واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: قائم مقام وزیر نیرو در گفت و گو با پانا: تصفیه فاضلاب در ایران 1.5 میلیون از 30 میلیارد متر مکعب است
۱۳۹۳ دوشنبه ۱۱ اسفند ساعت 11:38
خبرگزاری پانا: قائم مقام وزیر نیرو بر استفاده بهینه از منابع آب و فاضلاب پس از تصفیه تأکید کرد و گفت: هم اکنون تنها 1.5 میلیون از مجموعه فاضلاب، پسآب و زهآب های کشاوری با حجم 30 میلیارد متر مکعب است.
ستار محمودی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری پانا، در خصوص بازچراخی و تصفیه آب فاضلاب با توجه به کمبود منابع آب در تابستان 94، اظهار کرد: حجم فاضلاب کشور هم اکنون حدود 30 میلیارد مترمکعب است و شامل زه آب و پسآب نیز است.
وی افزود: در مجموع 1.5 میلیارد متر مکعب به صورت علمی و عملیاتی از مجموعه فاضلاب و پساب مورد تصفیه واقع می شود در چرخه مصرف دوباره قرار می گیرد.
قائم مقام وزیر نیرو با یادآوری اینکه تصفیه فاضلاب در برنامه پنجم توسعه بوده و در برنامه پنجساله ششم توسعه نیز وجود آن ضروری است تا تصفیه فاضلاب ها را توسعه دهیم و این به عنوان یک منبع جدید برای مصارف غیر شرب است.
محمودی تصریح کرد: توسعه تصفیه فاضلاب نیازمند زمان و تأمین اعتبار کافی است و لازم است بر الزام و اجبار این مهم از منظر حفظ بهداشت و سلامت در آب های سطحی و زیر زمینی مقوله ای مهم و اساسی است.
وی با طرح این موضوع که بخش عمده این مجموعه شامل زهآب های کشاورزی است، گفت: تصفیه زهآب های کشاورزی روش و شیوه خاص خود را دارد.
قائم مقام وزیر نیرو در تعادل بخشی آب های زیر زمینی و جلوگیری از نشست دشت ها، عنوان کرد: در ارتباط با طبیعت باید سعی بر این باشد تا تمام جوانب مورد توجه قرار گیرد و برخی از آبها را نباید مهار کرد، بلکه باید اجازه داد که طبیعت سهم خود را بردارد و منابع طبیعی نیز نیاز خود را تأمین کند تا به چرخه طبیعی خود ادامه دهد.
محمودی، تصریح کرد: اگر به مقوله آب و خواستگاه طبیعی آن به شکل همه جانبه نگاه نکنیم مشکلات گسترده ای برای کشور ایجاد خواهیم کرد.
وی ادامه داد: حتی فاضلاب های شهری به صورت طبیعی دشت های مناطق را تا حدودی تغذیه می کند و وزارت نیرو هم به جمع آوری تمام فاضلاب ها مبادرت نمی کند که البته بخشی از فاضلاب ها به طور کلی قابلیت نفوذ ندارد.
قائم مقام وزیر نیرو خاطر نشان کرد: از آنجائیکه جمع آوری و تصفیه فاضلاب و پساب ها هزینه بردار است لازم است در بخشی مفید به مصرف برسد و به نحوی برای احیای محیط زیست و یا برای آبیاری پوشش گیاهی و نباتات مورد بهره برداری قرار گیرد.
محمودی تأکید کرد: به جز مصارف شرب مناسب است که بیشترین استفاده را از بازچرخانی و تصفیه آب فاضلاب و پس آب در برنامه ریزی های منابع و مصارف داشته باشیم و نسبت به حجم فاضلاب و پس آب ها کار بسیاری داریم تا به نقطه مطلوب بهره برداری برسیم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]