تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 16 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بهترين سخن، كتاب خدا و بهترين روش، روش پيامبر صلى‏لله‏ عليه ‏و ‏آله و بدترين ام...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850912352




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پيشرفت اقتصادي ژاپن در گرو راه اندازي مجدد نيروگاه هاي اتمي


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۷ بهمن ۱۳۹۳ (۰:۱ق.ظ)
پيشرفت اقتصادي ژاپن در گرو راه اندازي مجدد نيروگاه هاي اتمي فعاليت هاي هسته اي ژاپن پس از بروز حادثه هاي اتمي فوکشيما به تعطيلي کشيده شد، اما؛ با توجه به اهميت اين فناوري در رشد اقتصادي کشورها، ژاپن در راستاي راه اندازي مجدد نيروگاه هاي اتمي گام برداشته است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، حادثه‌هاي اتمي فوکوشيما به مجموعه حوادثي گفته مي‌شود که از تاريخ ۱۱ مارس ۲۰۱۱، در پي زلزله ۹ ريشتري، سونامي، و در اثر از کار افتادن ماشين‌آلات نيروگاه هسته‌اي شماره ۱ فوکوشيما متعلق به شرکت نيروي برق توکيو، يکي پس از ديگري، و نشت مواد راديواکتيو به وقوع پيوست.
متخصصان اين فاجعه را بعد از حادثه چرنوبيل بزرگ‌ترين واقعه اتمي مي‌دانند و از نظر پيچيدگي آن را در مقام نخست فجايع اتمي جهان قرار مي‌دهند، چرا که تمام رآکتورهاي نيروگاه فوکوشيما در نتيجه اين رويداد با مشکل مواجه شد.
گفتني است؛ در زمان وقوع زلزله، رآکتور ۴ خالي از سوخت بود و رآکتورهاي ۵ و ۶ خاموش و کاملاً سرد بودند.
بقيه رآکتورها نيز با وقوع زلزله به طور خودکار خاموش شدند و ژنراتورهاي اضطراري شروع به کار کردند تا پمپ‌هاي آب را براي خنک کردن رآکتورها به کار بيندازند.
محوطه نيروگاه با سدي دريايي محافظت مي‌شد که براي مقابله با سونامي ۵ تا 7 متري کفايت مي‌کرد، اما؛ در برابر امواج ۱۴ متري که ۱۵ دقيقه بعد از زلزله آغاز شد، کاري از پيش نمي‌برد، در نتيجه محوطه نيروگاه کاملاً در آب فرو رفت.
به اين ترتيب، ژنراتورها که در ارتفاعي پايين‌تر از سطح دريا قرار داشتند و تابلوهاي برق در طبقه پايين رآکتورها واقع شده بودند، همگي زير آب فرو رفتند.
بنابراين، ارتباط با شبکه برق قطع و کار خنک کردن رآکتورها متوقف شد، در اين شرايط دماي رآکتورها از حد مجاز بالاتر رفت و در نتيجه سيل و زلزله، کمک‌رساني از جاهاي ديگر نيز تقريباً غيرممکن بود.
شواهدي که به زودي به دست آمد، نشان داد که در رآکتورهاي 1، ۲ و ۳ سوخت هسته‌اي ذوب شده و روکش فلزي بالاي ساختمان رآکتورهاي 1، 3 و 4 در اثر انفجار هيدروژن نابود شده‌ است.
انفجار به دستگاه‌هاي کنترل حرارت در داخل رآکتور ۲ آسيب رساند و رآکتور ۴ نيز آتش گرفت. علاوه بر اين، ميله‌هاي سوخت مصرفي که در استخرهاي سوخت واحدهاي ۱-۴ ذخيره شده بود در اثر کاهش سطح آب استخرها شروع به داغ شدن کرد.
به دليل ترس از نشت اشعه تا شعاع ۲۰ کيلومتري (12 مايلي)، نيروگاه از سکنه خالي شد و کارگران نيروگاه که در معرض تابش اشعه قرار داشتند، موقتاً از نيروگاه خارج شدند.
آژانس بين‌المللي انرژي اتمي (IAEA) در ۲۷ مارس اعلام کرد که کارگراني که در ۲۵ مارس براي پيشگيري در بيمارستان بستري شده بودند، به علت ايستادن در آبي که در واحد ۳ نيروگاه جمع شده بود، تا مچ پا در معرض اشعه راديواکتيو، بين ۲ تا ۶ درجه Sv قرار گرفته‌اند.
واکنش جهاني به اين حوادث نيز همچنان نگران‌کننده بود، دولت ژاپن و تپکو (TEPCO) براي آنچه ارتباط درست نداشتن با مردم و تلاش‌هاي من در آوردي براي حل مشکل خوانده شد، مورد انتقاد قرار گرفتند.
