واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: وزیر ارشاد:مطالعات برای پیوستن ایران به کنوانسیون های جهانی مالکیت معنوی آغاز شده است شیراز- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: هم اینک مطالعات جدی برای عضویت ایران در کنوانسیون های جهانی مالکیت معنوی در کشورآغاز شده است.
به گزارش ایرنا، علی جنتی یکشنبه در همایش ملی اقتصاد هنر در شیراز بیان کرد: کنوانسیون های جهانی مالکیت معنوی در دو کشور سوئیس و فرانسه مستقر است که پس از بررسی ها و مطالعات کارشناسان در این زمینه در صورت مناسب بودن شرایط، ایران عضو این کنوانسیون های جهانی خواهد شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: هم اکنون قانون جدید مالکیت آثار هنری در کشور تدوین و در دولت به تصویب رسیده است که این قانون جزو جامع ترین قوانین ایران است.
وی افزود: در حوزه مالکیت آثار هنری، قوانین در کشور وجود دارد که متاسفانه بدرستی اجرا نشده است اما در دولت یازدهم و از یک سال قبل اجرای این قانون را در دستور کار قرار دادیم.
جنتی اظهارداشت: در حال حاضر چندین هزار اثر هنری با حفظ مالکیت آثار در اداره کل حقوق و مالکیت معنوی این وزارتخانه ثبت شده است که افراد می توانند هرگونه تجاوز به این آثار را از طریق قانون پیگیری کنند.
مالکیت معنوی و حقوق مرتبط با آن که با عنوان کلی کپی رایت شناخته می شود، لزوم پرداخت حقوق مادی و معنوی به هنرمندان و صاحبان آثار فرهنگی را یادآور می شود.
این حق در بسیاری از موارد به دلیل کپی بدون مجوز و تکثیر آثار بدون اجازه پدیدآورنده ، زیر پا گذاشته می شود.
*** بخش اقتصاد خلاق در کشور توسعه یابد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین گفت: یکی از بخش های مورد توجه در مبحث اقتصاد، اقتصاد خلاق است و این بدان معناست که محصولات حاصل از خلاقیت ذهن و پردازش فکر انسان، تولید و عرضه شود که این بخش حدود پنج درصد تولید ناخالص کشورهای صنعتی و پیشرفته را تشکیل می دهد.
جنتی ادامه داد:اقتصاد فرهنگ و هنر بخش عمده ای از تولید ناخالص داخلی کشورهای اروپایی و آمرویکایی است به طوری که حجم و ارزش اقتصاد خلاق در جهان هشت هزار و 200 میلیارد دلار است که سهم ایران در این بخش بسیار ناچیز است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود:امروز اگر ظرفیت های اقتصادی را بخوبی نشناسیم و از آنها بهره برداری مناسب برای تولید ثروت نشود به مصرف کننده بزرگ تبدیل می شویم و این درحالی است که با توسعه اقتصاد خلاق در کشور، می توانیم به جایگاه و محور تولید فکر در منطقه آسیا دست یابیم.
جنتی عنوان کرد: اگر میانگین سرمایه لازم برای اشتغال یک نفر در بخش های فولاد و نفت در کشور 160 میلیون تومان باشد این رقم برای صنایع مرتبط با اقتصاد خلاق مانند سینما، کتاب و شعر کمتر از یک سوم با بازدهی بالا است.
وی بابیان اینکه رونق اقتصاد و هنر، توسعه سایر بخش ها از جمله صنعت و شهرسازی را نیز به دنبال دارد گفت: رابطه هنر با اقتصاد یک رابطه تاریخی است و هنر در سرزمین ایران در قبل و بعد از اسلام همواره با صنعت آمیخته بوده است.
او بیان کرد: بحث اقتصاد و هنر در دو دهه گذشته درکشور ما مغفول مانده بود که این مهم در دولت تدبیر و امید مورد توجه قرار گرفته است.
جنتی اظهارداشت: ساماندهی اقتصاد کشور در دولت یازدهم است که در این بخش همه بخش های موثر در تولید ناخالص کشور سهم داشته و مورد توجه قرار می گیرند.
وی اضافه کرد: رونق فرهنگ در گرو ایجاد تعامل بخش فرهنگ با سایر بخش ها در بودجه کشور ایجاد شود.
جنتی ادامه داد: شناسایی و ارتقای اهداف پنج ساله اقتصاد در بخش فرهنگ و هنر در کشور نیازمند توجه به تغییر اصلاح نظام برنامه ریزی فرهنگ و هنر، سیاست گسترش نهاد مالی در موضوع فرهنگ و هنر، تامین زیرساخت های توسعه و فرهنگ، گسترش صنایع فرهنگی خلاق، ورود به بازارهای فرهنگی جهان و تدوین سیاست های حمایتی است.
*** حمایت وزارت ارشاد از صندوق حمایت از هنرمندان
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: وضعیت اقتصادی هنرمندان ما در کشور از جمله بخش های موسیقی، سینما و روزنامه نگاران شایسته و مناسب نیست که در این وزارتخانه برای حمایت از صندوق هنرمندان تلاش ویژه شده است.
جنتی افزود: تلاش می کنیم صندوق حمایت از هنرمندان کشور به یک بنگاه اقتصادی سودآور تبدیل شود و بتواند بدون وابستگی و کمک دولت، تولید سرمایه کند.
نخستین همایش ملی اقتصاد هنر ایران روز شنبه 9 اسفندماه در تهران برگزار شد که آیین اختتامیه این همایش روز یکشنبه 10 اسفند با حضور دکتر علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مجموعه فرهنگی هنری حافظ شیراز برگزارشد.ک/2
3008/3002/ 1876
10/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]