی از سازهای تاریخی ایران است که فردوسی در یکی از اشعارش می گوید:برآمد خروشیدن کرنای/ تهمتن برآورد لشگر زجای /بفرمود تا رخش زین کنند/ دم اندر دم نای زرین کنند.
از جمله آواهای دارای موسیقی و هارمونی ایران می تواند به لاوه لاوه ، هوره ، مور و سیاه چمانه ، دروگری،برزگری، دی بلال و هی جار و بختیاری و دهکردی اشاره کرد،که از سبک های مهم موسیقی مقامی کشور محسوب می شوند.
در این میان موره جایگاه ویژه ای در میان مردم لک زبان داشت و اساس و درون مایه آن غم و اندوه بود و پیشینه و جایگاه موره در منطقه زاگرس به گونه ای بوده که کریم خان زند وقتی در منطقه زاگرس برادرش را توسط آزادخان افغان از دست داد، موره خوان ها را برای تسکین دردش فراخواند.
آوای " سیاه چمانه " یادآور مردم منطقه اورامانات است و شعر آن را باید اورامی دانست که این آوای اصیل و باستانی در طول تاریخ دچار کمی تحول می شود که سبکی به نام شیخایی نیز در آن وجود دارد.
لاوه لاوه یکی از آواهای باستانی ایران که درگذشته های دور که مردم در چادرها در دامن طبیعت می زیستند با آهنگی شیرین برای دور کردن صدای حیوانات و صداهای طبیعت هنگام شب در گوش کودکان، خوانده می شد.
هوره شمشال نیز موسیقی خاص شبانان منطقه غرب بود و هوره یادآور مردم ایلات کلهر،گوران،قلخانی وسنجابی در مناطق زاگرس نشین ایران بوده و قدمتش با بررسی سابقه ساز تنبور به قرون تاریخی باز می گردد.
با پیدا شدن مجسمه ای از تنبورنوازی در شوش دانیال با قدمت سه تا چهار هزار سال قبل از میلاد مسیح و نقش نگاره تنبور نوازی با هفت هزار سال قدمت می توان قدمت هوره و تنبور را بررسی کرد.
موسیقی ایران،اگر چه در دوره پهلوی به ابتذال و نابودی کشیده شد، اما اصالت موسیقی، دارای بعدهای معنوی و فرهنگی نیز می باشد، که سینه به سینه و نسل به نسل منتقل شده است.
برخی از گوشه های موسیقایی در تعزیه و نوحه ها و مدحت ها و بداهه پردازی های آیینی کاربرد داشت،که اکنون تعدادی از این گوشه ها، در گیر و دار موسیقی پاپ و راک ، در حال نابودی و فراموشی است.
هفت دستگاه موسیقی ایرانی شامل دستگاه شور، سه گاه، چهارگاه ، همایون،ماهور، نوا و راست پنج گاه ریشه در فرهنگ و آداب مردم ریشه دارد، به گونه ای که اذان با صدای مرحوم موذن زاده اردبیلی را دستگاه شور و گوشه بیات ترک خوانده شده است.
با این اوصاف،چند ماه است که،منتقدان دولت نسبت به موسیقی موضع گیری می کنند،هرچند چه رویکرد دولت یازدهم به موسیقی در حوزه فرهنگ و هنر،نگاهی سیستماتیک و بسان همان دولت های گذشته است.
هر چند موسیقی به ویژه در بخش پاپ،دارای ضعف های ساختار و فنی است و گسترش روز افزون نرم افزارهای تقویت صدا باعث افزایش تعداد تعجب برانگیز خوانندگان پاپ شده است،اما موسیقی سنتی ایرانی دارای ریشه و عمق است و جایگاه موسیقی فاخر ایرانی را نباید از یاد برد.
زمانی که امام در دوازدهم بهمن ماه سال 57 به وطن بازگشتند،
جوانان انقلابی با سرود " برخیز برخیز ای شهیدان راه خدا و دین" در دستگاه همایون به استقبال امام راحل رفتند.
شور سرودها و آهنگ های انقلابی در آن سالها به روزهای هشت سال دفاع مقدس نیز کشیده شد که بخشی از آنها در خاطرات تاریخی مردم باقی ماند.
نگاه جامع به موسیقی فاخر و نه موسیقی دم دستی و لوده،
می تواند باعث انتقال بخشی از مفاهیم ارزشی به نسل جوان باشد و امید است منتقدان دولت به این نکته نیز توجه کنند.
موسیقی،به دلیل اثرگذاری " زود تاویلی " خویش،بهتر از سینما و تئاتر می تواند، این انتقال مفاهیم ارزشی را بر عهده بگیرد و از سوی دیگر، زود تاویلی یکی از دلایل گرایش مردم به سمت موسیقی نسبت به هنرهای دیگر است.
*خبرنگار ایرنا در استان چهارمحال و بختیاری
11/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]
صفحات پیشنهادی
نیازمند برگزاری جشنوارههای متعدد در عرصه موسیقی هستیم
عضو هیأت داوران بخش آواز جمعی نیازمند برگزاری جشنوارههای متعدد در عرصه موسیقی هستیم ناصحی معتقد است برگزاری یکی دو جشنواره موسیقی در ایام سال کافی نیست باید جشنوارهها و مسابقهها سراسر سال برگزار شوند و انگیزههایی برای تمرین اجرا و ارتقای سطح کار در موزیسینهای جوان باشندنيازمند برگزاري جشنواره هاي متعدد در عرصه موسيقي هستيم
۲۹ بهمن ۱۳۹۳ ۱۲ ۲۶ب ظ عضو هيأت داوران بخش آواز جمعي نيازمند برگزاري جشنواره هاي متعدد در عرصه موسيقي هستيم عضو هيات انتخاب بخش آواز جمعي سيامين جشنواره بينالمللي موسيقي فجر معتقد است برگزاري يکي دو جشنواره موسيقي در ايام سال کافي نيست به گزارش خبرگزاري موج نسرين ناصحي عضوبرگزاری کنسرت موسیقی نیاز جامعه است |اخبار ایران و جهان
برگزاری کنسرت موسیقی نیاز جامعه است کد خبر ۴۷۶۴۲۶ تاریخ انتشار ۲۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲ ۲۹ - 18 February 2015 عضو فراکسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با انتقاد رفتارهای برخی گروه ها با کنسرتهای موسیقی تاکید کرد که این هنر نیاز جامعه جوان کشور است و باید بر هم زنندگان کنسرتهای دارای مجبرگزاری مجمع هیأت فوتبال استان تهران با 6 کاندیدا محمودی: برای انتخابات ریاست هیأت فوتبال استان تهران نیازی به
برگزاری مجمع هیأت فوتبال استان تهران با 6 کاندیدامحمودی برای انتخابات ریاست هیأت فوتبال استان تهران نیازی به لابی نیستیکی از کاندیداهای ریاست هیأت فوتبال استان تهران گفت برای انتخاب شدن به عنوان رئیس هیأت فوتبال استان تهران نیازی به لابی نیست محمد محمودی در گفتوگو با خبربرگزاری کنسرت موسیقی نیاز جامعه است
برگزاری کنسرت موسیقی نیاز جامعه است عضو فراکسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با انتقاد رفتارهای برخی گروه ها با کنسرتهای موسیقی تاکید کرد که این هنر نیاز جامعه جوان کشور است و باید بر هم زنندگان کنسرتهای دارای مجوز برخورد قاطع شود آفتاب سید رمضان کیاسری در گفتوگو با خانه ملت گفنوشتاری بر کنسرت گروه «دستاس» در جشنواره موسیقی فجر تاملی با سهنوازی تارهای خاطرهگوی «دستاس
نوشتاری بر کنسرت گروه دستاس در جشنواره موسیقی فجرتاملی با سهنوازی تارهای خاطرهگوی دستاسشب گذشته فرهنگسرای ارسباران میزبان پیام جهانمانی و گروه دستاس بود گروهی که با اجرای سهنوازی تار مخاطبانشان را به حظ موسیقایی رساندند به گزارش خبرنگار موسیقی خبرگزاری فارس بخش دوم سه نوازی- گروه زیواگان کنسرت موسیقی سنتی در ایلام اجرا می کند
گروه زیواگان کنسرت موسیقی سنتی در ایلام اجرا می کند ایلام - ایرنا - رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ایلام از برگزاری کنسرت موسیقی سنتی گروه زیواگان در این شهر خبر داد سیروس ذوالفقاری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود اجرای این گروه توسط هنرمندان ایلامی به سرپرستفخرالدین فخرالدینی با اشاره به مراسم تجلیلش در جشنواره موسیقی فجر: هر مهری به هنرمندان همواره دلنشین است
فخرالدین فخرالدینی با اشاره به مراسم تجلیلش در جشنواره موسیقی فجر هر مهری به هنرمندان همواره دلنشین استفخرالدین فخرالدینی عکاس پیشکسوت که بخشی از فعالیت هنری خود را صرف عکاسی از هنرمندان عرصه موسیقی کرده و در مراسم اختتامیه جشنواره موسیقی نقدیر میشود عکاسی از هنرمندان را ابزارینمایش عکسهای «ایران ما» با موسیقی فردین خلعتبری
شنبه ۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۴ ۲۹ بخش ویژه ایران ما در دوازدهمین جشن تصویر سال با موسیقی ساختهی فردین خلعتبری آغاز خواهد شد به گزارش ایسنا مسابقه عکسهای موبایلی بخش ویژه دوازدهمین نمایشگاه جشن تصویر سال جمعه 8 اسفند در نگارخانه نامی خانه هنرمندان ایران افتتاح شد این نمایشگاه شاملاخبار جدید و داغ موسیقی ایران
اخبار جدید و داغ موسیقی ایران جدیدترین اثر علی لهراسبی به نام ساعت 8 منتشر شد مهرزاد امیرخانی در بخش ترانه و پازل بند در بخش آهنگسازی و تنظیمكننده در تولید این قطعه با این خواننده همكاری داشتند مجله زندگی ایده آل علی لهراسبی به ساعت 8 رسیدجدیدترین اثر علی لهراسبی به نام هیچ کس رقیب من در موسیقی و نوازندگی ساز نمیتواند باشد/ تا ابد پروژههای من «سمفونی رومی» نام دارد
حافظ ناظری در نشست خبری هیچ کس رقیب من در موسیقی و نوازندگی ساز نمیتواند باشد تا ابد پروژههای من سمفونی رومی نام دارد حافظ ناظری گفت خدا را شکر میکنم نوع موسیقی که انجام میدهم شبیه هیچکس نیست و هیچ رقیبی در کاری که میسازم وجود ندارد و سازی که من میزنم هیچ کس نمیزآهنگسازان با علم به سینما برای فیلمها موسیقی بسازند
بهزاد عبدی در گفتگو با مهر آهنگسازان با علم به سینما برای فیلمها موسیقی بسازند شناسهٔ خبر 2496891 چهارشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۰ ۰۳ هنر > سینمای ایران بهزاد عبدی برنده سیمرغ بلورین سی و سومین جشنواره فجر برای موسیقی مزار شریف از آهنگسازانی که برای فیلمها موسیقی میسازند خواسمراسم اختتامیه جشنواره موسیقی فجر
این خبر درحال بروزرسانی است مراسم اختتامیه جشنواره موسیقی فجر اختتامیهی سیامین جشنوارهی موسیقی فجر با حضور وزیر ارشاد در تالار وحدت آغاز شد ایسنا اختتامیهی سیامین جشنوارهی موسیقی فجر با حضور وزیر ارشاد در تالار وحدت آغاز شد در این مراسم علاوه بر علی جنتی - وزیر فرهنگ و اربا حکم پیروز ارجمند «محمدعلی بهمنی» رئیس شورای شعر و ترانه دفتر موسیقی شد
با حکم پیروز ارجمندمحمدعلی بهمنی رئیس شورای شعر و ترانه دفتر موسیقی شدبا حکم مدیر دفتر موسیقی ارشاد محمدعلی بهمنی به عنوان رئیس شورای شعر و ترانه این مرکز منصوب شد به گزارش خبرنگار موسیقی فارس در بخشی از مراسم اختتامیه سیامین جشنواره موسیقی فجر که به تجلیل از محمدعلبا درآمدم از موسیقی مدرسه میسازم
جام جم نوا خبر با درآمدم از موسیقی مدرسه میسازم با درآمدم از موسیقی مدرسه میسازم شنبه 9 اسفند 1393 15 51 | کد خبر 1849819868806325358 | بازدید 0 جام جم نوا پیشکسوت موسیقی نواحی منطقه خراسان با انتقاد از شرایط این سالهای موسیقی اقوام از برخی نامهرباکشور ما به چنین رقابتهایی سخت نیاز دارد
شنبه ۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۸ ۰۱ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم معرفی پایتخت کتاب ایران و روستاهای دوستدار کتاب گفت کشور ما به چنین رقابتهایی سخت نیازمند است به گزارش خبرنگار کتاب ایسنا علی جنتی که امروز شنبه دوم اسفند در محل کتابخانه ملی سخن میگفت با اشاره به همزمانی دو جشن- بهره گیری از موسیقی بومی تنها راهکار مدیریت برذائقه نسل جوان است
مدیرکل ارشاد اصفهان بهره گیری از موسیقی بومی تنها راهکار مدیریت برذائقه نسل جوان است اصفهان - ایرنا - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان گفت بهره گیری از موسیقی بومی و محلی تنها راه مدیریت بر ذائقه موسیقاییِ نسل جوان و نوخاسته است به گزارش ایرنا حجت الاسلام محمد قطبی-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها