تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):چیزی با چیزی نیامیخته است که بهتر از حلم با علم باشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832854062




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- فرهنگ شناسی امر داد و ستد در جایگاه روح حیات انسانی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: فرهنگ شناسی امر داد و ستد در جایگاه روح حیات انسانی روزنامه آراز آذربایجان در نشریه روز دوشنبه خود مطلبی با عنوان فرهنگ شناسی امر داد و ستد در جایگاه روح حیات انسانی به قلم علی رزم آرای به چاپ رسانده است.


در این مطلب می خوانیم: زندگی جمعی انسان در ابعاد مختلف در گرو داد و ستد است، این امر از بامداد تاریخ و در پی کشف و شناخت پیرامونی انسان، از خود و اطراف خود و نیز در روزگار معاصر و در پی گسترده شدن عرصه علم آوری انسان در جهت تبین هرچه بیشتر زندگی حال و آینده او، مدام مطرح بوده است.
اشکال و ابعاد این داد و ستد در عرصه های مختلف، دارای سطوح متنوعی است. طبقات مختلف اجتماعی، جایگاه اقتصاد در شخصیت و فردیت انسانی آن طبقات، محل زیست فرهنگی و اجتماعی این طبقات یا همان جامعه شهری یا روستایی در تعاریف مختلف، زندگی روزمره و روزانه انسان در مدار گذر زمان، تدبیر کلان و یا خردِ جاری در مجاری مدیریت جامعه انسانی همه این موارد در تبین موضوع داد و ستد بی هیچ پسوند یا پیشوند نظیر سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و غیره، به صورت مبسوط قابل طرح و توضیح است.
یکی از صورت¬های مهم این داد و ستد، حیات شهری انسان در فرم یک شهر و محتوای در حال تغییر و تکرار مداوم آن است! فرایند شهرسازی در صورت تاریخی خود اتکای بدون انکاری به امر داد و ستد در حیات انسانی انسان دارد. در صورت معاصر آن نیز شهر نتیجه و ماحصل حیات شهری استخراج شده از امر داد وستد است:
داد و ستد انسان با خود و ذات خود، با محیط پیرامونی خود ( زندگی، کار، تردد، تولید، هنروادبیات)، گذشته و حال خود، حتی در حرکت به سمت آینده خود! برنامه ریزی انسانی نیز در نوع خود ناظر بر امر داد و ستد است.
اگر موضوع امر داد و ستد را در گستره یک روز از زندگی و حیات روزمره خود به بررسی بنشینیم به روشنی در خواهیم یافت که حتی تنفسِ دم و بازدم ما نیز بی چون و چرا ناظر بر امر داد و ستد است. چرخه زندگی بشر بر چنین مدار و منوالی بر قرار شده تا حرکت در زندگی او معنا بیابد.
اگر موضوع داد و ستد را در حوزه ای همچون حوزه فرهنگ مورد مداقه قرار دهیم بخشی از چهره پر اهمییت این امر در ساخت و نهاد تمامی کارکردهای فرهنگی، در لحظه به لحظه زندگی انسانیِ انسان نمایان خواهد شد.
مبنای تولید و خلق آثار ادبی و هنری، ساحت هویت، چیستی و کیستی نوع بشر، چگونگی عرضه، گسترش و چالش در آن، تعاملات آگاهانه و ناآگانه انسان در نیاز سنجی زندگی خود، برآورده ساختن این نیازها، تعریف این نیازها، گستردگی و پهنای این نیازها و در نهایت دفاع از ساحت انسانی و حفظ این ساحت با همه ابعاد گسترده آن، به همراه بی شماره نمونه دیگر از جمله لایه های اصلی حوزه فرهنگ در امر داد و ستد است.
حیات جمعی انسان شاید بدیهی ترین مثال در این زمینه باشد. داد و ستد بین دو یا چند انسان درعرصه خرد تبادلات مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی خرید ساده از یک مغازه، سلام ساده و شنیدن جواب آن بین دو همسایه، رای دادن یک فرد انسانی تحت نام مردم به یک کاندیدا انتخاباتی ابتدایی ترین صورت این داد و ستد هستند.
آنجا که داد و ستد شکل امر به خود می¬گیرد، با زمینه¬های اصلی سرنوشت و ارکان حیات انسان در ارتباط است. خلقت انسان، سلامت انسان، امنیت انسان، ادامه حیات انسان (عمرانسانی، تولیدمثل و نسل، جامعه سازی، تمدن وفرهنگ)، عرضه و جریان انسان بودگی انسان (زبان، هنر، ادبیات، سرمایه، صنعت و تکنولوژی) از سر فصل های اصلی امر گرایی داد و ستد هستند.
در گستره ای محدود و نزدیکتر نیز می¬توان امر داد و ستد را در شکلی دیگر رویت کرد. ساحت خانواده! تا به حال از خود سؤال کرده ایم که نسبت حضور انسانی ما با یکدیگر و درارتباط با یکدیگر فارغ از نسبت و سبب چگونه است؟ برای مثال پدر بودن من در معنای تملک فرزندم نیست! چرا که حضور او به عنوان فرزند، مستقل از من پدر، غیرقابل انکار است؟! حضور من هم به عنوان پدر غیر قابل انکار است.
به دیگر معنا پدرها و مادرها به وجود آورنده فرزند هستند اما مالک او نیستند! پدر زمانی که هست اما با فرزند خود دارای برد ارتباطی نیست (طلاق، قطع ارتباط ) یا وقتی به ابدیت پیوسته و در اصطلاح فوت کرده، فرزند در حوزه استقلال خود از حیث مادی و معنوی، وجود حقیقی و واقعی دارد، پس عدم وجود پدر، وجود او را نیز عدم نمی کند!
آنچه که در این ارتباط روشن است وجود امر داد و ستد در این مثال است. فرزند باعث پدر شدگی من مرد است و نه وجود من! و من مرد نیز باعث فرزند بودگی او هستم نه وجود او! در عین حال او ادامه من نیز هست! ادامه حیات من!زمینه اصلی به قلم سپردن شدن این نوشتار در اصل به پیوند انسان با خود و با اطراف خود باز می گردد. شرح فوق در سطر سطر خود در پی تبین وجود امری تحت اصطلاح داد و ستد در همه ابعاد زندگی مادی و معنوی انسان است!
اگر بخواهیم به اختصار امر داد و ستد را در جامعه شهری ارومیه بسنجیم چنین معادله ای پیش روی ما خواهد بود: نسبت کلانشهر ارومیه به انسان ارموی (هر انسان ساکن ارومیه)! نسبت کلانشهرارومیه به شهردار آن، به مطبوعات آن، به جمع اهالی آن، به همشهریان کرد و ترک، مسحیان و ….
رانندگی ما در خیابان های کلانشهرارومیه نسبت به خودمان و دیگران، راه رفتن و تفریح ما، تعاملات اجتماعی ما ( پارک، طبیعت، محیط زیست، صف نان و بهداشت و درمان )همگی از انواع و اشکال داد و ستد هستند!
امر دادو ستد در کنه خود یک انتخاب است. به این روایت از کریم اهل بیت امام حسن مجتبی(ع) دقت کنید: هرچه را برای خود می پسندید برای دیگران نیز به پسندید و هرآنچه برای خود نمی¬پسندید برای دیگران نیز نپسندید! امر داد و ستد!
در قرآن کریم کتاب آسمانی ما نیز به وفور آیه است در خصوص آخرت و گزینش های دنیوی! برای مثل آیه 11 صورت رعد که می فرماید: خداوند هیچ نفسی را تغییر نمی دهد،آن نفس خود باید عامل تغییر خود باشد! ( نقل به مضمون).در فلکلور هر فرهنگ و ملتی نیز وجود روح امر داد و ستد دیده می شود: فرهنگ فلکلوریک ترکی آذربایجانی: هر نه تؤکسن آش یان، چخار قاشیقیان! ( هر آنچه به آشت بریزی در قاشق خواهد آمد)
فرهنگ فلکلوریک فارسی: چاه مکن بهر کسی، اول خودت دوم کسی!
و یا مخلص آنکه: داد و ستد روح زندگی و حیات ابنا بشر است در همه حال!
**رسانه ها**
8137/2093



11/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن