واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سفر قائم مقام وزارت خارجه هند به پاکستان/ بیم و امیدها دهلی نو - ایرنا - "جی شنگر" قائم مقام وزارت خارجه هند درحالی در چند روز آینده سفرش به پاکستان را بعد از قطع هفت ماهه گفت وگوها بین دو کشور آغاز می کند که امید چندانی به دستیابی به نتیجه نمی رود.
به گزارش ایرنا ؛ روابط هند و پاکستان از زمان روی کارآمدن دولت "نارندرا مودی" در هند از بهار سال جاری تاکنون، با افت و خیزهای فراوانی همراه بوده است.
اوج بهبود روابط دو کشور طی 9 ماه اخیر را می توان تبریک نواز شریف نخست وزیر پاکستان به "نارندرا مودی" به مناسبت پیروزی وی در انتخابات و سفرش به دهلی نو برای شرکت در مراسم تحلیف مودی دانست.
همچنین تشدید بی سابقه تنش های مرزی و آتشباری های مرگبار در خط کنترل مرزی دو کشور که حدود سه ماه پیش رخ داد، اوج تیرگی روابط دو همسایه در طول یک سال اخیر محسوب می شود.
مقامات عالی پاکستان در روزهای اخیر از اعلام تمایل هند برای اعزام "جی شنکر" به اسلام آباد استقبال کرده اند و خانم "تسنیم اسلم" سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان تاکید کرد که اسلام آباد از این سفر استقبال می کند و در جریان سفر دو روزه این دیپلمات ارشد هند، تمام مسایل میان دو کشور از جمله مساله کشمیر مورد بحث و گفت وگو قرار خواهد گرفت.
درست همزمان با لحن مثبت دولت پاکستان و استقبال چندین باره آن از تصمیم هند برای اعزام قائم مقام وزیر خارجه خود به اسلام آباد، ژنرال راحیل شریف در پیامی با لحن تهدیدآمیز خطاب به هند گفت: "نقض مکرر آتش بس در نوار مرزی از سوی نیروهای هندی، تلاش پاکستان برای مبارزه با تروریسم را تحت تاثیر قرار می دهد و اگر این گونه اقدامات تحریک آمیز ازسوی هند ادامه یابد، با پاسخ کوبنده ارتش پاکستان مواجه خواهد شد".
شاید یکی از دلایل ناامیدی مقامات هندی در رسیدن به نتیجه در این دور از مذاکرات همین دوگانگی اظهارات مقامات ارتش و دولتی پاکستان باشد.
پیش از این بارها مقامات هندی اعلام کرده بودند که در پاکستان "نواز شریف" تصمیم گیرنده نیست و تصمیم نهایی به عهده نظامیان است.
"حی شنگر" روز یکشنبه سفرش به کشورهای عضو اتحادیه آسیای غربی را با سفر به بوتان آغاز می کند و در سوم مارس (12 اسفند) از طریق بنگلادش به پاکستان می رود.
درچند روز گذشته رسانه های هند و پاکستان توجه خاصی به سفر قائم مقام وزیر خارجه هند به پاکستان معطوف کرده اند.
این سفر بعد از هفت ماه خودداری هند از مذاکره با پاکستان ، نخستین مذاکره دوجانبه بین مقامات دو کشور است.
اگرچه هدف از این دوره گفت وگو در باب مسائل و روابط کشورهای آسیای غربی است اما همزمان دربارۀ پیشرفت روابط دوجانبۀ هند و پاکستان نیز مذاکرات بعمل خواهد آمد.
یکی از نمایندگان مجلس هند گفت که اگرچه پیشگویی درمورد پیشرفت در روابط دوجانبه زود است ولی اگر این سفر باعث پیشرفت چشمگیری در روابط دو کشور با توجه به مشکلات موجود شود، باعث تعجب است.
باید دید سفر "جی شنگر" می تواند گامی برای نزدیکی دو کشور که سه بار با یکدیگر وارد جنگ شده اند شود و یا اینکه در همچنان بر پاشنه خصومت و دشمنی می چرخد.
*آساق*2 *266*1600**1392
09/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]