متخصصان اعلام کردند که حتي با استفاده از نيروي کار صدها يا هزاران نفري ممکن است تميز کردن منطقه چند سال يا دهه به طول بينجامد.
گفتني است؛ نيروگاه فوکوشيما در نزديکي سواحل دريا ساخته شده بود و نشت مواد راديو اکتيو نه تنها منابع دريايي سواحل ژاپن را آلوده کرد، بلکه؛ آثار آن در مناطق دورتر نيز مشاهده شد.
از لحاظ آلودگي ناشي از نشت مواد راديو اکتيو، واقعه فوکوشيما خطرناک ترين حادثه اتمي از زمان واقعه انفجار و آتش سوزي در نيروگاه اتمي چرنوبيل در سال ١٩٨٦ بود.
نيروگاه چرنوبيل در زمان شوروي سابق در جمهوري اوکراين ساخته شده بود و انفجار آن باعث انتشار مواد راديو اکتيو در بخش هاي عمده اي از اروپا شد و عوارض آن هنوز هم در ساکنان مناطق نزديک به محل انفجار ديده مي شود.
در ۲۰ مارس، سخنگوي دولت، يوکيو ادانو، اعلام کرد که پس از عبور از بحران، فعاليت نيروگاه متوقف خواهد ماند.
در پي حادثه فوکوشيما، تمامي نيروگاه هاي اتمي ژاپن به منظور ارزيابي هاي ايمني به مدت چند ماه بسته شد که کمبود برق در برخي مناطق و لزوم صرفه جويي در مصرف را به همراه آورد.
اين حادثه باعث اين نتيجه گيري شد که در شرايط کنوني، اطمينان کامل از امنيت نيروگاه هاي اتمي، حتي در کشورهاي پيشرفته جهان هم وجود ندارد و لازم است تا زمان بهبود سطح فن آوري ساخت نيروگاه ها، استفاده از اين منبع انرژي به حالت تعليق در آيد.
يک سال پس از حادثه فوکوشيما (سپتامبر 2012/ شهريور 1391) نيز دولت ژاپن برنامه جديد خود را درباره فناوري هسته اي اعلام کرد، بر اساس اين برنامه، نيروگاه هايي که بيش از چهل سال عمر داشتند برچيده مي شد و اجازه ساخت نيروگاه هاي جديد داده نمي شد، مگر اينکه اين نيروگاه ها با معيارهاي سختگيرانه‌ يک نهاد نظارتي جديد انطباق داشته باشد.
با اجراي اين برنامه، طي دهه ٢٠٣٠ ميلادي، سهم بخش انرژي اتمي در تامين برق مورد نياز ژاپن به صفر کاهش خواهد يافت.
پيش از اين، ايتاليا و سوئيس هم اعلام کرده بودند که طي دهه هاي آينده، توليد برق اتمي را متوقف خواهند کرد و نيروگاه هاي هسته اي آلمان نيز تا سال ٢٠٢٠ برچيده خواهد شد.
اما؛ به گزارش واشنگتن پست، به فاصله اندکي از حادثه فوکوشيما (مارس 2011/ فروردين 1390)، دولت ژاپن زماني که با بدترين بحران هسته اي در 25 سال گذشته مواجه بود، از برنامه بزرگ خود براي آينده و ساخت دو رآکتور هسته اي جديد در نيروگاه فوکوشيما دايچي درآينده نزديک خبر داد.
شرکت برق توکيو اين خبر را تنها دو هفته پس از انفجار در نيروگاه هسته اي فوکوشيما در روز 31 مارس به عنوان بخشي از فرآيند سالانه که براي ارزيابي جريان برق ژاپن در آينده طراحي شده است، ارائه کرد.
اخيراً نيز ژاپن اعلام کرده است در چارچوب برنامه هاي اقتصادي دولت آبه، قصد دارد، يک راکتور هسته اي جديد را در ژوئن سال جاري ميلادي (2015)، راه اندازي کند.
دولت شينزو آبه، در تلاشهاي خود براي توسعه اقتصاد به وضوح بيان کرده است که انرژي هسته اي نقش مهمي در تأمين انرژي اين کشور را برعهده خواهد داشت.
به اين ترتيب، دولت ژاپن قصد دارد، پس از طي کردن يک روند طولاني، حساس و سياسي رأکتور هسته اي جديدي را در اين کشور راه اندازي کند.
مهم اينکه؛ يکي از دلايل مهم روي آوردن مجدد دولت ژاپن به فناوري هسته اي اين است که تعطيلي نيروگاه هاي هسته اي ژاپن، واردات سوخت هاي فسيلي را در اين کشور افزايش داده است.
گفتني است؛ استفاده از سوخت هاي فسيلي در ژاپن کسري تجاري شديدي را براي اين کشور به دنبال داشته است.
مهم اينکه؛ به دنبال بروز فاجعه فوکوشيما، که در مارس 2011 در ژاپن رخ داد، همراه کردن افکار عمومي با پروژه هاي هسته اي در اين کشور امري دشوار است.
شايان ذکر است؛ با وجود تلاش مقامات اين کشور، مردم ژاپن خاطرات فجايعي مانند فوکوشيما ژاپن در سال 2011 و فاجعه اتمي چرنوبيل در سال 1986 را در ذهن خود دارند و کنار آمدن با فعاليت هاي هسته اي جديد ژاپن برايشان سخت است.
گفتني است؛ ژاپن داراي منابع داخلي انرژي نيست و تا کنون، نيروگاه هاي هسته اي حدود يک سوم برق مورد نياز اين کشور را تامين مي کرده است.
مهم اينکه؛ بنا به اعلام موسسه‌ي انرژي و اقتصاد ژاپن (IEEJ) در صورتي که ژاپن بتواند تا سال 2030، 25 درصد از انرژي مورد نياز خود را از طريق انرژي هسته‌اي تامين کند، توليد انرژي براي اين کشور ارزان‌تر از يک سناريوي بدون استفاده از انرژي هسته‌اي خواهد بود.
به گفته‌ي اين موسسه‌ي تحقيقاتي ژاپن با استفاده‌ي 25 درصدي از انرژي هسته‌اي تا سال 2030 به يک تعادل اقتصادي خواهد رسيد و انرژي تمام شده نيز ارزان‌تر خواهد شد.
در حالي که اگر ژاپن به روند کنوني، يعني تنها استفاده از منابع فسيلي براي توليد انرژي و استفاده نکردن از انرژي هسته‌اي ادامه دهد، در آن صورت هزينه‌هاي سنگين وادات سوخت‌هاي فسيلي، در طول 10 سال آينده اقتصاد ژاپن را فلج خواهد کرد.
به گفته‌ي اين موسسه، ژاپن تا سال 2030 بايد از هر منبعي که مي‌تواند براي توليد انرژي استفاده کند، که مهم‌ترين و قابل اعتماد‌ترين اين منابع استفاده از سوخت هسته‌اي براي توليد انرژي است.
مهم اينکه؛ پيش از بروز حادثه فوکوشيما، سهم استفاده ژاپن از سوخت هسته‌اي براي توليد انرژي به 30 درصد مي‌رسيد.
گفتني است؛ نخست وزير ژاپن در برنامه تلويزيوني درباره انرژي هسته اي گفته است، با توجه به نيازهاي داخلي و پتانسيل اقتصاد کشور، استفاده از انرژي اتمي اجباري است و جايگزين مناسب براي آن وجود ندارد.
دولت تازه روي کارآمده ي ژاپن به رهبري شينزو آبه (Shinzo Abe)، در سال 2012، پس از بازبيني سال 2010 دولت پيشين، سند انرژي اين کشور را بازبيني کرد و در آن سهم انرژي هسته اي را که پيش از اين قرار بود به صفر برسد، تا اندازه ي زيادي بالا برد.
دولت ژاپن که پيش از اين در بازبيني سند در سال 2010 برنامه ريزي کرده بود تا سهم انرژي هسته اي را در سال 2030 به صفر برساند، در بازبيني تازه خود، وابستگي به انرژي هسته اي را افزايش داد.
وزير دارايي و اقتصاد ژاپن، که از او به عنوان کليدي ترين عنصر در برنامه ريزي انرژي ژاپن ياد مي شود، روز جمعه، 11 آوريل 2012 ، در نشست خبري از روشن شدن شماري از نيروگاه هاي اين کشور خبر داد.
شايان ذکر است؛ بر پايه پژوهش رويترز، ژاپن براي بهبود سامانه هاي ايمني نيروگاه هاي هسته اي خود بايد بيش از 50 ميليارد دلار هزينه کند.
جالب توجه است که از 48 نيروگاه خاموش ژاپن، 4 نيروگاه عمر بيشتر از 40 سال دارند و 11 نيروگاه ديگر هم بالاي 35 سال عمر کرده اند.
از اين روي، پيش بيني مي شود که اگر ژاپن دست به ساخت هيچ نيروگاه تازه ي هسته اي نزند، تا سال 2050 همه نيروگاه هاي هسته اي آن از کار بيفتند.

شهربانو علي جمعه پور













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن