تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):راست ترين سخن، رساترين پند و زيباترين حكايت، كتاب خدا (قرآن) است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851377305




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- لزوم ایجاد مراکز مددکاری اجتماعی در کنار دفاتر حقوقی برای کاهش آمار طلاق


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: لزوم ایجاد مراکز مددکاری اجتماعی در کنار دفاتر حقوقی برای کاهش آمار طلاق تهران-ایرنا- یک نویسنده، پژوهشگر و مشاور خانواده بر لزوم ایجاد مراکز مددکاری اجتماعی به موازات دفاتر حقوقی و دادگاه خانواده به عنوان عامل موثر در کاهش آمار طلاق تاکید کرد.


«طهورا نوروزی» در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا با اشاره به عوامل اقتصادی و اجتماعی طلاق، افزود: بحران های اقتصادی، عدم تامین معیشت، فقر، نبود اشتغال، نبود مسکن، ضعف درآمد خانوار، بدهکاری و عدم پرداخت نفقه از سوی مرد، خانواده را فرو می پاشد.
وی با بیان اینکه بحران های اقتصادی مانعی برای تشکیل خانواده است، گفت: بین مشکلات اقتصادی و معیشتی و طلاق رابطه معنا داری وجود دارد.
نوروزی با اشاره به عوامل اجتماعی طلاق، افزود: افزایش تسهیلات در تسریع رسیدگی به پرونده های طلاق در دادگاه های خانواده، رسانه، سازمان های مردم نهاد، اشتغال زنان از عوامل اجتماعی موثر در طلاق است.
وی با بیان اینکه از اهرم های موثر در کاهش طلاق، رسانه است، گفت: در طول سال های اخیر از سوی رسانه این مساله فرهنگ سازی شده است که طلاق امری عادی است در چنین شرایطی پدیده ای که در فرهنگ ما قبیح تلقی می شود از سوی رسانه عادی سازی شده است.
نورزوی تصریح کرد: البته در شرایطی که زوجین به بن بست حقیقی می رسند، طلاق راهکاری درست است اما این گونه فرهنگ سازی سبب می شود افرادی که در شرایط سختی قرار ندارند نیز به راحتی به سمت طلاق روی آورند.
این نویسنده و پژوهشگر با اشاره به افزایش روند تسهیلات رسیدگی به پرونده های حقوقی طلاق، گفت: این روند در سال های اخیر بهبود یافته اما آسیب آن این است که پرونده هایی که مشکل خاصی نداشته به صورت ناخودآگاه وارد فرآیند دادگاه و طلاق می شوند.
نوروزی تصریح کرد: البته حسن این تسهیلات رسیدگی به پرونده های زنانی است که در عسر و حرج هستند.
وی بر لزوم ایجاد مددکاری اجتماعی به موازات دفاتر حقوقی و دادگاه های خانواده تاکید کرد و گفت: با ایجاد مددکاری اجتماعی ، برای عده ای که امکان بازگشت به زندگی مشترک وجود دارد، فراهم می شود.
نوروزی به اشتغال زنان و استقلال اقتصادی آن ها به عنوان عامل در مساله طلاق اشاره کرد و گفت: زنانی که به سمت دادگاه خانواده می روند دارای تمکن مالی هستند البته به این معنا نیست که اشتغال زنان خوب نیست بلکه اشتغال آن ها بدون پشتوانه فرهنگی ضربه ای در فروپاشی خانواده خواهد بود.
وی اضافه کرد: در بسترهای اجتماعی سکنی بین زن و شوهرها وجود ندارد به این معنا که زوجین به دلیل شرایط کاری جدا از هم و هر یک در شهری زندگی می کنند که این مساله نیز عامل جدایی آن ها می شود چرا که زوجیت زمانی معنا می یابد که زن و شوهر با هم زندگی کرده و این شکاف اولیه منجر به پدیده خیانت، روابط آزاد و خارج ازچارچوب زناشویی و در نهایت طلاق می شود.
این مشاور خانواده اعتیاد و مباحث جنسی را از دیگر عوامل اجتماعی در طلاق عنوان کرد و افزود: ممکن است افراد از اشتغال و زندگی خوبی برخوردار باشند اما در دام اعتیاد گرفتار شده که خود عاملی برای طلاق و فروپاشی خانواده به شمار می رود.
وی اضافه کرد: از سوی دیگر فراوانی آمار طلاق به لحاظ مباحث جنسی که در اثر بی بند و باری و سوء معاشرت در زناشویی که آن نیز ممکن است ریشه های فردی و فرهنگی داشته باشد، عاملی در افزایش طلاق به شمار می رود.
نوروزی گفت: ماهواره و شبکه های خارجی تنوع طلبی را بین زنان و مردان ترویج می دهد، افراد با این تنوع ذوقی از حلال مشروع لذت نبرده که البته این مساله نیز ریشه های روانی و فردی دارد اما این عامل نیز یک متغییر موثر در افزایش طلاق به شمار می رود.
این نویسنده و پژوهشگر با اشاره به آمار اخیر سازمان ثبت احوال کشور گفت: براساس این آمار حدود 53 درصد طلاق ها در پنج سال اول زندگی رخ می دهد، براساس این آمار سن متوسط ازدواج پسران 25 تا 35 و دختران 24 تا 30 سال اعلام شده است.
وی با اشاره به افزایش سن ازدواج، افزود: از سوی دیگر میانگین سن طلاق در مردان حدود 34 سال و زنان 29 سال اعلام شده است.
نوروزی ادامه داد: براساس این آمار نسبت طلاق به ازدواج از سال 75 تا 83 روند صعودی داشته و در کنار آن نسبت طلاق در مناطق روستایی و شهری به ازدواج از سال 75 تا 83 افزایش داشته است که این به این معنا است که در دهه 70 و اوایل دهه 80 ، بسترهای فرهنگی و اجتماعی در راستای افزایش طلاق ایجاد و افزایش یافته است.
وی با تاکید بر ساماندهی بحث طلاق در خانواده های نوپا، گفت:
شیوه های انتخاب همسر گزینی، دخالت والدین، شکاف بین والدین و فرزندان، فضای ظاهر گرایی در انتخاب همسر، پایین بودن آستانه تحمل، نبود فرهنگ گذشت و ایثار، تغیبر نقش ها و اختلاف نقشی نیز عامل موثر در فروپاشی خانواده ها است.
نوروزی با بیان اینکه عوامل درونی خانواده در طلاق نقش دارد، افزود: مادران کانونی ترین محور در خانواده هستند که نقش اساسی دارند.
نوروزی اضافه کرد: طلاق یک آسیب اجتماعی است که در هم تنیدگی فراوانی با سایر آسیب های اجتماعی دارد که مهم ترین آن ها کاهش کارکرد خانواده در سال های اخیر و اختلاط نقش های والدین و شکاف نقش ها است که نتیجه آن کم رنگ شدن نقش خانواده در انتخاب همسر فرزندان است.
این پژوهشگر ادامه داد: در واقع وقتی خانواده ایرانی کارکردهای اساسی اش را از دست می دهد یا باید به یک هویت پوشالی ادامه مسیر دهد یا در ایستگاه طلاق توقف کند که در نتیجه همه اعضا به نوعی در این توقف از هم جدا می شوند.
اجتمام(4)9105** 1418



10/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن