واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون وزیر علوم: سیاست این وزارتخانه بین المللی کردن دانشگاهها است زاهدان- ایرنا- معاون فرهنگی اجتماعی وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت: سیاست اصلی این وزارتخانه با توجه به ظرفیت های فراوان دانشگاههای کشور سوق دادن این مراکز ارزشمند علمی به سمت بین المللی شدن است.
به گزارش ایرنا، سید ضیاء هاشمی روز چهارشنبه در مراسم تودیع و معارفه سرپرست دانشگاه سیستان و بلوچستان با بیان اینکه حیات جامعه با حیات دانشگاه پیوند خورده است افزود: بین المللی کردن دانشگاهها و در نتیجه جذب دانشجویان خارجی سبب بهره گیری بهتر و بیشتر از توانمندی و ظرفیت های این فضاهای علمی می شود.
وی ادامه داد: در این زمینه وزارت علوم با کشورها دیگر نشست های مختلفی را برگزار کرده و به نتایج خوبی دست یافته است.
وی اظهار داشت: مراکز آموزش عالی نقشی تعیین کننده در توسعه اجتماعی و اقتصادی کشور برعهده دارند و در صورت بالندگی دانشگاهها، جامعه بالنده است و اگر در دانشگاهها افت و رکود اتفاق بیافتد، جامعه هم دچار افت و رکود می شود لذا این وزارتخانه علاوه بر رشد کمی مراکز آموزش عالی که نیاز جامعه بحساب می آید به دنبال رشد کیفی دانشگاهها برای تولید علم به همراه آن تولید ثروت است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه دهه اخیر دهه پیشرفت و کرامت است، دانشگاهها می توانند نقش مهمی را برای رفع محرومیت و پیشرفت جامعه ایفا کنند و در این زمینه می طلبد توسعه مراکز آموزش عالی و رشته های ارائه شده در آن متناسب با نیازهای منطقه صورت گیرد تا به دنبال این امر شاهد برقراری عدالت اجتماعی در جامعه باشیم.
معاون فرهنگی اجتماعی وزیر علوم تحقیقات و فناوری نوع عملکرد اساتید دانشگاهها و علمای حوزهای علمیه را در رفع نیازهای جامعه مهم دانست گفت: وزارت علوم در کنار بهره گیری از نقش آفرینی اساتید و علما بر راه اندازی رشته های جدید بر اساس نیاز روز جامعه تلاش دارد.
هاشمی به ظرفیت های بالای دانشگاه سیستان و بلوچستان اشاره کرد و افزود: این مرکز آموزش عالی به عنوان یکی از دانشگاههای مادر کشور با داشتن قابلیت های فراوان و قرار گرفتن در استانی مرزی با توانمندی های بالا می تواند در جایگاه یک دانشگاه بین المللی بسیار تاثیر گذار باشد.
وی ادامه داد: دانشگاههای دیگر سیستان و بلوچستان از جمله دانشگاه چابهار و زابل نیز با داشتن ظرفیت های مطلوب آموزشی می توانند به عنوان دانشگاههای بین المللی پذیرای دانشجویان خارجی باشند.
وی پیش بردن علم نافع، فعالیت بین المللی، مظهر ارزش های اسلامی بودن و داشتن نقش تمدن ساز را از مهمترین شاخصه های دانشگاههای اسلامی عنوان کرد و گفت: این گونه دانشگاهها علاوه بر دارا بودن ارزش های کامل اسلامی در رفع نیازهای جامعه موثر هستند لذا نباید فقط ظاهر دانشگاهها را اسلامی کنیم بلکه این مراکز آموزش عالی اسلامی در کنار ساختار کارآمد باید به پرورش عالمان متعهد بپردازند.
معاون فرهنگی اجتماعی وزیر علوم تاکید کرد: از آنجایی که آزاد اندیشی و نقد از مهمترین ویژگی های دانشگاه اسلامی است بنابراین باید بستر برای گفت و گو و زایش افکار فراهم شود تا مراکز آموزشی عالی کشور، محلی مناسب برای تعامل همه گروهها و اقوام باشد.
هاشمی تصریح کرد: مراکز آموزش عالی می توانند الگوی مناسبی از فضای اخوت و همدلی را به جامعه ارائه کند زیرا دانشگاه محل آرامش است نه محل تنش، بنابر این حاکمیت اخوت و برادری بر این مراکز، سبب بالندگی و پیشرفت بیشتر و در نتیجه هم افزایی می شود.
به گزارش ایرنا، مراسم تودیع و معارفه سرپرست جدید دانشگاه سیستان و بلوچستان امروز /چهارشنبه/ با حضور معاون فرهنگی اجتماعی وزیر علوم تحقیقات و فناوری و شماری از مسوولان استانی از جمله استاندار، معاونان استاندار، اساتید و دانشجویان در تالار امام رضا این دانشگاه برگزار شد.
در این آیین علیرضا بندانی به عنوان سرپرست جدید دانشگاه سیستان و بلوچستان معرفی و از زحمات علیرضا رضوانی سرپرست قبلی قدردانی شد.
7316/3042
06/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]