محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852861952
جواهر منظومه شمسی را بشناسید!
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
آشنایی با زحل؛
جواهر منظومه شمسی را بشناسید!
این حلقه ها زحل را به یکی از زیباترین اجرام آسمان در منظومه شمسی تبدیل کرده اند. به جز زحل، سیارات مشتری، نپتون و اورانوس نیز دارای حلقه هایی می باشند که نسبت به حلقه های زحل بسیار کم نورترند.
به گزارش سرویس علمی جام نیوز به نقل از جوان امروز، زحل بعد از سیاره مشتری بزرگترین سیاره در منظومه شمسی می باشد. این سیاره دارای هفت حلقه مسطح به دور خود است. این هفت حلقه در واقع شامل تعداد زیادی حلقه های باریک که با ذرات یخی درست شده اند، می باشند.
این حلقه ها زحل را به یکی از زیباترین اجرام آسمان در منظومه شمسی تبدیل کرده اند. به جز زحل، سیارات مشتری، نپتون و اورانوس نیز دارای حلقه هایی می باشند که نسبت به حلقه های زحل بسیار کم نورترند.
قطر زحل در استوا ۱۲۰.۵۴۰ کیلومتر، تقریبا ۱۰ برابر قطر زمین است. این سیاره از زمین با چشم غیر مسلح قابل رویت است البته حلقه های آن دیده نمی شوند. زحل آخرین سیاره ای بود که ستاره شناسان باستان موفق به کشف آن شده بودند.
این سیاره به مناسبت خدای کشاورزی رومیان، ساتورن نام گرفت.
زحل در مداری بیضی شکل به دور خورشید در حرکت است. بیشترین فاصله آن از خورشید ۱.۵۱۴.۵۰۰.۰۰۰ کیلومتر و کمترین فاصله آن ۱.۳۵۲.۵۵۰.۰۰۰ کیلومتر است. یک سال در زحل معادل ۱۰.۷۵۹ روز و یا ۵/۲۹ سال زمینیست.
گردش
زحل علاوه بر گردش انتقالی خود به دور خورشید، حول محور عمودی فرضی خود نیز در گردش است. زاویه این محور ۲۷ درجه می باشد. بعد از مشتری، زحل سریعترین گردش وضعی در بین سیارات دیگر منظومه شمسی را دارد. یکبار گردش این سیاره به دور خود تنها ۱۰ ساعت و ۳۹ دقیقه به طول می انجامد. به دلیل این حرکت گردشی سریع، قطر استوایی این سیاره ۱۳.۰۰۰ کیلومتر از قطر قطبی آن بیشتر است.
سطح و جو
بیشتر دانشمندان معتقدند که این سیاره یک غول گازیست و هیچ سطح جامدی ندارد. به هرحال، به نظر می رسد که زحل دارای یک هسته داغ و جامد آهنیست.
اطراف این هسته متراکم، هسته خارجی قرار گرفته که احتمالا ترکیبی از آمونیا، متان و آب می باشد. یک لایه از هیدروژن به شدت فشرده پیرامون هسته خارجی وجود دارد. در بالای این لایه، منطقه ای چسبناک (شربت مانند) متشکل از هیدروژن و هلیوم جای گرفته است. هیدروژن و هلیوم در نزدیک سطح به شکل گاز در می آیند و با اتمسفر زحل که عمدتا ترکیبی از همین دوعنصر است مخلوط می شوند.
یک لایه فشرده از ابر کل سطح زحل را پوشانده است. در تصاویر به دست آمده از این سیاره مناطق و کمربندهای رنگی قابل تشخیصند. چنین مناطقی احتمالا به خاطر تفاوت دما و ارتفاع ابرها در قسمتهای مختلف ظاهر می گردند.
گیاهان و حیوانات مقیم زمین نمی توانند در زحل دوام بیاورند. دانشمندان شک دارند که گونه زیستی در این سیاره یافت شود.
دما
انحراف محور عمودی این سیاره منجر به اختلاف میزان تابش خورشید به قسمتهای مختلف آن و در نهایت ایجاد فصول شده است. هر فصل در این سیاره ۵/۷ سال طول می کشد چرا که مدت زمان یکبار گردش زحل به دور خورشید ۲۹ برابر زمین است.
