واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استاندار کهگیلویه وبویراحمد سیاست وزارت نیرو درزمینه تخصیص منابع آب در این استان توسعه ای باشد یاسوج - ایرنا- استاندار کهگیلویه وبویراحمد "گفت: رفع نیازهای آبی این استان به جای رویکرد حفاظتی و کلی در بخش منابع آب نیازمند نگاه توسعه ای وزارت نیرو است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، سید موسی خادمی روز شنبه درکارگروه آب و کشاورزی کهگیلویه وبویراحمد افزود: این نگاه و سیاست راهبردی وزارت نیرو در برخی شهرها و مناطقی که با کمبود شدید منابع آبی مواجه هستند،یک ضرورت اجتناب ناپذیر محسوب می شود.
وی بیان کرد: شهرهای کرمان و مناطقی از استان خراسان جنوبی و کردستان بدلیل وضعیت بحران کم آبی مصداق بارز برای اجرای این سیاست حفاظتی است.
خادمی تصریح کرد: این درحالی است که استان کهگیلویه وبویراحمد با دارابودن بسیاری از رودخانه های خروشان و پرآب وداشتن حدود 11و نیم میلیارد مترکعب روان آب نیازمند یک نگاه توسعه ای و استفاده بهینه از این منابع خدادادی است.
استاندار کهیگیلویه وبویراحمد گفت: بسیاری از اراضی و دشت های وسیع در این استان با وجود رودخانه های پرآبی همچون بشار، زهره و مارون تشنه و نیازمند تخصیص آب هستند.
وی ابراز داشت: از مجموع 300هزار هکتار اراضی قابل توسعه کشاورزی این استان تنها 90 تا 100 هزار هکتار از آن تامین آب شده است.
خادمی تصریح کرد: این اراضی سالانه حدود یک میلیارد و 200 میلیون متر مکعب آب نیار دارند که می توان این میزان را از همین سه حوزه آبریز و رودخانه های پرآب استان تامین کرد.
وی تصریح کرد: حدود 10 میلیارد مترمکعب از روان آبهای موجود بدون استفاده از این استان خارج می شود.
خادمی افزود: میزان برآورد آب مورد نیاز دربخش های مختلف صنعت،شرب و کشاورزی در کهگیلویه وبویراحمد حدود دو هزار و 430 میلیون مترمکعب است.
استاندار کهگیلویه وبویراحمد از شرکت آب منطقه ای استان خواست تا با پیگیری مستمر و رویکرد توسعه ای نسبت به تخصیص و برداشت منابع آب برای بخش کشاورزی استان اقدام کند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه وبویراحمد نیز در این نشست بر ضرورت همکاری و تعامل بیشتر با جهاد کشاورزی استان در این راستا تاکید کرد.
علی لطفی افزود: البته سازمان جهاد کشاورزی نیز باید برای تخصیص منابع آبی مورد نیاز طرح های جامع و با توجیه فنی و اقتصادی ارایه دهد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه وبویراحمد نیز در این نشست گفت: بر اساس سیاست این وزارتخانه مبنی بر کشت محصولات استراتژیک همچون جو، گندم و کلزا اجازه کشت هندوانه در بسیاری از مناطق استان در سال زراعی جاری داده نشد.
جعفر گوهرگانی افزود: کل میزان کشت هندوانه در سال زراعی جاری به کمتر از 500 هکتار خواهد بود.
وی از برق دار نشدن برخی چاه های موجود در اراضی کشاورزی استان خبر داد و گفت: هم اکنون 826 متقاضی با مراجعه مکرر به سازمان جهاد کشاورزری خواهان اتصال شبکه برق به چاه های خود هستند.
3016/6162
09/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]