محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844552385
ضعف و قوت جستوجوگر یوز را بشناسید
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: ضعف و قوت جستوجوگر "یوز" را بشناسید
مدیران ذیربط اعلام میکنند که دو موتور جستوجوگر یوز و گرگر متفاوت هستند اما IP آدرسهای دوموتور جستوجوگر با شباهت زیاد گویای آن است که گرگر و یوز یکی هستند. هر دو موتور جستوجوگر از یک Code Base استفاده میکنند.
گرو خواندنی های نامه نیوز - ماجــــرای راهانــــدازی جستوجوگرهای ملی به سال 89 باز میگردد. زمانی که مدیران وقت سازمان فناوری اطلاعات از شروع به کار موتور جستوجوگری به نام «یاحق» خبردادند. طرحی که قراربود تا سال۹۰ به بهرهبرداری برسد اما این وعده هم هیچگاه عملی نشد و تا این لحظه هم گزارشی مبنی بر راهاندازی «یا حق» و نحوه فعالیت آن منتشر نشده است.
مدیران ذیربط اعلام میکنند که دو موتور جستوجوگر یوز و گرگر متفاوت هستند اما IP آدرسهای دوموتور جستوجوگر با شباهت زیاد گویای آن است که گرگر و یوز یکی هستند. هر دو موتور جستوجوگر از یک Code Base استفاده میکنند.
محمد نقوی، مدیر موتور جستوجوی بومی «یوز» در پاسخ به این سؤال «ایران» که آیا یوز و گرگر به یکدیگر شبیه هستند، میگوید: «یوز موتورجستوجوی متفاوت با سازوکار جداست اما از تجربیات افرادی که در گرگر مشغول به فعالیت هستند استفاده کرده و در واقع تیم یوز از تیم گرگر کمک گرفته است.»
وزیر ارتباطات در اوایل بهمنماه از رونمایی دو موتور جستوجوگر ملی به نام گرگر و پارسیجو در دهه فجر خبر داد. در حالی که بسیاری منتظر اطلاعرسانی در خصوص این دو موتورجستوجوگر بودند، چند روز بعد، اواخر بهمن ماه وزیر ارتباطات در مراسمی از شروع به کار یک موتور جستوجوگر جدید به نام «یوز» خبر داد. یک روز بعد از معرفی «یوز» برخی از کاربران شبکههای اجتماعی به شباهتهای ساختار فنی دو موتورجستوجوگر «یوز» و «گرگر» اشاره و این سؤال را مطرح کردند که چرا دو موتورجستوجوگر مشابه با دو نام متفاوت در یک زمان رونمایی شده است.
حتی برخی از برنامهنویسان رایانهای با انتشار رنج آیپی مشترک بین این دو موتور جستوجوگر سعی در اثبات ادعای خود کردند. اکنون در حالی که فضای مجازی پر از بحث و مجادله میان کاربران اینترنتی حول این موضوع است مدیر موتورجستوجوگر «یوز» در پاسخ به روزنامه ایران، اعلام میکند تیم یوز تنها از تجربیات تیم گرگر استفاده کرده و دو موتور جستوجوگر یاد شده عملکرد و اهداف متفاوتی دارند.
از یاحق تا یوز
ماجــــرای راهانــــدازی جستوجوگرهای ملی به سال 89 باز میگردد. زمانی که مدیران وقت سازمان فناوری اطلاعات از شروع به کار موتور جستوجوگری به نام «یاحق» خبردادند. طرحی که قراربود تا سال۹۰ به بهرهبرداری برسد و استفاده از این جستوجوگر در شبکه ملی اطلاعات میسر شود؛ آن روز رئیس سازمان فناوری اطلاعات بعد از تأخیر و وقفه طولانی در تحقق این برنامه اعلام کرد این موتور جستوجوگر تا پایان سال ۹۱ عملیاتی میشود اما این وعده هم هیچگاه عملی نشد و تا این لحظه هم گزارشی مبنی بر راهاندازی «یا حق» و نحوه فعالیت آن منتشر نشده است.
بااین حال در همین سال (۱۳۹۱) موتورجستوجوگر دیگری به نام پارسی یاب، پا به عرصه گذاشت که البته اطلاعاتی درباره آن در دست نیست. یکیدیگر از نامهایی که در فهرست موتور جستوجوگرهای بومی مطرح شد «پارسیجو» است. این موتورجستوجوگر نیز سال 89 و با حمایت وزارت ارتباطات دولت دهم شروع به کار کرد و چند روز قبل با حمایت دولت یازدهم نسخه سوم آن با پوشش ۲۰۰ میلیون صفحه روی وب، در استان یزد افتتاح شد.
اما آنچه اینروزها محل بحث و مجادله کاربران در فضای اینترنتی شده، فعالیت دو موتور جستوجوگر «گرگر» و «یوز» است.
پیش از اینکه نامی از «یوز» به میان بیاید، برات قنبری، معاون برنامهریزی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اوایل بهمنماه گفت که در کنار معرفی نسخه سوم موتور جستوجوگر قدیمی «پارسیجو»، موتور جستوجوگر دیگری به نام «گُرگُر» بزودی معرفی خواهد شد. در حالی که همه منتظر رونمایی از گرگر بودند، «یوز» در مراسمی با حضور وزیر ارتباطات و مدیران این شرکت جستوجوگر معرفی و راهاندازی شد.
براساس اطلاعات منتشر شده، «یوز» توسط شرکت داده پردازان «شید اندیش» و با حمایت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، طراحی و بهرهبرداری شده است. بر این اساس برخی از کاربران اینترنتی این سؤال را مطرح کردند که آیا «گرگر» و «یوز» یکی هستند؟ اگر این دو موتورجستوجوگر یکی هستند چرا با دو اسم متفاوت به صحنه آمدهاند؟
بهره گیری یوز ازگرگر
به فاصله یک روز بعد از معرفی «یوز»، صفحه های شبکههای اجتماعی پر شد از اسکرینشاتهای مختلف که نشان میداد آدرس آیپی بین یوز و گرگر یکی است و در واقع طراحی و پارامترهای URL دو موتور استفاده از یک Code Base را نشان میدهد. همچنین بخشی از فایلهای تشکیل دهنده هر دو سایت مشابه یکدیگر هستند.
نیما شایافر، برنامهنویس رایانهای با بیان اینکه این دوموتور جستوجوگر یکی است، میگوید: < مسئولان مربوطه اعلام میکنند که این دو موتور جستوجوگر متفاوت هستند اما IP آدرسهای دوموتور جستوجوگر با شباهت زیاد گویای آن است که گرگر و یوز یکی هستند.>
هر دو موتور جستوجوگر از یک Code Base استفاده میکنند، ساختار آدرس دهی هر دو سایت کاملاً منطبق بر هم است و سورس صفحات نیز بسیار به هم شباهت دارد. همچنین دیتاسنتر و منابعی که از آن اطلاعات میگیرند یکی است. «افزون بر این موارد ساختار فنی این دو موتور جستوجوگر کاملاً شبیه یکدیگر است.»
او از طراحان و فعالان این موتورجستوجوگر میخواهد با شفافیت کار خود را پیش برند و میگوید: «از آنجا که صحبت از ملی و بومی بودن این جستوجوگرهاست لازم است نام فعالان اصلی این طرح ذکر شود و به این بسنده نشود که 5 دانشگاه در این کار حضور داشتهاند. همینطور نام شرکت هدایتکننده «یوز» همراه برنامهنویسان آن اعلام شود، زیرا وقتی قرار است یک جستوجوگر بومی یا ملی راهاندازی شود باید همه این نکات بهطور شفاف بیان و مشخص شود که چه کسانی با چه الگوریتمی این جستوجوگر را راهاندازی کردهاند.»
این برنامهنویس میگوید: «برای رسیدن به نتایج جستوجوی مناسب مانند آنچه گوگل در اختیارمان میگذارد باید الگوریتمهای جستوجو به صورت دقیق نوشته شود. طوری که این موتور جستوجو بتواند بین زبان محاوره و زبان رسمی، جملات با بار منفی و مثبت تفاوت قائل شود یا بتواند کلمات با دیکته مشابه مانند کُشتی و کَشتی را تشخیص دهد. وی یکی از کمبودهای این موتور جستوجوگر را آنالیز نشدن زبان فارسی خوانده و ادعا میکند: «براساس اطلاعاتی که من به دست آوردهام طراحان برنامه با کمک منبع اطلاعاتی خارجیها آن را نوشتهاند، بدون اینکه وارد بحث آنالیز کردن زبان فارسی شوند. لذا یک الگوریتم ویژه زبان فارسی استخراج نشدهاست.»
به گفته این کارشناس، «یوز» با این ساختار در رقابت با موتورجستوجویی مانند گوگل دچار مشکل میشود. این برنامه نویس رایانهای تأکید میکند در صورت ساخت یک منبع اطلاعاتی قوی که بتواند بدرستی زبان فارسی را تحلیل کند میتوان موتورجستوجویی راه انداخت که بهتر از گوگل عمل کند و اطلاعات بیشتری از موتورجستوجوی خارجی در اختیار کاربران فارسی زبان بگذارد.
پاسخ مدیر یوز به نقدها
با این همه مدیران و طراحان جستوجوگر بومی از کارآمدی و اصالت طرحهای خویش دفاع میکنند. محمد نقوی، مدیر موتور جستوجوی بومی «یوز» در پاسخ به این سؤال «ایران» که آیا یوز و گرگر به یکدیگر شبیه هستند، میگوید: «یوز موتورجستوجوی متفاوت با سازوکار جداست اما از تجربیات افرادی که در گرگر مشغول به فعالیت هستند استفاده کرده و در واقع تیم یوز از تیم گرگر کمک گرفته است.» او در واکنش به انتشار تصاویری که نشان دهنده شباهت آدرس IP بین گرگر و یوز است اعلام میکند که چون از بخشی از اطلاعات گرگر در یوز استفاده شده شباهتهایی بین این دوموتورجستوجوگر دیده میشود اما یوز و گرگر از نظر ساز و کار کاملاً با یکدیگر متفاوت هستند.
وی همچنین در پاسخ به ابهامی در خصوص نبود اطلاعات دقیق درباره شرکت «شیداندیش» میگوید: این شرکت از حدود 4 سال پیش و با حمایت دولت تأسیس شده است.
به گفته وی در حال حاضر نیز دولت با پرداخت 7 میلیارد تومان از این طرح حمایت کرده است. در همین زمینه برات قنبری، معاون برنامهریزی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اعلام اینکه سیاست وزارت ارتباطات حمایت از موتورهای جستوجویی است که توانایی رشد و پیشرفت دارند، میگوید: «نگاه وزارتخانه این است که از طرحهایی که به نقطه قابل قبولی رسیده و آماده رونمایی هستند حمایت کند تا بتوانند زودتر به مراحل تکمیل برسند.» او تأکید میکند وزارت ارتباطات مدتها پیش حمایت خود را از چنین طرحهایی اعلام کرده بود تا در نهایت گروه موتورجستوجوگر یوز به وزارتخانه اعلام آمادگی کردند و ما نیز با بررسی طرح تجاری این گروه از آن حمایت کردیم.
قنبری در پاسخ به نقدهایی که تحت عنوان شباهت یوز و گرگر در فضای اینترنت مطرح شده، میگوید: «اکیپ فعالان دانشجویی این موتورهای جستوجوگر را راهاندازی کردهاند. این افراد دو گروه متفاوت هستند که طرح مشترکی را پیش میبرند.»
معاون وزیر ارتباطات تصریح میکند، اشکالی ندارد که یک شرکت روی دو موتور جستوجوگر سرمایهگذاری و کار کند، چرا که آنچه برای وزارتخانه مهم است ارائه سرویس خوب و کاربردی به کاربران است. قنبری با اشاره به سرمایهگذاری دولت در این زمینه میافزاید: «تاکنون وزارتخانه 6 میلیارد تومان در این طرح در راستای تهیه سختافزار، تهیه سرور و پهنای باند سرمایهگذاری کرده است. کما اینکه تاکنون وزارت ارتباطات برای حمایت از تولید محتوا، طرحهای نرمافزاری و... ، 90 میلیاردتومان سرمایهگذاری کرده که این میزان در سال آینده به 120 میلیارد تومان میرسد.»
بسیاری از فعالان حوزه آیتی کشور براین باورند ایران نیز مانند کشورهای منطقه از جمله ترکیه یا دیگر کشورهای دنیا مانند چین یا روسیه باید یک موتور جستوجوگر بومی داشته باشد اما آنها در عین حال تأکید میکنند این موتور جستوجوگر باید حداقلهای استاندارد را رعایت کند. به باور این گروه باید یک موتورجستوجوگر که نام ملی یا بومی را با خود به یدک میکشد به صورت شفاف تمامی مراحل راهاندازی آن مشخص و از ساختار فنی قابل قبولی برخوردار باشد، چرا که این موتور جستوجوگر باید به تمام نیازهای یک کاربر فارسیزبان پاسخگو باشد تا راهاندازی آن درمقابل رقیبانی چون گوگل، بینگ و... توجیه داشته باشد.
منبع: روزنامه ایران
۱۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۷:۱۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 6]
صفحات پیشنهادی
درخشان: ضعف و قوت حریف را مورد بررسی قرار دادیم
درخشان ضعف و قوت حریف را مورد بررسی قرار دادیم سرمربی تیم پرسپولیس گفت امیدوارم یک بازی خوب و ایده آل به نمایش بگذاریم و این دیدار با بازی های لیگ متفاوت خواهد بود به گزارش خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران حمید درخشان در کنفرانس مطبوعاتی قبل از دیدار مقابل لخویا قطر در لیگ قهرمدرخشان: نقاط ضعف و قوت لخويا را به خوبي آناليز کرده ايم
۴ اسفند ۱۳۹۳ ۱۳ ۴۰ب ظ هواداران ما را تنها نگذارند درخشان نقاط ضعف و قوت لخويا را به خوبي آناليز کرده ايم سرمربي تيم فوتبال پرسپوليس گفت تيم لخويا را به خوبي آناليز کرده ايم و با نقاط ضعف و قوت آنها آشنا هستيم به گزارش خبرنگار ورزشي خبرگزاري موج حميد درخشان سرمربي پرسپوليبسخوراکیهای خوشمزه و کالری سوز را بشناسید
خوراکیهای خوشمزه و کالری سوز را بشناسید شناسهٔ خبر 2502057 یکشنبه ۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹ ۲۱ دانش و فناوری > علم و دانش برخی از خوراکی ها حاوی موادی هستند که چاقی یا برعکس لاغری را به دنبال دارند اما در این میان از برخی خوراکی ها به عنوان خوراکی های کالری سوز یاد می شود به گزاربدترین بازیکن جهان را بشناسید!
بدترین بازیکن جهان را بشناسید جام جم ورزشی پپ گواردیولا از تساوی بدون گل تیمش مقابل شاختار در لیگ قهرمانان اروپا که هفته پیش اتفاق افتاد هنوز عصبانی است به گزارش جام جم ورزشی بایرن مونیخ در حالی در زمین شاختار به تساوی بدون گل رضایت داد که به دلیل اخراج ژابی آلونسو 10 نفره بعلت مطرح نشدن ادبیاتمان «ضعف» است/ کمدانش و غرغرو هستیم
اختتامیه جایزه هفت اقلیم-۲ علت مطرح نشدن ادبیاتمان ضعف است کمدانش و غرغرو هستیم شناسهٔ خبر 2502590 یکشنبه ۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰ ۰۳ فرهنگ > کتاب محمدهاشم اکبریانی در اختتامیه جایزه هفت اقلیم گفت نه شرایط سیاسی و نه زبان فارسی دلایل کافی مطرح نشدن ادبیات ما در سطح جهانی نیستعضو کمیسیون قضایی مجلس در گفتوگو با فارس: صحبت بدون سند دولتمردان درباره فساد دولت گذشته، ضعفشان را میرسا
عضو کمیسیون قضایی مجلس در گفتوگو با فارس صحبت بدون سند دولتمردان درباره فساد دولت گذشته ضعفشان را میرساندنماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی گفت صحبت بدونسند دولتمردان از فسادهایی که در دولت گذشته اتفاق افتاده است ضعف آنان را میرساند محمد رزم در گفتوگو باویژگیهای سالم ترین نان را بشناسید
ویژگیهای سالم ترین نان را بشناسید بخش عمدهای از نیازهای انرژی و پروتئین روزانه بدن ما از نان ها و غلات ها تامین می شود بطوریکه روزانه حدود 65- 45 درصد انرژی دریافتی را نان ها و غلات به خود اختصاص داده اند دکتر مینا عبدالهی دانشجوی دکتری تخصصی علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهرنه برانکو نه قطبی؛ گزینه جدید جانشینی درخشان را بشناسید
مذاکرات جدی پرسپولیسی ها با دنیزلی نه برانکو نه قطبی گزینه جدید جانشینی درخشان را بشناسید بعد از مذاکره پر سر و صدای مدیران پرسپولیس با دو گزینه سرمربی گری پرسپولیس حالا نام افندی از این باشگاه شنیده می شود به گزارش سرویس ورزشی جام نیوز اگر چه این روزها زمزمه های حضور برانکوداریوش، پادشاه پارس را بشناسید
داریوش پادشاه پارس را بشناسید به دنبال کشته شدن گئوماته مغ در اکتبر سال 522 ق م به دست افرادی از هفت خانواده بزرگ پارسی دوران اول حمکرانی سلاطین هخامنشی به پایان رسیده و مرحله دوم آن یا دوران سازندگی امپراتوری با پادشاهی داریوش اول آغاز می شود مجله همشهری دانستنیها - نازیلاخوراکیهای کالری سوز را بشناسید
خوراکیهای کالری سوز را بشناسید برخی از خوراکی ها حاوی موادی هستند که چاقی یا برعکس لاغری را به دنبال دارند اما در این میان از برخی خوراکی ها به عنوان خوراکی های کالری سوز یاد می شود به گزارش نامه نیوز از بسیاری از خوراکی ها با نام خوراکی های کالری سوز یاد می شود زیرا حاوی مپژمانفر در گفتوگو با فارس: دولت مدارک فسادهای ادعایی را به قوه قضائیه ارائه دهد/ مردم نگرانند این ادعاها برا
پژمانفر در گفتوگو با فارس دولت مدارک فسادهای ادعایی را به قوه قضائیه ارائه دهد مردم نگرانند این ادعاها برای پوشاندن نقاط ضعف دولت باشدنماینده مردم مشهد در مجلس با اشاره به اظهارنظر برخی مقامات دولتی مبنی بر بروز تخلفات و فسادهای مختلف مالی گفت مسئولان دولتی درباره ادعاهای اخی- اترک نیوز: پارک ساحلی شیروان را سیل برد
اترک نیوز پارک ساحلی شیروان را سیل برد پایگاه خبری اترک نیوز روز یکشنبه سوم اسفندماه در مطلبی با عنوان پارک ساحلی شیروان را سیل برد از تخریب این پارک در حال احداث شهری خبر داد این پایگاه خبری نوشته است تاسیسات ابتدایی پارک ساحلی شیروان که بر حاشیه رودخانه چایلق این شهرسکم امتيازترين قهرمان تاريخ ليگ را بشناسيد
کم امتیازترین قهرمان تاریخ لیگ را بشناسید ليگبرتر فوتبال ايران در حالي به هفته بيست و دوم ميرسد که به جز تراکتورسازي تمام تيم هاي مدعي صدرجدول ليگ نتايج خوبي در اين هفته به دست نياوردند و اين در شرايطي است که در انتهاي جدول اتفاقات مختلف آرايش جديدي را حاکم کرد به گزارش "جواهر منظومه شمسی را بشناسید!
آشنایی با زحل جواهر منظومه شمسی را بشناسید این حلقه ها زحل را به یکی از زیباترین اجرام آسمان در منظومه شمسی تبدیل کرده اند به جز زحل سیارات مشتری نپتون و اورانوس نیز دارای حلقه هایی می باشند که نسبت به حلقه های زحل بسیار کم نورترند به گزارش سرویس علمی جام نیوز به نقلنگاه شما: نقش کنکور در ضعف زبانی ایرانیها |اخبار ایران و جهان
نگاه شما نقش کنکور در ضعف زبانی ایرانیها بخش نگاه شما برای ارائه و معرفی نگاه مخاطبان تابناک به همه موضوعات است هر مخاطب تابناک میتواند با مد نظر قرار دادن شرایط همکاری با این بخش نگاه خود را ارسال کند تا در معرض دید و داوری دیگر مخاطبان قرار گیرد کد خبر ۴۷۶۷۲۵ تا- پدر پیوند کبد در ایران را بیشتر بشناسید
پدر پیوند کبد در ایران را بیشتر بشناسید پایگاه خبری تحلیلی صبح زاگرس در مطلبی به معرفی دکتر سید علی ملک حسینی معروف به پدر پیوند کبد در کشور ایران پرداخته است دکتر ملک حسینی نخستین پیوند کبد در ایران را از فرد زنده به زنده انجام داد و در دایره المعارف پزشکی به عنوان پدر پیوند کبگیاهان تصفیه کننده خون را بشناسید!
طب سنتی گیاهان تصفیه کننده خون را بشناسید بهتر است بدانید که زوفا برای تصفیه ی خون و دفع چربی های مضر بدن فوق العاده است این گیاه را از عطاری تهیه کنید و دمنوش آن را برای پاکسازی بدن تان از شر توکسینها مصرف کنید امام علی علیه السلام فرمودند هر كس بد اخلاق باشد خانواد-
گوناگون
پربازدیدترینها