تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 2 دی 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):دو خصلت است كه بالاتر از آنها چيزى نيست: ايمان به خدا و سود رساندن به برادران.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842871177




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نگاه شما: ارزیابی نقش جوانان در رادیو |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: نگاه شما: ارزیابی نقش جوانان در رادیو
بخش «نگاه شما» برای ارائه و معرفی «نگاه» مخاطبان «تابناک» به همه موضوعات است. هر مخاطب «تابناک» می‌تواند با مد نظر قرار دادن شرایط همکاری با این بخش، «نگاه» خود را ارسال کند تا در معرض دید و داوری دیگر مخاطبان قرار گیرد.
کد خبر: ۴۷۵۷۸۳
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۰ - 16 February 2015


سید سجاد بالاد مدرس دانشگاه و دانشجوی دکترای علوم ارتباطات اجتماعی : رادیو، رسانه ای است که نه تنها نامش برای بسیاری از افراد در کشور ما و سایر نقاط جهان آشناست بلکه در زندگی روزمره خود نیز خواسته یا ناخواسته در معرض امواج و پیام های آن قرار داریم. فرقی نمی کند در منزل یا محل کارمان باشیم یا در داخل ماشین و یا از طریق گوشی های تلفن های همراه مان. هر طور که باشد، از زمانی که «گولی یلمو مارکونی ایتالیایی در فوریه 1920 در کمپانی مارکونی اجازه پخش رادیویی را دریافت کرد» ، تا به امسال یعنی 2015، نزدیک به یک قرن می گذرد اما با گذشت این سال ها، هنوز از ارزش و جایگاه این وسیله ارتباط جمعی کاسته نشده است. این رسانه، علیرغم روند رو به گسترش ارتباطات و ظهور فن‌آوری‌های نوین اطلاعاتی و ارتباطی، در بین وسایل ارتباط جمعی، بیشترین دسترسی مردم جهان به خود را دارا می‌باشد که می‌تواند نقش مهمی در تبادل اطلاعات و دانش و افزایش آگاهی‌های عمومی، تفاهم و درک متقابل ملت‌ها، صلح و ارتقاء تنوع فرهنگی ایفا کند....

در راستای اهمیت و جایگاه رسانه رادیو، از سال 2012، روز 13 فوریه به عنوان «روز جهانی رادیو» انتخاب شده است. امسال هم برای چهارمین سال، این روز،  با شعار « با جوانان، برای جوانان»گرامی داشته شد.

به مناسبت روز جهانی رادیو، دو پیام در فضای رسانه ای منتشر شده است. علاوه بر بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل، از طرف خانم ایرینا بوکووا مدیرکل یونسکو نیز پیامی صادر شده است.

در پیام دبیر کل، آمده است: در روز جهانی رادیو،وسیله ای را ارج می نهیم که قدرت تخیل را جلب می کند ومردم را گردهم می آورد . هرسال رادیوی سازمان ملل متحد بیش از یک هزار و 200 برنامه مستند،اخبار و سرمقاله را روی امواج ارسال می نماید.امسال گرامی داشت روز جهانی رادیو برای یک میلیارد و 800 میلیون زن و مرد جوان تاکید دارد . رادیو برای جوانان سراسر جهان اهمیت دارد.همان گونه که ماهیت آرمان های نوین توسعه پایدار و توافق جدید جهانی درباره تغییرات آب وهوایی به وسیله جامعه بین المللی درحال شکل گرفتن است ما نیاز به شنیدن ندای زنان ومردان جوان به گونه ای رسا، قوی وفوری داریم. »

اما نگاهی به پیام صادر شده از سوی مدیر کل یونسکو به مناسبت این روز،حاوی نکات قابل توجهی است. در بخشی از پیام وی آمده است: «چهارمین سال روز جهانی رادیو که هر سال آن را گرامی می‌داریم، امسال بر موضوع مردان و زنان جوان تأکید دارد. به این مناسبت، یونسکو بر شمول اجتماعی هرچه بیشتر نسل زیر 30 سال تأکید می‌کند؛ با توجه به این مهم که آنها بیش از نیمی از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند. در این روز همچنین یونسکو بر اهمیت نقش رادیو در تحقق این هدف تأکید می‌کند.جوانان به اندازه کافی در رسانه‌ها حضور ندارند و این گونه‌ای از طردشدن است که اغلب نشان‌دهنده انزوای اجتماعی، اقتصادی و دموکراتیک است. هنوز هم تهیه‌ کننده‌های جوان نایاب‌اند. تعداد بسیار کمی از برنامه‌ها به جوانان اختصاص دارد یا از طرف آنها برنامه‌ریزی و تهیه شده است. این کمبود، بیانگر پیش داوری‌های بسیار زیادی است که در مورد جوانان در رسانه‌ها از جمله تلویزیون و رادیو گسترش یافته است...»

به اعتقاد نگارنده، با توجه به اینکه نیمی از جمعیت کشور را جوانان تشکیل می دهند، از پیام اخیر مدیر کل یونسکو می توان شاخصی های مهمیرا برای بررسی وضعیت حضور جوانان کشور در رسانه فراگیری مانند رادیو استخراج کرد. اولین شاخص؛ میزان حضور جوانان زیر 30 سال در رادیو، نه به عنوان شنونده، بلکه به عنوان تهیه کننده است. شاخص دوم تعداد برنامه های اختصاص داده شده به جوانان در رسانه ای مانند رادیو است. سومین شاخص تعداد برنامه های برنامه ریزی و تهیه شده توسط جوانان کشور برای این رسانه است. و آخرین شاخص، نگاه جنسیتی به این مقوله است. یعنی با فرض حضور جوانان در مقام تهیه کننده برنامه های رادیویی، چه میزان از این عده، را جنس مذکر و چه میزان را جنس مونث تشکیل می دهند.

چنانچه شاخص های چهار گانه طرح شده در بالا، نشان دهنده وضعیت مناسبی در این خصوص باشند، مشکل چندانی وجود ندارد اما قضیه از آنجایی جدی می شود که شاخص حضور جوانان تهیه کننده در شبکه های مختلف رادیویی از وضعیت مناسبی برخوردار نباشد. چرا که این عدم حضور از دیدگاه سازمانی مانند یونسکو که به موضوعات علمی و فرهنگی ملل مختلف جهان می پردازد، به منزله طرد شدن جوانان و نشان دهنده انزوای اجتماعی، اقتصادی و دموکراتیک است. از سوی دیگر نشان دهنده میزان پیش داوری های موجود در رادیو نسبت به نقش و حضور جوانان با محوریت تبعیض جنسیتی است.

موضوعی که به نظر می رسد می بایست از سوی نهادهای مسوولی مانند سازمان صدا و سیما و وزارت ورزش و جوانان مورد توجه ویژه و جدی قرار گیرد این است که «رادیو رسانه ای برای آینده است. رادیو وظیفه ای برای در گیر کردن افراد جوان دارد، نه فقط به عنوان شنوندگان بلکه به عنوان تهیه کنندگان فعال و خلاق محتوا ».












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن