واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ اسفند ۱۳۹۳ (۱۶:۲۶ب.ظ)
موسيقي و سلامت شنوايي گروه بين الملل خبرگزاري موج
به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج به نقل از «بي بي سي»، سازمان بهداشت جهاني ميگويد به خاطر سلامت شنواييتان بيشتر از يک ساعت در روز موسيقي گوش ندهيد.
اين سازمان ميگويد بيش از يک ميليارد نوجوان و جوان در جهان به خاطر گوش دادن به موسيقي با صداي خيلي بلند در خطر آسيب جدي در شنواييشان هستند.
به گفته اين سازمان دستگاههاي پخش موسيقي، کنسرتها و رستورانهايي که در آن موسيقي پخش ميشود تهديدي جدي براي شنوايي هستند.
يافتههاي سازمان بهداشت نشان ميدهد که ۴۳ ميليون نفر از گروه سني ۱۲ تا ۳۵ ساله، به خاطر اين گونه اصوات، شنواييشان را از دست دادهاند و اين آمار در حال افزايش است.
اين سازمان ميگويد نيمي از کساني که در اين گروه سني هستند و در کشورهاي ثروتمند يا متوسط زندگي ميکنند به خاطر شنيدن ميزان صداي بالا از دستگاههاي شخصي پخش موسيقيشان در خطر از دست دادن شنوايي هستند.
همين طور ۴۰ درصد از آنها به خاطر ميزان صدا در باشگاههاي موسيقي و رستورانها در معرض خطرند.
در سال ۱۹۹۴ سه و پنج دهم درصد از نوجوانهاي آمريکايي شنواييشان را از دست داده بودند اما اين رقم در سال ۲۰۰۶ به پنج و سه دهم درصد رسيده است.
دکتر «اثين کراگ» مدير بخش پيشگيري از آسيبهاي سازمان بهداشت جهاني به بيبيسي گفته است: «ما تلاش ميکنيم درباره اين موضوع که چندان از آن صحبت نميشود هشدار بدهيم. شنيدن موسيقي با صداي بلند آسيبهاي جدي به دنبال دارد اما به آساني قابل پيشگيري است.»
او ميگويد شنيدن يک ساعت موسيقي در روز ميزان خوب و قابل قبولي است.
«شايد پيشنهاد شنيدن تنها يک ساعت موسيقي در روز براي کساني که عادت دارند هر روز ده ساعت از دستگاههاي پخش موسيقيشان موزيک گوش کنند پيشنهاد غيرقابل قبولي به نظر برسد اما در همين يک ساعت هم نبايد صداي موسيقي زيادي بلند باشد.»
سازمان بهداشت جهاني پيشنهاد ميکند هنگام شنيدن موسيقي، صدا را به ميزاني تنظيم کنيد که ۶۰ درصد از بالاترين صداي قابل پخش دستگاهتان باشد.
اين سازمان براي پرهيز از آسيبهاي صداي بلند در فضاهاي شلوغ پيشنهاد کرده که افراد از گوشبند استفاده کنند. همينطور ميگويد موقع شنيدن موسيقي، گاهي صدا را قطع کنيد و به گوشتان استراحت بدهيد. همينطور در کنسرتها از بلندگوهاي پخشکننده موسيقي فاصله بگيريد. اما اگر قرار باشد از موسيقي پرهيز کنيم اصلا چرا به کنسرت برويم؟
دکتر کراگ ميگويد: «ما هم ميدانيم اين کمي متناقض است اما مثل مصرف الکل ميماند. مثل خيلي لذتهاي ديگر اين هم به خطر آميخته است و تغيير آن آسان نيست اما ما بايد به مردم هشدار بدهيم." سازمان بهداشت جهاني ميگويد به غير از اشخاص، دولتها و شرکتهاي توليدکننده دستگاههاي پخش صدا هم در اين مورد مسئوليت دارند.»
سازمان بهداشت جهاني ميگويد در کنسرتها از بلندگوها فاصله بگيريد.
اين سازمان ميگويد باشگاههاي موسيقي بايد يک اتاق آرامش هم داشته باشند و به مراجعانشان گوشبند رايگان بدهند.
همچنين سازمان پيشنهاد ميکند که کارخانههاي سازنده هدفون بايد ميزان پخش صدا را محدود کنند و حکومتها بايد قوانين سختگيرانهاي در اين مورد تصويب کنند. پاول برکل مدير يک سازمان خيريه فعال در زمينه ناشنوايي ميگويد «موقع گوش دادن به موسيقي خيلي بلند به ازاي هر سه دسيبلي که به صدا اضافه ميشود عمر شنوايي شما نصف ميشود.»
براي مثال اگر چهار ساعت به موسيقي با صداي ۸۸ دسيبل گوش ميکنيد وقتي صدا به اندازه ۹۱ دسيبل بالا برود بهتر است فقط شنيدن دو ساعت موسيقي مجاز است.
او ميگويد علاقهمندان به موسيقي که از دستگاههاي شخصيشان موسيقي گوش ميکنند توصيه ميکنم بيشتر از ۸۵ دسيبل صدا را بالا نبرند و به خاطر داشته باشند يک جفت هدفون ضدخش ميتواند تغيير زيادي ايجاد کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]