دمای زحل همیشه از دمای زمین سردتر است زیرا این سیاره از خورشید دورتر است. میانگین دما در بالای ابرها ۱۷۵- درجه سانتیگراد می باشد.
دما در اعماق ابرها بیشتر می شود. سیاره زحل تقریبا ۵/۲ برابر حرارتی که از خورشید دریافت می کند را در فضا متساطع می نماید. بسیاری از ستاره شناسان معتقدند که این حرارت در فرایند فرو رفتن هلیوم به درون هیدروژن مایع به وجود می آید.
چگالی و جرم
در بین همه سیارات منظومه شمسی، زحل کمترین چگالی را دارد. چگالی این سیاره تنها یک دهم چگالی زمین و دو سوم چگالی آب است. به همین دلیل یک تکه از این سیاره نسبت به تکه ای برابر از زمین بسیار سبکتر است و در روی آب شناور می ماند.
گرچه چگالی این سیاره بسیار کم است اما وزن آن پس از مشتری، از دیگر سیارات بیشتر است. جرم زحل ۹۵ بار از جرم زمین بیشتر می باشد. نیروی گرانش این سیاره اندکی از گرانش زمین بیشتر است. یک جسم ۱۰۰ گرمی در زمین، در زحل ۱۰۷ گرم می باشد.
حلقه ها
حلقه های زحل دور این سیاره و موازی با استوا قرار دارند. آنها هرگز با سیاره برخورد نمی کنند. با گردش زحل به دور خورشید آنها با همان زاویه ثابت و همیشگی در جای خود برقرار می مانند.
هفت حلقه زحل در حقیقت متشکل از هزاران حلقه باریک می باشند. این حلقه های باریک از بیلیونها تکه یخ ایجاد شده اند. ابعاد این تکه های یخ گاهی به اندازه یک ذره کوچکند و گاهی قطر آنها به بیش از ۳ متر می رسد.
حلقه های اصلی زحل بسیار عریضند. برای مثال عرض خارجی ترین حلقه ۳۰۰.۰۰۰ کیلومتر می باشد. با اینحال در ابعاد فضا این حلقه ها بسیار باریک به حساب می آیند. آنقدر باریک که هنگامیکه این سیاره درست در مقابل و در راستای زمین قرار می گیرد نیز این حلقه ها قابل رویت نیستند.
ضخامت آنها بین ۲۰۰ تا ۳۰۰۰ متر است. در بین حلقه ها فضای خالی قرار گرفته و آنها را از هم جدا می نماید. عرض هر یک از این فضاهای خالی ۳۲۰۰ کیلومتر و یا بیشتر است. البته در برخی از این فضاهای خالی حلقه های بسیار باریکی قرار دارند.
حلقه های زحل در اوایل قرن ۱۶ توسط ستاره شناس ایتالیایی، گالیله، کشف شدند. گالیله نتوانست با تلسکوپ کوچک خود این حلقه ها را به وضوح و به درستی رصد کند. او فکر می کرد که حلقه ها، قمر های بسیار بزرگ می باشند.
در سال ۱۶۵۶، پس از به کارگیری یک تلسکوپ قوی تر، کریستیان هایگنس (christiaan huygens)، ستاره شناس آلمانی، یک حلقه باریک مسطح حول زحل را توصیف کرد. هایگنس فکر می کرد که این حلقه یک صفحه جامد از برخی مواد است.
در سال ۱۶۷۵، دومنیکو کاسینی (domenico cassini)، یک ستاره شناس آلمانی متولد فرانسه، کشف دو حلقه مجزا که با گروه هایی از اقمار کوچک شکل گرفته بودند را اعلام نمود. مشاهدات بعدی از زحل وجود تعداد بیشتر این حلقه ها را ثابت نمود. حلقه های باریکی که هفت حلقه اصلی را شکل می دهند در سال ۱۹۸۰ کشف شدند.
اقمار
علاوه بر حلقه ها، زحل دارای ۲۵ قمر به قطر تقریبی ۱۰کیلومتر و چندین قمر کوچکتر نیز می باشد. بزرگترین قمر این سیاره تیتان نام دارد. قطر این قمر ۵۱۵۰ کیلومتر (بزرگتر از سیاره پلوتو) است. تیتان یکی از معدود اقمار موجود در منظومه شمسی است که دارای جو می باشد. اتمسفر این قمر حاوی حجم زیادی نیتروژن است.
بیشتر اقمار زحل دارای چاله های بزرگی هستند. برای مثال قمر میماس (mimas) چاله ای دارد که یک سوم قطر این قمر را پوشانده است. قمر دیگر، لاپتوس (iapetus)، دارای یک نیمه روشن و یک نیمه تاریک است. نیمه روشن این قمر ۱۰ برابر بیش از نیمه تاریک آن نور را باز می تاباند. قمر هایپریون (hyperion) بیشتر شبیه به یک استوانه چاق است تا یک کره.
پرواز به زحل
در سال ۱۹۷۳، ایالات متحده فضاپیمایی را به منظور بررسی دو سیاره مشتری و زحل به فضا فرستاد. نام این فضاپیما پایونیر-ساتورن (pioneer-saturn) بود. این فضاپیما در سال ۱۹۷۴ به زحل رسید. پایونیر-ساتورن اطلاعات علمی و تصاویر خوبی از زحل به زمین ارسال کرد. این اطلاعات و تصاویر به اکتشافاتی در مورد دو حلقه بیرونی زحل کمک کرد.
پایونیر-ساتورن همچنین توانست میدان مغناطیسی زحل که ۱۰۰۰ مرتبه از میدان مغناطیسی زمین قوی تر می باشد را کشف کند. این میدان قوی، مگنتوسفر (منطقه نیروهای مغناطیسی قوی) بزرگی را اطراف این سیاره به وجود آورده است. به علاوه، اطلاعاتی که این فضاپیما ارسال کرد نشان داد که درون مگنتوسفر این سیاره کمربندهای تشعشعی وجود دارند. این کمربندها متشکل از الکترونها و پروتونهای پر انرژی قابل مقایسه با کمربندهای ون آلن زمین می باشند.
در سال ۱۹۷۷، ایالات متحده دو سفینه دیگر به نامهای ویجر۱ (voyager) و ویجر۲ را برای مطالعه زحل و دیگر سیارات ارسال کرد. در ۱۲ نوامبر ۱۹۸۰، ویجر۱ در فاصله ۱۲۶.۰۰۰ کیلومتری زحل و در تاریخ ۲۵ آگوست ۱۹۸۱، ویجر۲ در فاصله ۱۰۱.۰۰۰ کیلومتری این سیاره قرار گرفتند.
دو سفینه ویجر وجود هفت حلقه زحل را تائید کردند. آنها نشان دادند که این حلقه ها خود از حلقه های بسیار باریک تشکیل شده اند. به علاوه اطلاعات و تصاویر تهیه شده توسط آن دو سفینه نه قمر زحل را کشف یا تائید نمودند. آنها همچنین وجود حجم عمده نیتروژن در اتمسفر قمر تیتان را تشخیص دادند.
