تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بسم اللّه‏، شفاى هر دردى و يارى كننده هر دارويى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826271853




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اولین اثر حامد زمانی و صابر خراسانی در صحنه تئاتر +تصاویر


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:


نمایش فتنه‌های تاریخ از سقیفه تا تکفیری‌ها؛
اولین اثر حامد زمانی و صابر خراسانی در صحنه تئاتر +تصاویر
تئاتر «غبار» به سه مقطع تاریخی اشاره دارد که با محوریت موضوع فتنه، وصف حالی دارد از ظلم تاریخی وارد شده بر امیر مومنان علی (ع) و در پی آن شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) که از منظری نو به محتوای آن پرداخته شده است.



  به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز، تئاتر «غبار» به سه مقطع تاریخی اشاره دارد که با محوریت موضوع فتنه، وصف حالی دارد از ظلم تاریخی وارد شده بر امیر مومنان علی (ع) و در پی آن شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) که از منظری نو به محتوای آن پرداخته شده است.    «بصیرت» یعنی هشدارها، آگاهی ها، راهنمایی ها، خط دادن ها، جهت دادن ها؛ می توانی این هشدارها و نشانه‌ها را ببینی و درک کنی، می توانی هم چشمت را به روی آنها ببندی. گاهی انسان در امور مهم، گرفتار و اسیر "منیت‌ها" می شود و تصمیماتی را می گیرد که نه تنها غیر قابل قبول است، بلکه تاثیرات آن مسیر تاریخ را عوض می‌کند و انسان‌های زیادی را در دچار لغزش و اشتباه می کند.   عافیت طلبی، هوای نفس، شهوات، جاه طلبی، حب مقام و منافع شخصی از جمله عواملی هستند که مانع از اقدام برخی انسان‌ها در دفاع از «ولایت حق» شده‌اند و همین لغزش‌ها بارها موجبات صدمه زدن به مسیر حق و حقیقت را فراهم کرده است.   نمایش آیینی «غبار» داستان افرادی است با عافیت طلبی، هوای نفس، جاه‌طلبی و حب مقام دست و پنجه نرم می کنند. در این نمایش افرادی به تصویر کشیده می شوند که خود را مدافع خوبی‌های جهان می‌دانند ولی به عکس آنچه می‌پندارند عمل می‌کنند و توانایی تحلیل درست مسائل و تشخیص راه از بیراهه را ندارند.  

    تئاتر «غبار» به سه مقطع تاریخی اشاره دارد که با محوریت موضوع فتنه، وصف حالی دارد از ظلم تاریخی وارد شده بر امیر مومنان علی(ع) و در پی آن شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) که از منظری نو به محتوای آن پرداخته شده است. همچنین فتنه‌های اخیر و حوادث پیشامده‌ی جهان در مقابله با افراط گرایان و تکفیری‌ها مقاطع دیگر تاریخی هستند که این نمایش به آن‌ها اشاره دارد.   این اثر نمایشی به نویسندگی "انوش معظمی" و کارگردانی "محمدرضا مداحیان"، ویژه ایام فاطمیه به اجرا در آمده است.     صابر خراسانی در نمایش آیینی «غبار» به سرودن اشعاری در مدح مولای متقیان علی‌بن‌ابی‌طالب (علیه السلام) و همچنین حضرت صدیقه طاهره (سلام الله علیها) می‌پردازد و صحنه هجوم مردم مدینه برای گرفتن بیعت از امیرالمومنین علی(ع) را به تصویر می‌کشد.   در این نمایش جهانگیر الماسی پس از مدت‌ها روی صحنه تئاتر رفته است و  میرطاهر مظلومی، آتش تقی پور، محمد ساربان، سیروس کهوری نژاد، منوچهر علیپور، انوش معظمی، حسین کشفی، علی کریمی و یحیی ایراندوست به ایفای نقش پرداخته اند.  

    شاعر خوش صدای این اثر هنری با بیان اینکه کار «غبار» اولین کار تئاتری وی محسوب می شود، گفت: من در ابتدا تصوری که از این کار داشتم این بود که کار «غبار» همانند سایر کارهای اجرایی من باشد، به همین خاطر در ابتدا فکر می کردم تنها شاعر این کار نمایشی هستم ولی وقتی با آقای مداحیان -کارگردان این تئاتر- صحبت کردم، ایشان به من گفت این کار با سایر اجراهای من متفاوت است و من باید در «غبار» به جز شعرخوانی نقش هم بازی کنم.   خراسانی در مورد اجرای این تئاتر ارزشی در ایام فاطمیه می گوید که "از روز اول اعتقاد داشتم چون کار برای حضرت صدیقه(س) است قطعاً خوب خواهد شد و مردم از آن حمایت خواهند کرد. با گذشت پنج شب از اجرای این نمایش در تالار وحدت، خدا را شاکریم که این نمایش با استقبال خوبی همراه بوده است."   وی با تاکید بر اینکه من در این کار تنها یک شاعر نبودم بلکه می‌بایست شعرخوانی من هماهنگی دقیقی با میزان سن و فضای کلی تئاتر می داشت، گفت: کار «غبار» برای من خیلی آموزنده بود و نسبت به سایر اجراهای من تفاوت داشت، چرا که باید شعر را طوری تنظیم و تهیه می کردیم که با موسیقی، طراحی صحنه، نور، لباس، دکور و حتی دیالوگ های بازیگران همخوانی داشته باشد تا مخاطب را تحت تاثیر قرار دهد.  

  صابر خراسانی با بیان اینکه ما در «غبار» تنها یک شعرخوانی ساده و دیالوگ های بهم پیوسته نداریم، عنوان کرد: ما در «غبار» باید احساس را در قالب نقشی که به عهده داشتیم برای مخاطب به تصویر می کشیدیم، این هم دشواری کار من را  دو چندان می کرد و هم میزان تاثیرگذاری بر روی مخاطب را زیاد می کرد، به همین خاطر هم بود که ما اشعار را با موسیقی، دکور و دیالوگ های بازیگران هماهنگ کردیم.   صابر با بیان اینکه تهیه اشعار این کار حدود یک ماه زمان برد، عنوان کرد: ما در «غبار» بر خلاف آنچه مرسوم بود عمل کردیم، یعنی  قرار شد واقعه به آتش کشیدن درب خانه امیرالمومنین(ع) و حضرت زهرا(س) را از درون خانه برای مخاطب روایت کنیم. به همین خاطر تصمیم گرفتیم شعرخوانی و روایت واقعه را از زبان یکی از بچه های داخل خانه به تصویر بکشیم  و این سختی کار من را چند برابر می کرد.  

  صابر خراسانی در ادامه گفت: من در این نمایش در نقش امام حسن مجتبی(ع) به بیان وقایع حمله به خانه امیرالمومنین(ع) را روایت می کنم.
خراسانی با تاکید بر اینکه دو قسمت از پنج قسمت شعرخوانی برایم خیلی سخت و جانسوز بود، اظهار داشت: یکی آن قسمتی که من باید در نقش امام حسن مجتبی(ع) مدح حضرت زهرا(س) را بگویم و از جایگاه والای ایشان در آسمان و زمین روایت کنم و پس از خاطرات کوچه بگویم.   می رود پشت در چه کار کند؟
من که از خاطرات گریه پُرم
من مگر مرده ام که او برود
کاش این بار من زمین بخورم   (واقعا اجرای این قسمت خیلی برایم سخت است)  


  قسمت بعدی که من را در روی صحنه خیلی متاثر می کند اشاره به ارتباط فاطمیه و عاشورا دارد. در پرده آخر می خواهیم بگوییم این آتش زدن درب خانه مولا امیرالمومنین(ع) بود که زمینه آتش های بعدی را فراهم کرد که با این اشعار به اتمام می رسد.   بعد 50 سال بی کسی و بعد 50 سال در به دری
بعد 50 سال دق کردن، بعد 50 سال همسفری
بعد 50 سال در گودال، گیسوانی به دست شمر افتاد
شمر وقتی به روی سینه نشست، خواهرم مثل مادرم جان داد  

 
مداحیان کارگردان این اثر نمایشی نیز با بیان اینکه استقبال خوبی از «غبار» در شب‌های گذشته صورت گرفت، اظهار داشت:  تمام سعی خود را کردیم تا بعد از مدت‌ها مخاطب را با یک صحنه خوب، موسیقی و بازی‌ قوی و عوامل قدرتمند مواجه کنیم تا بتواند ارتباط خوبی با نمایش برقرار کند.   مداحیان در توضیح این نمایشنامه افزود: در این نمایش به نکاتی پرداخت شده که کاملاً عاری از شعار زدگی  است و در آن با ظرافت گروه‌های تکفیری و مسائل حال و گذشته جهان اسلام تلفیق شده است.   مداحیان با تاکید بر اینکه تصور چنین استقبالی را از سوی مردم نداشتیم، افزود: خدارا شاکریم که همدلی عوامل و دست اندرکاران این نمایش موجب شد تا کار خوب و قوی را بتوانیم در ایام فاطمیه(سلام الله علیها) روی صحنه اجرا ببریم و مورد استقبال مردم قرار بگیرد.  

  در این نمایش عرفان خداپرست (تهیه کننده)، موسسه فرهنگی هنری بشارت (مجری طرح)، سعید نقد‌زاده (دستیار کارگردان و برنامه ریز)، بهرنگ قدرتی (آهنگساز)، عامر مسافر آستانه و حمید جوکار (طراحان حرکت)، پیام حسین سوری (طراح صحنه)، حسین اسفندیاری (طراح لباس)، امیر قادری (طراح گریم)، ارشا اقدسی (طراح بدل کاری) و مهدی سربازی (روابط عموی) عوامل اجرایی این اثرند.     نمایش آیینی «غبار» از روز پنجم اسفندماه، تا تاریخ 26 اسفندماه در تالار وحدت به نمایش در می‌آید.       مشرق          



۱۰/۱۲/۱۳۹۳ - ۱۷:۴۹




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن