تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 25 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):کسی که نماز را از وقتش تأخیر بیندازد، (فردای قیامت) به شفاعت من نخواهدرسید.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853080717




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کودکان اهوازی به امید روزهای پاک درخت کاشتند


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش خبری/
کودکان اهوازی به امید روزهای پاک درخت کاشتند

درختکاری


شناسهٔ خبر: 2508649 یکشنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۳
استانها > خوزستان

اهواز - در حالیکه گرد و خاک این روزها بسیاری از شهروندان اهوازی را برای ادامه زندگی در این شهر ناامید کرده، کودکان اهوازی به صورت خودجوش اقدام به درختکاری کردند. به گزارش خبرنگار مهر، کودکانی که ماسک بر دهان و بینی خود بسته بودند برای ششمین سال پیاپی روز گذشته در آستانه روز درختکاری در دو نقطه از شهرستان باوی نهال کاشتند. این مراسم با شعارهای «الشجرة صدیقتی» «درخت دوست من است»، «آلودگی محیط زیست یعنی مرگ تدریجی زندگی» و «بیئتنا حیاتنا، محیط زیست ما زندگی ما» برگزار شد. در این روز کودکان به همراهی خانواده هایشان و حمایت نهالستان ربیع در دو نقطه از ملاثانی نهال کاشتند.
 
هدیه‌های کاغذیسالهاست کودکان اهوازی یک هفته قبل از روز درختکاری برنامه های متنوعی را در جنگل «الزویر» کمی بالاتر از ملاثانی و پشت روستای «زویرچری» اجرا می کنند.در زویر ابتدا همه شرکت کنندگان اقدام به جمع آوری زباله های پراکنده در این منطقه کردند. بعد از آن مرحله دوم کاشت نهال هایی که مدیر نهاستان ربیع هدیه کرده بود نیز دانه به دانه با دستان نحیف و کوچک کاشته شدند تا یادگاری سبز از این دستان مهربان در زمین ریشه بدواند. گروه تئاتری نیز با مدیریت سید کاظم قریشی برای سرگرمی کودکان نمایشی با موضوع محیط زیست اجرا کرد.این نمایش با اجرای پنج کودک و نوجوان برگذار شد. آمنه، هدیل، آلاء، محمد جواد و شیما به مدت چهار شبانه روز در منزل کارگردان و اتاقی سه در چهار برای اجرای تئاتر تمرین می کردند تا بتوانند اولین اجرای تئاتر عربی کودکان را با عنوان «مسرحیه ریماس و السلحفاة الحزینة» را اجرا کنند.سید کاظم قریشی، کارگردان این تئاتر به خبرنگار مهر گفت که متاسفانه مسئولان فرهنگی هنری و حتی محیط زیست ما را برای اجرای این تئاتر حمایت نکردند.
درختکاری
قریشی توضیح داد: گروه تئاتر ما تنها نیاز به محلی مناسب برای تمرین دارد. وقتی در این شرایط چنین کودکان مشتاقی وجود دارد و حاضرند با کمترین امکانات در حوزه محیط زیست تئاتر اجرا کنند چرا آنها را حمایت نکنیم.روز درختکاری تنها روزی از روزهای سال است که در آن مردم تشویق به کاشتن نهال می‌شوند. البته این روز در چندین کشور گرامی داشته می شود و در کشور ما ۱۵ اسفند به عنوان روز درختکاری نام‌گذاری شده است. در این روز که یکی از روزهای هفته منابع طبیعی نیز به حساب می آید، مردم به کاشت نهال تشویق و مراسمی در سراسر ایران به این منظور برگزار می شود که مسئولان شهرداری بارها از چنین فعالیتهایی حمایت کردند.
 
معمولا در روزهای پایانی فصل زمستان و یا روزهای آغازین فصل بهار اغلب کشورهای جهان برای گرامیداشت گیاهان، روزی را به عنوان روز درختکاری تعیین کرده اند. گفته می شود ایده اولیه این روز، توسط جولیوس استرلینگ مورتون از ایالت نبراسکا آمریکا در ۱۰ آوریل سال ۱۸۷۳ پایه گذاری شد. در این مورد روایات متعددی از پیامبر(ص) و امامان (ع) نیز آورده شده است.
 
همیشه درخت همیشه سبزسجاد صخیراوی یکی از شرکت کننده در این مراسم است. وی درباره حفاظت از درختان به خبرنگار مهر گفت: از جهتی تخریب جنگل توسط بعضی افراد در چند سال اخیر افزایش یافته و کارشناسان بیان کرده اند که باید سالانه میلیونها نهال جنگلی در ایران کاشته شود تا بتوان جبران خسارات شود.وی که در حال کاشت نهال در الزویر بود افزود: با ترویج درختکاری و نگهبانی از جنگل ها و استفاده درست از درختان و تکثیر گونه های آنها، نه تنها از میزان منابع جنگلی کم نمی شود، بلکه برتعداد درختان نیز افزوده می شود.
 
عبیر نیز کودکی پر جنب وجوش است. وی که سعی می کرد به دیگر کودکان در کاشت نهال کمک کند با صدایی پر شور می گفت: من و بابا همیشه نهال می کاریم. ما عادت به نهال کاری داریم و امروز اومدم که به دیگر بچه ها نهال کاشتن رو یاد بدم.
 
اهداء «درخت بخشنده من» به کودکاندر بخشی از برنامه درختکاری تعدادی سوال مختص کودکان و نوجوانان و سئوالاتی نیز برای پرسش از بزرگسالان با موضوع محیط زیست پرسیده شد که به پاسخ دهندگان کتاب هایی از نویسندگان و مترجمان اهوازی اهدا شد.همچنین کتاب «درخت بخشنده من»، جایزه کودکانی شد که به مناسبت روز درختکاری ده ها نهال را در پارک ملاثانی و جنگل زویر کاشتند.
درختکاری اهواز
محمد، هدیه دهنده این کتاب ها که داشت برای کودکان از این کتاب تعریف می کرد، گفت: شل سیلور استاین در ۱۹۳۰ در شیکاگو به دنیا آمد و از نوجوانی به نوشتن روی آورد. او یکی از محبوبترین نویسندگان کودک است. سبک نگارش او سرشار از شور و انرژی، طنزی عمیق همراه با نقاشی های گیرایی است که خود انها را به تصویر کشیده است.این معلم همچنین توضیح داد: ویژگی اساسی نگاه او، آزادی و رهایی از هر گونه قید و بندی است که احساس و ادراک انسان را دچار قالبها و کلیشه های از پیش تعریف شده می کند. از این رو بیشتر آثار او در گروه سنی خاصی نمی گنجد و به نظر می رسد که همه آدمها در هر سنی می توانند مخاطب او قرار گیرند. او در برخی از کتابهای کودکان، بویژه در کارهای آغازینش خود را با نام عمو شلبی معرفی کرده است.سیلور استاین شهرت خود به عنوان نویسنده ادبیات کودک مدیون کتاب «درخت بخشنده» است که از دیدگاه او، داستانی درباره دو نفر بود؛ یکی که می بخشد و دیگری که می ستاند. داستان در مورد درختی است که سایه، میوه، شاخه و حتی کنده اش باعث شادی پسر کوچکی می شود.
 
محمد افزود: ده‌ها ترجمه از این کتاب در بسیاری از کشورهای جهان منتشر شده‌است. این کتاب الهام بخش آثار سینمایی، تلویزیونی و تئاتری بوده است که من نیز با هدف تاثیر گذاری بیشتر این کتاب بر کودکان تعدادی از آنها را تهیه و اهدا کردم.
 
وی همچنان که با کودکان مشغول کاشت نهال بود برای آنان می گفت: درخت یكی از زیباترین مظاهر خلقت و جلوه ای از تجلیات آفریدگار عالم است. درخت نماد آبادانی و شاخص سبزی و خرمی و مظهر زندگی و باعث تلطیف هوا و موجب آسایش و رفاه شهروندان و صفا و پاكی طبیعت می شود.
 
درختان همواره در زندگی بشر موثر بوده اند. قرنهاست كه آدمی در سایه شاخسارشان از شدت گرما و تابش خورشید در امان مانده و از میوه های رنگارنگ و شیرینشان بهره مند شده است. آوای پرندگان این دیار همچون فاخته و... كه در لابلای شاخسارشان ماوا گزیده اند، روح و جانش را صفا بخشیده و قلب وی را مملو از خوشی و شادابی کرده است. در دل زمستان سرد نیز بار دیگر به مدد هیمه ای كه از تنه درختان فراهم آورده و آتشی كه از آن افروخته سرما و یخبندان را تاب آورده و با آنها دست و پنجه نرم كرده است و بار دیگر این شكوفه های زیبای درختانند كه به او نوید فرا رسیدن بهاری دل انگیز را می دهند.
درختکاری
بی شمار بودن بهره مندی هایی كه از درختان عاید بشر می شود بر کسی پوشیده نست. اگر درختان را نعمات الهی بدانیم، سخنی به گزاف نگفته ایم. شاید به همین دلیل است كه انسانهایی فرهیخته نظیر شعرا و بزرگان و اساتید در زمینه ادبیات و نیز پیشوایان و بزرگان دینی همواره آن را مد نظر قرار داده و بدان توجه کرده اند.در شرایط سخت هم می توان سهم خود را به طبیعت داداین بار کودکان به والدین خود امید دادند. آنها ثابت کردند که در شرایط سخت و نا امیدی هم می شود سهم خود را به طبیعت داد و درختی کاشت. امروز کودکان حافظان کوچک سبزه زارها بودند. یکی از کودکان زیر سایه درختی در جنگل «الزویر» کتاب درخت بخشنده من بود را آرام می خواند: «پسر گفت: خسته ام از این زندگی، بسیار خسته و تنهام و فقط نیازمند با تو بودن هستم، آیا می توانم کنارت بنشینم؟درخت خوشحال شد و پسرک کنار درخت نشست و در کنار هم زندگی کردندو سالیان سال در غم و شادی ادامه زندگی دادند … »این کودکان با امید اینکه جنگل هایی زیباتر و سرشار از درختان سبز و خرم و شهری بدون گرد و خاک داشته باشند، روز خود را به پایان رساندند.
گزارش و عکس: قاسم منصور آل کثیر 









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن