واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تاملی بر خواسته های چند تجمع؛ حق یا برخورداری از امتیازات متفاوت - مریم جلوداران* آموزگاران و جامعه دست اندرکار آموزش و پرورش به عنوان قشر زحمتکش جامعه که وظیفه تعلیم و تربیت فرزندان این سرزمین را به عهده دارند، گله مند وضعیت معیشتی، میزان حقوق و مزایا هستند و معتقدند که از تبعیض رنح می برند.
در روزهای اخیر اخباری در باره تجمع های صنفی فرهنگیان در چند شهر منتشر شده است.
براساس خواسته های ابراز شده در این تجمعات فرهنگیان بر این باورند که افزایش 14 درصدی حقوق برای سال 94 با وجود تحریم ها و کاهش قیمت نفت به هیچ وجه تکافوی زندگی آنها را نخواهد کرد، و دریافت حقوق بین یک تا دو میلیون تومان را کافی نمی دانند.
این مساله مانند بسیاری از خواسته های دیگر، افزون بر فرهنگیان شامل ده ها هزار کارمند سایر دستگاه ها نیز می شود که بخش زیادی از آن به مسایل اقتصادی کشور و بی انضباطی گسترده ملی در سال های قبل باز می گردد که در چارچوب بازسازی اقتصاد ملی در نظر گرفته شده است.
لایحه بودجه سال 94 تقدیم مجلس شورای اسلامی شده است، لایحه ای که موجب شده فرهنگیان و معلمان کشور در راستای آنچه که بی عدالتی در مقایسه با سایر کارکنان دولت قلمداد می کنند، به آن انتقاداتی داشته باشند.
فرهنگیان بخشی از مطالبات خود را در اجرای قانون پرداخت هماهنگ حقوق، اصلاح حکم های کارگزینی، پرداخت حق مسکن و لباس، اصلاح سیستم بیمه و پرداخت حق بازنشستگی معلمان، ناکافی بودن خدمات بهداشتی و درمانی و کمبود امکانات رفاهی و معیشتی عنوان می کنند.
پرداخت نشدن حق تصحیح برگه های امتحانی خرداد 93، هزینه شدن بی ثمر اعتبارات بهبود کیفیت آموزشی ویژه مناطق محروم برای سه سال پی در پی، نامناسب بودن خدمات بیمه ای با وجود پرداخت حق بیمه تکمیلی، تبعیض در استخدام نیرو و اختصاص نیافتن سهمیه به فرزندان فرهنگیان بازنشسته، از دیگر مطالبات فرهنگیان است.
برغم تمامی مشکلات اقتصادی که کشور با آن مواجه است، بودجه پیشنهادی دولت برای وزارت آموزش و پرورش در سال 94 حدود 24 هزار میلیارد تومان بود که با توجه به اینکه در کمیسیون تلفیق مجلس با افزایش ۴هزار و ۲۰۰ میلیارد تومانی بودجه آموزش و پرورش در سال آینده موافقت کرد، بودجه این وزارتخانه به بیش از ۲۸ هزار میلیارد تومان خواهد رسید که از رشد قابل قبولی در مقایسه با بودجه دیگر دستگاه های دولتی برخوردار می شود.
بودجه این وزارتخانه سال 93 نیز با رشد 26 درصدی همراه بود که رقم آن به بیش از 20 هزار میلیارد تومان رسید.
این روند رو به رشد بودجه وزارت آموزش و پرورش همچنان نارضایتی فرهنگیان و معلمان را به دنبال دارد و آنان خواستار اختصاص ردیف بودجه دیگر دستگاه ها به این وزارتخانه هستند، مساله ای که نیاز به تامل و کار کارشناسی دارد که آیا صرفا آموزش و پرورش باید به امور آموزشی و پرورشی کودکان و نوجوانان بپردازد؟
آیا براساس خواسته فرهنگیان اگر ردیف بودجه های تربیتی سازمان ها به وزارت آموزش و پرورش اختصاص داده شود خللی به کارهای دستگاه ها وارد نمی سازد و اگر این بودجه در وزارتخانه صرفا در بخش حقوق و مزایای معلمان هزینه شود، چگونه می توان به نیازهای تربیتی دانش آموزان پاسخ داد؟
در شرایطی که بنا بر اعلام علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش بیش از 98 درصد بودجه این وزارتخانه صرف پرداخت حقوق و مزایا می شود، دیگر جایی برای پرداختن به امور تربیتی و پرورشی باقی نمی ماند.
صرف اینکه معلمان بدون دغدغه معیشتی در کلاس درس حاضر شوند توجیه درستی برای افزایش حقوق این قشر در مقایسه با سایر کارکنان دولت نیست چه بسا آنها از امتیازاتی چون بیمه طلایی فرهنگیان، عضویت در صندوق ذخیره فرهنگیان و فراغت از آموزش در تابستان بهره مند هستند که این ویژگی شامل حال دیگر کارمندان نمی شود.
در لابلای مطالبات فرهنگیان درخواست به کار گیری فرزندان آنها پس از بازنشستگی در وزارت آموزش و پرورش به چشم می خورد که این مساله نیز می تواند محل خواسته دیگر کارمندان دولت نیز باشد و به نوعی شاید موروثی شدن پست ها و امکانات دولتی را در آینده ترویج دهد که باید قبل از هر اقدامی تبعات مثبت و منفی آن سنجیده شود.
به نظر می رسد از آنجا که فرهنگیان و معلمان قشر فرهیخته جامعه هستند در ارایه خواسته ها و مطالبات خود به وضعیت اقتصادی کشور توجه کرده و مطالباتی داشته باشند که دولتمردان نیز بتوانند در راستای اجابت آنها گام بردارند.
از سوی دیگر مسوولان کشور اعم از دولت و مجلس شورای اسلامی نیز لازم است وضعیت معیشتی و رفاهی فرهنگیان را مورد بررسی دقیق قرار داده و همچنانکه وزارت آموزش و پرورش همواره مورد توجه بوده، با نگاهی ویژه به رفع مسایل این وزارتخانه بپردازند تا معلمان با آسودگی خاطر به امر خطیر تعلیم و تربیت اقدام کنند که به طور قطع ثمره و نتایج این امر، شامل حال دانش آموزان و خانواده ها نیز خواهد شد.
*کارشناس اداری و آموزشی
اول**
11/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 270]