واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تصمیم قاطع مسوولان استان بوشهر برای مقابله به صید ترال بوشهر - ایرنا- در پی ابراز نگرانی صیادان بندر دیر (Dayyer) استان از انجام صید غیر قانونی و مخرب ترال درصیدگاه ها و آبهای این بندر، مسوولان ذیربط استان بوشهر روز شنبه درنشستی مشترک در فرماندری دیر بجد تصمیم گرفتند با متخلفان در این زمینه برخورد قاطع کنند.
به گزارش ایرنا، فرمانداردیر دراین نشست گفت: چند سالی است که صیادان بندردیر در مورد صید غیرقانونی ترال(کف روب) توسط عده ای از صیادان غیربومی در صیدگاه ها و زیستگاه های این بندر در آبهای خلیج فارس گلایه دارند.
حمزه اعتماد افزود: صید غیرقانونی ترال که خارج از فصل در صید گاه های بندردیر صورت می گیرد نسل آبزیان دریایی و ادوات صیادان را به نابودی کشانده است.
وی اضافه کرد: مشکلات صیادان بارها با مقام های استان بوشهر و کشور مطرح و برای مقابله با روش غیرقانونی صید ترال اقدامات خوبی صورت گرفته است اما این اقدامات کافی نیست زیرا صید ترال همچنانان توسط برخی صیادان متخلف در دریا تکرار می شود.
فرمانداردیر اظهارکرد: با توجه به وسعت دریا و مرغوب بودن صیدگاه های این بندر، برای مقابله با روش غیرقانونی صید ترال، عزم و همت همگانی و ناامن کردن محیط کار برای متخلفان نیاز است.
وی گفت: علاوه برعزم همگانی باید اصلاح مجوزهای شناورها، مشخص کردن منطقه صید، اصلاح جرائم تخلفات صیادی، ابطال مجوزهای شناورهای متخلف و نیروهای حفاظت دریایی افزایش یابد.
مدیرعامل تعاونی صیادان بندردیرگفت: اکنون کسانی که از دریا استفاده می کنند براساس قانون و نظم خاص نیست و باید در دریا قانون صید حاکم باشد.
حسین بهشتی نژاد افزود: روش غیرقانونی ترال به ذخائر آبزیان دریایی آسیب وارد و ادوات صیادی را در دریا تخریب کرده است.
وی با بیان این که افرادی دیگر غیر از صیادان از دریا استفاده می کنند، گفت: دریا متعلق به خود صیاد است و اقشار دیگر نباید از این فضای کسب و کار بهره برداری کنند زیرا صیادان هزینه های زیادی انجام داده اند.
مدیرعامل تعاونی صیادان بندردیرافزود: شناورهای متخلف که اغلب از اسکله های بوشهر وارد آب های بندردیر می شوند در هوای توفانی و درنزدیکی ساحل و در دیدهمگان به صید غیر قانونی ترال مبادرت می ورزند که صیادان به علت نداشتن امکانات لازم و امنیت جانی نمی توانند با آنان درگیرشوند.
نماینده شناورهای صیادی بندردیرگفت: از ابتدای سال جاری تاکنون 430 میلیون ریال به ادوات صیادی از جمله گرگور(قفس ماهی) و تور ماهیگیری ام توسط شناورهای متخلف صید غیرقانونی ترال خسارت وارد آمده است.
جلیل انداده افزود: هر صیاد حدود دو میلیارد ریال شامل شناور، ادوات صیادی در دریا سرمایه گذاری انجام است که نباید در عرصه صیادی ضرری متوجه او شود.
وی گفت: اگر روند صید غیرقانونی ترال ادامه پیداکند سه هزار نفر صیاد در این منطقه بیکارمی شوند و به شغل های کاذب روی می آورند که خوشایند جامعه اسلامی نیست.
این فعال صید وصیادی ادامه داد: با وجود این که در هوی توفانی صیادان مجوز خروج به دریا ندارد اما شناورهای متخلف که به صید ترال مشغول هستند از اسکله بوشهر مجوز خروج می گیرند.
وی از مسوولان خواست به حال صیادان این بندر چاره ندیشی کنند.
مدیرکل شیلات استان بوشهرگفت: وضعیت صید صیادان با توجه به کاهش ذخائر دریایی مناسب نیست و برای تقویت ذخائر صید باید چاره اندیشی کنیم تا این ذخائر باقی مانده حراست شود.
حسین بهمنیاری افزود: برای مقابله با شناورهای صیادی متخلف در دریا که نسل آبزیان دریایی را به خطر انداخته اند همکاری تمام دستگاهها لازم است.
وی گفت: شیلات استان در صورت مشاهده و توقف شناورهای متخلف قوانین خاص خود را در اسرع وقت اعمال می کند و سال گذشته سه مجوز شناور متخلف را ابطال کردیم تا درس عبرتی برای دیگران شود.
مدیرکل شیلات استان بوشهرافزود: تخطی از قانون قابل قبول نیست و همه باید پایبند به قانون باشند و شیلات استان به طور کامل مخالف است که دریا به این وضعیت تبدیل شود و حاضر هم نیستیم که برای غیرصیاد مجوزی صادرکنیم.
وی اظهارکرد: همه دستگاههای اجرایی، انتظامی و قضایی باید کاری کنیم که صید غیرقانونی ترال برای هیچ کس انجام نگیرد و با برنامه ریزی موانع پیش روی صیادان زحمت کش برطرف شود.
بهمنیاری درباره قایق های مجوزدارتفریحی گفت: مجوز قایق های تفریحی همانطور که از اسم آن پیداست برای تفریح است و نباید به صیادی بپردازند و این مشکل صیادان را در دستور کار قرارمی دهیم.
در این جلسه هم اندیشی نماینده دادگستری، نیروی دریایی سپاه، اطلاعات، مرزبانی و حراست آبزیان دریایی استان بوشهر دیدگاه های خود در باره مشکلات صیادان بیان و آمادگی خود را برای کمک به صیادان و مقابله با شناورهای متخلف اعلام کردند.
صیادان بندردیر روش صید ترال را عاملی مهم در تخریب صیدگاه ها، زیستگاه ها، ادوات صیادی، آبزیان دریایی و رکود فعالیت صید و صیادی می دانند و انجام غیرقانونی این روش صید توسط صیادان متخلف غیربومی در این منطقه و نبود برخورد قاطع با آنها از جمله دلائل نگرانی و گلایه خود عنوان کردند.
بندر دیر با داشتن11فروند کشتی، 30 فروند موتورلنج و306 قایق صیادی با سه هزار صیاد در 180کیلومتری جنوب استان بوشهر و در کنار دریای نیلگون خلیج فارس واقع است. ک/4
7207/6043
09/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]