تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):هر كس ماه رمضان يك آيه از كتاب خدا را قرائت كند مثل اينست كه درماههاى ديگر تمام قرآن را...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834036545




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نگاه شما: نقش کنکور در ضعف زبانی ایرانیها |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: نگاه شما: نقش کنکور در ضعف زبانی ایرانیها
بخش «نگاه شما» برای ارائه و معرفی «نگاه» مخاطبان «تابناک» به همه موضوعات است. هر مخاطب «تابناک» می‌تواند با مد نظر قرار دادن شرایط همکاری با این بخش، «نگاه» خود را ارسال کند تا در معرض دید و داوری دیگر مخاطبان قرار گیرد.
کد خبر: ۴۷۶۷۲۵
تاریخ انتشار: ۰۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۵ - 22 February 2015


حمید غلامی دکتری آموزش زبان انگلیسی و عضو هیئت علمی دانشگاه: سالهاست که همه ما از ضعف مفرط فارغ التحصیلان دانشگاهی درزبان انگلیسی مطلع هستیم و  شاهد فعالیت دانشجویان دکتری و حتی گاهآ اعضای هیئت علمی هستیم که نه تنها قادر به تکلم به زبان انگلیسی نیستند بلکه برای چاپ یک مقاله در یک مجله خارجی دست به دامان دیگران می شوند. کارشناسان امر انتقاداتی اغلب به حق را متوجه سیستم آموزشی ساخته اند، اما یک نکته در این نقدها فراموش شده است و آن اینکه در سیستم کنکور محور ایران، دانشجویان اغلب با توجه به سختی آزمون زبان ترجیح می دهند به جای یادگیری زبان بر دروس تخصصی خود تمرکز کنند فارغ از اینکه کلیدی ترین مهارت فعلی در دنیای علمی تسلط بر زبان انگلیسی است. در واقع بخشی از مشکل فعلی نتیجه آزمونهای زبان کنکور است.

 در این مقاله بدون استفاده از اصطلاحات تخصصی سئوالات  زبان آزمون دکتری سال گذشته بررسی میشوند.

قبل از آن بهحداقل ویژگیهای یک آزمون خوب نگاهی بیاندازیم. یک آزمون استاندارد بایستی:

1-    عملی بوده و با کمترین هزینه ممکن قابل اجرا باشد.
2-    بر اساس یک محتوای مشخص و بر اساس نیاز آزمون دهنده در آینده باشد.
3-     بین افرادی که به مهارت مورد نظر مسلط هستند و کسانی که تسلط کامل ندارند تمایز قائل شود.
4-    تاثیری مثبتی بر یادگیری موارد مورد آزمون داشته باشد.

 در این مقاله آزمون زبان عمومی کنکور برگزار شده  دکتری در رشته های فنی مهندسی در سال 92 بر اساس این معیارها سنجش  می گردد و برای آنکه این سنجش تنها بر اساس نظر نگارنده نباشد از ده نفر از افرادی که دارای مدرک دکترای تخصصی رشته آموزش زبان انگلیسی هستند کمک خواهیم گرفت. شایان ذکر است که ایراداتی مشابهی به کنکور ارشد نیر وارد است.

1-    یک آزمون استاندارد باید عملی بوده و با کمترین هزینه ممکن قابل اجرا باشد.

 اگر منصفانه به قضیه نگاه کنیم در زمینه عملی یودن، نمی توان انتطار داشت که آزمون شامل مهارت شنیدار یا گفتار نیز باشد چرا که هزینه و زمان برگزاری چنین آزمونی فراتر از توان سازمان سنجش خواهد بود، بنابراین در این بخش، می توان به آزمون نمره قبولی داد.

2. یک آزمون خوب باید بر اساس یک محتوای مشخص و بر اساس نیاز آزمون دهنده در آینده باشد.
در بررسی سئوالات بخش اول ( گرامر ) و در مقایسه این سئوالات با آزمون تافل اولین نکته عدم پراکندگی مناسب سئوالات است..بر خلاف سال های گذشته که سئوالات گرامر به شکل دایجست و چهارجوابی  ارائه شد. سئوالات سال گذشته فقط از نوع چهار جوابی هستند و نکات بسیار محدود و البته عمدتا غیر کاربردی را می سنجد.  در قسمت لغات که شاید بیشترین ایراد به آن وارد باشد  که بسیاری از لغات غیر کاربردی هستند. اگر چه ظاهرا" منبع اصلی لغات کتاب 3500 لغت است اما این کتاب پر از لغات غیر کاربردی است و حفط کردن این لغات حتی اگر ممکن باشد کاری عبث خواهد بود. برای مثال از میان 48 گزینه لغت، ده نفر دکتری آموزشی زبان انگلیسی به طور متوسط  11 لغت را کاملا نا آشنا می دانستند  وبا وجود اینکه 8  لغت برای آنها آشنا به نظر می آمد اما  معانی آنها را به یاد نمی آوردند. یعنی 40 حداقل % لغات  برای یک  دکترای آموزشی زبان ونه یک متقاضی رشته فنی مهندسی کاملا غیر کاربردی به نظر می آید.
( در زیر جدول لغات و رتبه بندی آنها به لحاظ تعدد تکرار در متون انگلیسی آورده شده است یه این معنا که لغاتی که دارای عدد کمتری هستند احتمال بیشتری یرای وجود در میان یک متن با 450 میلیون کلمه را دارا هستند.)

به یاد داشته باشید که تنها 18 لغت از48 لغت ممکن دارای رتبه زیر 10000 هستند به این معنی که در صورتیکه یک فرد 10000 لغت پر کاربرد زبان انگلیسی را از بر باشد (که امری بسیار سخت است) و با فرض ساده بودن متن سئوال می تواند تنها به حدود60% از سئوالات این بخش پاسخ دهد.

3- بین افرادی که به مهارت مورد نظر مسلط هستند و کسانی که تسلط کامل ندارند تمایز قائل شود.

متاسفانه نتایج حاصل از برگزاری آزمون نشان میدهد که این آزمون بین افرادی که بدون مهارت و دارای مهارت انگلیسی ابتدایی و یا حتی ماقبل متوسط هستند تمایز کافی را ایجاد نمیکند و این همان نقطه ای است که باعث سرخوردگی  داوطلبان در دنبال کردن یادگیری زبان می شود چرا که رسیدن به سطح پیشرفته نیازمند چندین سال تلاش خواهد بود وتلاش آنها در سال منتهی به کنکور منجر به موفقیت نخواهد شد. . برای مثال از 3 فردی که دارای مدرک آیلتس با نمره حداقل 6 بودند و متقاضی ورود به دوره دکتری هستند تنها یک نفر توانست به بیش از 40 درصد سئوالات گرامر پاسخ صحیح دهد متوسط درصد دکتراهای زبان که سالهاست گرامر تدریس می کنند حدود 80 درصد بود. در حقیقت سئوالات توانایی تمایز ایجاد کردن بین افراد با مهارت متوسط به بالا و پیشرفته را خواهد  داشت اما زحمت افرادی که چند سال را در کلاسهای زبان سپری کرده اند تا به سطح متوسط یرسند  را هدر خواهد داد.بادر نگاهی به کارنامه رتبه های برتر سال گذشته به ندرت شخصی را خواهید یافت که بیش ار 50 درصد از سئوالات را پاسخ داده باشد و این یعنی سختی بیش از حد آزمون زبان! 

4- تاثیری مثبتی بر یادگیری موارد مورد آزمون داشته باشد.

از طراح سئوالات باید پرسید که هدف واقعی این سئوالات را چه چیزی قرار داده و خود وی به عنوان یک داوطلب آیا حاضر است زحمت حفظ کردن این لغات و مطالعه در مورد نکات گرامری بسیار پیجیده را به خود بدهد. باید به یاد داشت که طراح سئوال کنکور در مسند قضاوت نشته و قرار است در مورد شایستگی افرادی که با امید بسیار سالها زحمت درس خواندن را به خود داده اند قضاوت کند. آیا انصاف است که فردی که هیچ تسلطی بر زبان ندارد با فردی که مدتی را صرف این کار کرده است یکسان قضاوت کنبم؟

یا توجه به موارد فوق و یا توجه یه آشنایی نسبی با کارکنان ساعی سازمان سنجش، امید است آزمونهای بعدی زبان واقع بینانه تر طراحی شوند و افراد را به یادگیری زبان تشویق کنند.














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن