واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دلجویی از مجروحان و سرکشی به بیماران ویژگی بارز شهیده ربابه کمالی ایلام - ایرنا - رسیدن به هدف، آرمان و حقیقت زن و مرد نمی شناسد، می توان یک زن بود و به جهان ثابت کرد که قهرمان و اسطوره شدن تنها در جنسیت معنا نمی یابد.
به گزارش ایرنا، شهیده "ربابه کمالی" نخستین شهیده زن ایلامی در دوران قبل از انقلاب است که خدمات بسیار ارزنده ای در راستای پیروزی مردم استان، تبیین احکام دین در میان زنان و دختران ایلامی، پخش اعلامیه های امام و رسیدن به هدف والای شهادت انجام داد.
"زهرا کمالی" یکی از فرزندان این شهیده بزرگوار در خصوص ویژگی های شخصیتی مادر شهیدش اینگونه می گوید: مادم بسیار مردمدار و نیکوکار بود و همیشه برای دلجویی از بیماران و سرکشی به خانواده های مجرومان انقلاب پیش قدم می شد.
وی افزود: یتیم نوازی و رفع نیازهای خانواده مجرومان انقلاب و تلاش در راستای ترویج احکام اسلام و قرآن از ویژگی های مادر شهیدم به عنوان یک زن برجسته در آن زمان خفقان و سکوت بود.
وی ادامه داد: مادرم به احکام دین بسیار توجه داشت به گونه ای که در سن هفت سالگی به همه ما نماز خواندن و قرآن خواندن را آموخت و توصیه می کرد که روزه بگیریم.
کمالی گفت: در زمان تبعید شیخ کافی هر شب این روحانی مبارزه در محل منزل آیت الله حیدری ایلامی سخنرانی داشتند که مادرم مشوق همه بود و ما را به پای سخنرانی ایشان می برد.
وی اظهار کرد: پس از آن کلاس های عقیدتی و سیاسی آن موقع شروع شد که احکام درست نماز خواندن و قرآن خواندن و احکام دین را از مظهر این روحانیون مبارز می آموختیم.
وی تاکید کرد: مادرم از حجت الاسلام حیدری می خواست به منظور توجه و یادگیری بیشتر در کلاس های احکام از ما امتحان بگیرند و به عنوان جایزه چادر نماز می دوخت.
وی اضافه کرد: پس از آنکه احکام را می آموختیم به عنوان مربی به تکایا و مساجد می رفتیم.
وی افزود: کم کم از گوشه و کنار می شنیدیم که در شهرهای دیگر برای شهدای انقلاب آیین سخنرانی و عزاداری برگزار می کنند که ما هم شروع به برگزاری این مراسم ها می کردیم.
وی اضافه کرد: مادرم همیشه ها اعلامیه ها را لابه لای قرآن می گذاشتند و پخش می کردند.
کمالی گفت: یکبار که در تکیه حضرت ابوالفضل آیین شهدای تبریز را برگزار می کردیم، ژاندارم ها مسجد را محاصره کردند که من و مادرم بیرون آمدیم و با آنها بحث کردیم ، یکی از نیروها که دامادمان بود از سربازها خواست که محاصره مسجد را رها کنند و به محل ژاندامری برگردند.
وی اظهار کرد: دامادمان بعدها گفت که برای هر کدام از ما 30 سال زندان در پرونده ثبت کرده بودند و قرار بود به زندان بیفیتم که انقلاب پیروز شد.
وی در خصوص مادر شهیدش گفت: مادرم اولین شهیده زن در استان ایلام بود، ایشان فرزند حاج رحیم بود که در سال 1305 هجری شمسی در خانواده ای سرشناس که معتقد به احکام و شرع اسلام بود دیده به جهان گشود.
وی افزود: دوران کودکی را در کنار خانواده ای معتقد، مردم دار و مادری بسیار مودب و محجوب سپری کرده و به یادگیری فنون قالی بافی و خیاطی و گلدوزی پرداخت.
وی اضافه کرد: مادرم در سن پانزده سالگی با یکی از بستگان خود به نام سبز خدا کمالی ازدواج کرد که همسری وفادار و با گذشت بود و مانند برادری هم پشت به همسرش در مخارج کمک می کرد.
وی ادامه داد: شهیده ربابه کمالی دارای پنج دختر و یک پسر است که هر کدام به سهم خویش چه در پیروزی انقلاب و چه در تداوم آن نقش بسزایی داشته اند.
دختر شهیده ربابه کمالی گفت: در زمان شهادت مادرم حدود 16 سال داشتم، که ویژگی های شخصیتی ایشان در امر شوهرداری زبانزد بود به گونه ای که بسیار مهربان ، خوش اخلاق ، قانع و صبور و با گذشت بود و در کمال سادگی از تعلقات دنیا با پدرم زندگی می کرد.
وی ادامه داد: همواره لبانش با ذکر خدا بود و می گفت، زبان نباید بیکار باشد تسبیحی از هزار دانه درست کرده بود و صلوات می فرستاد.
وی در خصوص شهادت مادرش گفت: در یکی از روزها که در ایلام حکومت نظامی بود و تانک ها در خیابان ها مستقر شده بودند و تظاهرات از خیابان شهدا شروع شد تا اینکه تیراندازی شروع شد.
وی ادامه داد: مادرم با گذاشتن شیلنگ آب و دود کردن کارتون ها برای خنثی سازی گاز اشک آور در خانه را بازگذاشته و تعداد قابل توجهی از جوانان را به خانه راهنمایی کرد؛ وقتی آنها در زیر زمین پناه گرفتند سریع در خانه را بست تا بعد یکی یکی آنها را دور از دید مامورین فراری دهد.
کمالی گفت: تا این که یکی از افراد پلیس به نام "فرهادی" با توهین به مقدسات به خانه ما لگد می زد و وارد خانه شد، با گلوله و سنگ درب خانه را در هم می کوبید و ما را دستگیر کرد؛ مادرم جواب توهین های آن نامرد را داد و گفت مگر اجازه غارت کردن خانه ها برایتان صادر شده، مزدوران خود فروخته شما نجس هستید.
وی افزود: آن ژاندارم در حالی که عصبانی شد و با لگد در را می کوبید که مادرم خود را شجاعانه جلوی در انداخت آن نامرد لوله تفنگ را پشت در گرفت و گلوله هایش را خالی کرد و مادرم با پشت به زمین افتاد.
به گزارش ایرنا، شهیده ربابه کمالی در تاریخ بیستم آذرماه سال 56 مصادف با عید قربان تیر خورد که یک هفته به حالت مجروح بود و 28 آذر مصادف با عید غدیر به آرزوی قلبی خود نائل شد و نام اولین شهیده ایلام را برای خود خرید.
مزار این بانوی نمونه و فداکار در جوار امامزاده علی صالح (ع) قرار دارد.
گزارش: ناهید ابراهیمی
7177/6119
11/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]