واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
سالانه چند ایرانی سرطان سینه می گیرند؟ رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: سالانه ۱۰ هزار مورد سرطان سینه در کشور شناسایی می شود و هیج جای دنیا چنین رشدی برای سرطان سینه نداریم. استرس، غذاهای هورمونی، افزایش چاقی و کمبود ویتامین D از جمله عوامل اصلی رشد این بیماری در کشور است.
به گزارش فرهنگ نیوز، محمداسماعیل اکبری امروز در دهمین کنگره بینالمللی سرطان سینه گفت: در این کنگره دو بحث معنویتدرمانی، رواندرمانی و رادیوتراپی حین عمل مورد توجه قرار گرفته و ۲۴ کارگاه آموزشی در آن برگزار میشود.
وی ادامه داد: سالانه حدود ۱۰ هزار مورد جدید مبتلا به سرطان سینه در کشور بروز میکند. ممکن است تعداد موارد ابتلا به این سرطان از دیگر کشورها کمتر باشد، اما سرعت رشد آن بسیار زیاد است و در هیچ جای دنیا این میزان رشد وجود ندارد.
اکبری گفت: رشد سرطان سینه در کشور ۶ درصد است که عواملی مانند افزایش سن، امید به زندگی و عوامل خطر مهمترین رشد آن هستند.
وی افزود: مهمترین عامل خطر سرطان سینه در ایران، مسائل روانی، اجتماعی و معنوی است. استرسها سهم بسزایی در ابتلا به این سرطان به خود اختصاص دادهاند.
اکبری گفت: هورمونها نیز یکی دیگر از عوامل مؤثر هستند که امروز در موارد بسیاری مانند درمانهای پوستی به صورت غیرعلمی از آن استفاده میکنند که عامل بروز سرطان است.
وی افزایش وزن را یکی دیگر از عوامل خطر این سرطان دانست و گفت: ۴۰ درصد زنان و ۱۵ درصد نوجوانان در کشور اضافه وزن دارند.
رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: مردم باید تحمل خود را افزایش دهند، روحیه ایثارگری و عشقورزیدن را تقویت کنند، چون تأثیر بسزایی در جلوگیری از ابتلا به سرطان دارد و تحقیقات نشان داده که این عوامل، بیان ژنی را تغییر میدهند.
اکبری گفت: کمبود ویتامین D از عوامل مؤثر دیگر است، بیش از ۶۰ درصد زنان مبتلا به سرطان سینه، کمبود ویتامین D دارند و کمبود روی و آهن نیز در آن مؤثر است.
وی گفت: بیش از ۷۰ درصد بیماریها ریشه در کودکی افراد دارد، ۱۲ درصد مبتلایان به این سرطان افراد کمتر از ۴۰ سال هستند، اما این آمار در دنیا ۶ درصد است.
وی دلیل آن را جوان بودن جمعیت ایران دانست و گفت: فقط ۸ درصد جمعیت ما بالای ۶۰ سال است، بنابراین باید توجه کرد که افراد در سنین جوانی به این بیماری مبتلا نشوند.
رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: عکسبرداری و انجام MRI جایگاهی در تشخیص این بیماری ندارند، بر اساس تحقیقات، تصویربرداری تا ۲۰ درصد را تشخیص میدهد و اثر کافی ندارد و افراد باید سالانه تحت معاینه قرار گیرند.
وی ادامه داد: رژیم غذایی ۲۵ درصد عوامل خطر و مواد شیمیایی در هوا، خاک، آب و سموم ۲۵ درصد دیگر را در بروز این سرطان به خود اختصاص میدهند.
وی گفت: ۳۶ درصد جمعیت کشور کمبود ویتامین D دارند و میزان جذب روی در ۹۰ درصد موارد کمتر از استانداردها است.
منبع: فارس
93/12/6 - 16:24 - 2015-2-25 16:24:17
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]