در سال ۱۹۹۷، ایالات متحده سفینه کاسینی را برای مطالعه این سیاره، حلقه ها و قمرهایش فرستاد. این سفینه در سال ۲۰۰۴ شروع به گردش دور زحل نمود. این سفینه، کاوشگری به نام هایگنس (huygens) را با خود، به منظور فرود آمدن در سطح تیتان، حمل می کرد. هایگنس توسط آژانس فضایی اروپا ساخته شد. 2009
۰۳/۱۲/۱۳۹۳ - ۱۲:۱۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 3]
صفحات پیشنهادی
اگر جاي سيارات در منظومه شمسی عوض شود چه اتفاقی مي افتد؟
نتیجه جابجایی سیارات منظومه شمسینتيجه مطالعه ای جديد نشان می دهد اگر جاي زمين و مريخ با هم عوض می شد مريخ به سياره ای زمين مانند كه در آن امكان حيات وجود داشته باشد تبديل نمی شد در اين شرايط شدت نور خورشيد نصف می شد و يخ دوباره بر سطح این سياره ظاهر می شد طبق قوانين كپلر جرم سنزدیکترین رویارویی یک ستاره با منظومه شمسی
جمعه ۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰ ۵۹ تیمی بینالمللی از ستارهشناسان موفق به شناسایی یک ستاره کوتوله قرمز شدهاند که در نزدیکترین فاصله از منظومه شمسی قرار دارد به گزارش سرویس علمی ایسنا این ستاره کوچک و کمجرم 70 هزار سال پیش از میان ابر اوورت گذر کرده و به نزدیکترین فاصله مشاهده شده تا- سرمربی تیم والیبال شهرداری ارومیه: برای مقابله با تیم جواهری گنبد آماده ایم
سرمربی تیم والیبال شهرداری ارومیه برای مقابله با تیم جواهری گنبد آماده ایم ارومیه - ایرنا - سرمربی تیم والیبال شهرداری ارومیه گفت پس از صعود به مرحله پلی آف آمادگی خوبی برای رویارویی با تیم جواهری گنبد داریم جهانگیر سید عباسی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود تیمنوآوری در سرقت / ورود به جواهر فروشی با ماشین + فیلم
نوآوری در سرقت ورود به جواهر فروشی با ماشین فیلم سارقان در یک جواهرفروشی در منطقه کاونتری انگلیس روی کف بسیار تمیز این فروشگاه مدام لیز میخورند به گزارش گروه چند رسانهای باشگاه خبرنگاران چند سارق نقابدار در بخش وست میلندز انگلیس ابتدا یک دستگاه خودرو مرسدس بنز را دزدی- هفتمین نمایشگاه بین المللی طلا ، جواهر و صنایع وابسته
هفتمین نمایشگاه بین المللی طلا جواهر و صنایع وابسته ایرنا - تهران - هفتمین نمایشگاه بین المللی طلا نقره و جواهر ساعت و صنایع وابسته روز جمعه با مشارکت 146 واحد تولیدی داخلی و خارجی در حال برگزاری است 6 11 24 بهمن 1393 17 47 عکس مرضیه موسوی ID 2843863 34 عکس نسخه اصلی نسخ- افزایش مشکلات صنعت طلا، جواهر و سنگ های قیمتی
افزایش مشکلات صنعت طلا جواهر و سنگ های قیمتی تهران - ایرنا - جمعی از تولیدکنندگان شرکت کننده در هفتمین نمایشگاه طلا نقره جواهر ساعت و صنایع وابسته معتقدند افزایش مشکلات این بخش نه تنها حیات این صنعت را در سال های اخیر بشدت به خطر انداخته بلکه بازار داخلی را نیز در اختیار تول- استقبال از نمایشگاه بین المللی طلا، جواهر، نقره و صنایع وابسته
رییس اتحادیه طلا جواهر خبر داد استقبال از نمایشگاه بین المللی طلا جواهر نقره و صنایع وابسته تهران - ایرنا - رییس اتحادیه طلا جواهر نقره و سنگ های قیمتی ضمن اشاره به استقبال خوب مردم و مسئولان از نمایشگاه بین المللی طلا جواهر نقره و صنایع وابسته آن را فرصتی دانست برای آشنایجاد منظومه های روستایی راهکاری موثر در توانمندسازی روستاییان
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان شرقی گفت ایجاد منظومه های روستایی راهکاری موثر در توانمندسازی روستاییان خبرگزاری پانا مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان شرقی گفت ایجاد منظومه های روستایی راهکاری موثر در توانمندسازی روستاییان است ۱۳۹۳ يکشنبه ۲۶ بهمن ساعت 13 10سارق حرفه ای با6 کیلو گرم جواهرات دستگیر شد
رئيس پليس آگاهي خراسان رضوي گفت سارق حرفه ای با6 کیلو گرم جواهرات دستگیر شد كاراگاهان اداره عمليات ويژه پليس آگاهي زوج جواني كه اقدام به سرقت شش کيلوگرم طلا در مشهد كرده بودند را شناسايي و دستگير كردند به گزارش سرویس حوادث جام نیوز به نقل از موج گزارش سرقت شش کيلوگرم طلاطراحی جواهر؛ هنری پول ساز
طراحی جواهر هنری پول ساز همیشه وقتی پشت ویترین مغازه های طلا و جواهرفروشی می ایستادم به طرح ها دقیق می شدم برایم جالب بود قرار گرفتن خطوط ظریف در کنار هم شکل ها و طرح هایی به وجود می آید که می تواند سلیقه ها و روحیات مختلف را دربر گیرد مجله دیده بان - شراره داودی همیشه وقتعواقب مرگبار این عادت بد را بشناسید!
محققان انجمن سرطان آمریکا عواقب مرگبار این عادت بد را بشناسید اگرچه سیگار همیشه یک عامل خطرناک برای بدن انسان محسوب شده است است اما یک مطالعه که به تازگی منتشر شده نشان می دهد که عواقب مرگبار عادت بد سیگار کشیدن بسیار بدتر از تصور قبلی دراین زمینه است به گزارش سرویس علم- رشد 30 درصدی نمایشگاه طلا و جواهر از نظر کیفی و کمی
رشد 30 درصدی نمایشگاه طلا و جواهر از نظر کیفی و کمی تهران - ایرنا - نمایشگاه طلا جواهر نقره ساعت و صنایع وابسته در حالی به کار خود پایان داد که به گفته رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر در این دوره نسبت به سال گذشته شاهد 25 تا30 درصد رشد از نظر کمی و کیفی بوداین خوراکیهای باهوش کننده را بشناسید!
این خوراکیهای باهوش کننده را بشناسید اسیدهای چرب امگا3 به تکامل بهتر مغز افزایش هوش عملکرد مغز و تقویت حافظه کمک میکند به گزارش نامه نیوز به نقل از جام نیوز کارشناس مسئول مواد خوراکی و آشامیدنی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت اسیدهای چرب امگا3فیلم: سرقت از جواهر فروشی با مرسدس بنز
فیلم سرقت از جواهر فروشی با مرسدس بنز سرقت یک جواهر فروشی در لندن با مرسدس بنزبرای مشاهده ویدئو در گجت های اندرویدی و دانلود ویدئو بر روی PC بر روی دکمه زیر کلیک کنید در صورت بروز مشکل در دانلود ویدئو بر روی دکمه کلیک راست کرده و گزینه Save Link as و یا Save taزورگیران شمال شهر را بشناسید!
زورگیران شمال شهر را بشناسید رییس پایگاه یکم پلیس آگاهی تهران بزرگ با اشاره به دستگیری پنج زورگیر منطقه شمال شهر تهران گفت مقام قضایی دستور انتشار بدون پوشش تصویر متهمین را برای شناسایی از سوی مالباختگان صادر کرده است رییس پایگاه یکم پلیس آگاهی تهران بزرگ با اشاره به دستگیری پجای خالی برندسازی در صنعت طلا وجواهر/دنبال سهم ۵ درصدی بازار طلا و جواهر هستیم
جای خالی برندسازی در صنعت طلا وجواهر دنبال سهم ۵ درصدی بازار طلا و جواهر هستیم رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر گفت هنوز نتوانسته ایم در صنعت طلا و جواهر برندسازی کنیم و تبلیغات مناسبی برای تولیدکنندگان خود داشته باشیم به گزارش نامه نیوز عبادالله محمد ولی ددشمن روابط زناشویی خودتان را بشناسید!
دشمن روابط زناشویی خودتان را بشناسید پزشکان میگویند عوامل بدنی و روانی گوناگونی ممکن است بر میل جنسی زوجها اثر گذاشته باشند این نوشتار به شایعترین آنها پرداخته است که در سردی و کاهش روابط میان همسران اثر میگذارد ۱ استرسبه گزارش نامه نیوز ممکن است شما از آن افرادی باشید ک-
گوناگون
پربازدیدترینها