واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: زابل آماده میزبانی از گردشگران نوروزی روزنامه سیستان و بلوچستان در شماره 18920 مورخ 10 اسفندماه خود مطلبی با عنوان " زابل آماده میزبانی از گردشگران نوروزی" منتشر کرده است.
دراین مطلب آمده است: زابل با مساحت 344 کیلومترمربع در ضلع شمال شرقی سیستان و بلوچستان با مختصات جغرافیایی 31 درجه و 2 دقیقه عرض شمالی و 61 درجه و 39 دقیقه طول شرقی قرار گرفته است.
این شهرستان از شمال به نیمروز، از شرق به هیرمند و از جنوب به هامون و زهک و از غرب به هامون محدود می شود. فاصله مرکز شهرستان تا مرکز استان 207 کیلومتر است و آب و هوای آن از نوع بیابانی و گرم و خشک با حداقل دما در دی ماه 7 درجه و حداکثر دما در تیر ماه بالای 45 درجه گزارش شده است.
اکثر مردم زابل به لهجه محلی (زابلی) تکلم می کنند و سایر لهجه های سیستان و بلوچستان نظیر بلوچی نیز رایج است. زابل به لحاظ داشتن پیشینه تاریخی غنی، از جایگاه و ارزش والایی در میان شهرستان ها و مناطق مختلف کشور برخوردار است.
عمده ترین و معروف ترین غذاها و خوراکی های محلی این شهرستان عبارت است از: چنگالی، غلور، آچار، کشک زرد، گندم شیر، پلو، مدل، املت سوزی، نان جو، تجگی، پوری، شورو، لندو، لتی، گندم بریو، کشک کولی، خرمابریون، قاتق و اشکنه کشته و... .
رئیس اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری زابل گفت: این شهرستان با جاذبه های تاریخی، طبیعی و گردشگری و خدمات فرهنگی رفاهی آماده پذیرایی از مسافران تعطیلات نوروزی است.
«علیرضا خسروی» افزود: کمیته های اسکان مسافران نوروزی، امنیت، زیباسازی، فرهنگ و هنر، سلامت و درمان، حمل و نقل، امداد و نجات، حوادث، آمار و اطلاعات و بازرسی در تلاش و سعی فراوان هستند تا به نحو خوبی، خدمات لازم را به مسافران نوروزی ارائه دهند.
وی ادامه داد: به منظور پذیرایی و اسکان مسافران نوروزی در این شهرستان کمپ های تسهیلات نوروزی در ورودی و خروجی برای راهنمایی اماکن تفریحی و امداد رسانی در مواقع ضروری، در آماده باش کامل خواهند بود.
وی بیان کرد: ایجاد امکانات در پارک ملت زابل و همچنین آماده سازی مدارس و بهره گیری از مساجد برای اسکان مسافران نوروزی، از جمله اقداماتی است که ادارات شهرستان برای استقبال از مهمانان نوروزی در دستور کار خود قرار داده اند.
وی بهسازی و ایجاد سرویس های بهداشتی در مکان های مورد نظر را از اقدامات انجام شده در راستای تأمین امکانات رفاهی برای مسافران نوروزی عنوان کرد و ادامه داد: سیستان دارای آثار بسیار متنوع و قلعه های باستانی متعددی است از همین رو به بهشت باستان شناسان شهرت یافته است.
وی گفت: شهر سوخته با قدمت پنج هزار ساله، دهانه غلامان شهر بازمانده از دوران هخامنشیان، کوه خواجه، بی بی دوست، موزه میراث فرهنگی و ده ها اثر باستانی و تاریخی و فرهنگی از جمله مکان های تفریحی و گردشگری سیستان است.
وی افزود: بناها و ابنیه تاریخی زیادی در شهرستان زابل دیده می شود که تعدادی از آن ها نیازمند به معرفی و نصب تابلوی راهنما برای مسافران و گردشگران است.
وی ادامه داد: پلیس راهور و گروه راهداری، جلودار ما در استقبال از مسافران نوروزی هستند.
خسروی افزود: تمامی مدیران ادارات و نهادهای شهرستان مکلف شده اند شرایط لازم را برای استقبال و پذیرایی از مسافران نوروزی هر چه سریع تر فراهم کنند تا میهمانان نوروزی منطقه با کمترین مشکل رو به رو باشند و از سفر خود به این خطه خاطری خوش داشته باشند.
وی بیان کرد: تهیه بروشور و برنامه های مختلف فرهنگی و تبلیغی در خصوص منطقه، معرفی جاذبه ها و آثار باستانی منطقه با کمک صدا و سیما از دیگر اقداماتی است که برای این ایام در نظر گرفته شده است.
وی گفت: اداره راه و شهرسازی، هلال احمر، مراکز بهداشتی، اورژانس، داروخانه ها همه و همه به صورت 24 ساعته آماده ارائه خدمات به میهمانان نوروزی خواهند بود.
وی با بیان این که وظیفه شهرداری تغییر چهره شهر است تا شهر از نظر فضای سبز و امکانات رفاهی شرایط پذیرش گردشگر را داشته باشد، افزود: مانور سلامت از دیگر اقداماتی است که با توجه به نزدیکی فصل بهار و ایام تعطیلات نوروزی در زابل به منظور آمادگی و نظارت بهداشتی بر اماکن عمومی و مراکز تهیه پخت مواد غذایی و تهیه و توزیع مواد غذایی و مراکز اقامتی، تفریحی و گردشگری برگزار خواهد شد.
8006
10/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]