واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیرکل کتابخانه های عمومی راه اندازی کتابخانه های روستایی گیلان در گرو همکاری دهیاران و شوراها آستارا - ایرنا - مدیرکل کتابخانه های عمومی گیلان در بازدید از کتابخانه های تالش گفت: راه اندازی کتابخانه های روستایی استان در گرو همکاری شوراها و دهیاران است.
به گزارش ایرنا، امیر محمدپور روز شنبه در این بازدید افزود: بنا داریم با ایجاد این کتابخانه ها در اشاعه و توسعه فرهنگ کتابخوانی در استان گام های اساسی برداریم.
وی اضافه کرد: به همین منظور شوراها و دهیارانی که بتوانند زمین 150 متری را در اختیار ما بگذارند ، نسبت به تجهیز و تامین نیروی انسانی از همان روستا و راه اندازی کتابخانه های روستایی اقدام می کنیم.
وی هزینه تجهیز هر کتابخانه را 700 میلیون ریال اعلام کرد و گفت: نهاد کتابخانه های عمومی استان گیلان حاضر است این هزینه را قبول کند و ترویج فرهنگ کتابخوانی در روستاها را یکی از وظایف اصلی خود می داند.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان گیلان در این جلسه که با حضور مسوولان و مدیران دستگاه های اداری این شهرستان در محل سالن اجتماعات فرمانداری تالش برگزار شد ، با اشاره به فرهنگ غنی تالش افزود: متاسفانه در زمینه توسعه فرهنگ کتابخوانی و کتابخانه ها نتوانسته ایم به آنچه که شایسته مردم تالش است، برسیم.
محمدپور با اشاره به وجود 380 روستا و مناطق روستایی در این شهرستان افزود: ایجاد کتابخانه روستایی در تالش باید در دستور کار قرار بگیرد.
وی ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی را نیازمند مشارکت همگانی و داشتن عزم ملی از سوی مردم و مسوولان دانست و با اشاره به مشکلات موجود اعتباری در کشور و کاهش اعتبارات توسعه زیرساخت های کتابخانه های استان اظهار کرد: باید تمام مسوولان باید دست به دست یکدیگر دهند تا این مشکل برطرف شده و با برنامه ریزی درست از منابع موجود بیشترین بهره برداری ها را بکنیم.
وی با بیان اینکه ترویج فرهنگ مطالعه دغدغه مسوولان تالش است، یادآور شد: وضعیت کتابخانه های عمومی و سرانه فضای مطالعه شهرستان تالش به زودی بهبود می یابد.
محمدپور در ادامه با تاکید بر این که پرداخت نیم درصد سهم کتابخانه ها از درآمد عمومی شهرداران به کتابخانه ها یک حق قانونی ، خطاب به شهرداران شهرستان تالش گفت: پرداخت سهم نیم درصد کتابخانه ها توسط شهرداری ها کمک به اعتلای فرهنگ آن منطقه است.
وی افزود: تمامی این مبالغ در کتابخانه های همان شهر هزینه می شود و این کوچکترین کاری است که شهرداران در حق کتاب و فرهنگ کتابخوانی می توانند انجام دهند.
فرماندار تالش نیز در این جلسه گفت: حل مشکلات کتابخانه های تالش وظیفه همه مسوولان شهرستان است.
علی فتح اللهی عدم توجه به زیرساخت های فرهنگی به ویژه کتابخوانی در تالش را از معضلات دانست و افزود: تالش در مقایسه با دیگر شهرستان های گیلان با کاهش زمان مطالعه مفید مواجه است.
وی توجه به امر مطالعه را از وظایف مسوولان دانست و اظهار کرد: توجه به فرهنگ مطالعه مفید تنها مشکل کتابخانه های استان و یا شهرستان تالش نیست و همه باید در این امر سهیم باشند.
فتح اللهی همت جهادی برای برطرف شدن این مشکل را ضروری خواند و اضافه کرد: برای برطرف شدن مشکل مطالعه و نهادینه شدن فرهنگ کتابخوانی نیازمند عزم و اراده عمومی هستیم.
وی با اشاره به اینکه برای دستیابی به اهداف دولت تدبیر و امید همه باید تلاش مضاعف داشته باشیم ، ادامه داد: باید با تلاش تمام مسوولان فرهنگ غنی تالش را به این شهرستان بازگردانیم.
شهرستان تالش با جمعیتی بالغ بر 190 هزار نفر جمعیت دارای چهار کتابخانه عمومی در شهر های تالش ، لیسار ، حویق و اسالم است.
در این کتابخانه ها حدود 48 هزار عنوان کتاب نگهداری می شود و حدود پنج هزار نفر عضو این کتابخانه ها هستند.
110 باب کتابخانه نهادی و مشارکتی با 900 هزار نسخه کتاب در استان گیلان فعال هستند.ک2
7106 / 1905/ 6158
09/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]