تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 13 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):از حقيقت ايمان اين است كه حق را بر باطل مقدم دارى، هر چند حق به ضرر تو و باطل به...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804064357




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- قم؛ شهرِ سنت


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: به بهانه سفر استانی رییس جمهوری قم؛ شهرِ سنت تهران-ایرنا-شهر قم که امروز میزبان چهاردهمین سفر استانی هیات دولت یازدهم است، بیش از آنکه با طبیعت یا کارخانه های مدرن شناخته شود، با حوزه علمیه اش نام آور شده است. بسیاری قم را به دلیل حضور مراجع و مدارس دینی، پایتخت جهان تشیع و پیش قراول دفاع از «سنت» می دانند.


«حسن روحانی» رییس جمهوری، به همراه هیات دولت ششم اسفندماه در راستای سفرهای استانی و دیدار با مردم راهی استان قم می شود.
به گزارش ایرنا، معاون هماهنگی و پیگیری معاونت اجرایی رییس جمهوری سوم اسفندماه اعلام کرد سفر رییس جمهوری به استان قم 2 روز زمان می برد و چهارشنبه و پنج شنبه انجام می گیرد.
دیدار با قشرهای گوناگون مردم، آیات عظام، علما، نخبگان و طلاب از برنامه های رییس جمهوری در این سفر است.
روحانی طی یک سال و نیم گذشته سفرهایی به استان های خوزستان، سیستان و بلوچستان، لرستان، هرمزگان، ایلام، چهارمحال و بختیاری، اردبیل، خراسان رضوی، زنجان، گلستان، خراسان جنوبی، بوشهر و اصفهان داشته است.
استان قم بیش از 11 هزار کیلومترمربع مساحت و یک میلیون و 200 هزار نفر جمعیت دارد و دارای یک شهرستان، پنج بخش، 9 دهستان، 6 شهر و 327 روستا است.

*** دولت و تعامل با مراجع
مراجع دینی همواره در ایران جایگاهی ویژه داشته اند. اعتماد مردم به آنان در جریان پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی بیش از پیش پررنگ شد و از این رو، دولت ها همواره بهره گیری از ارشادهای مراجع دینی را در دستور کار داشته اند.
دولت یازدهم همواره بر پیوند با مراجع گرانقدر تاکید ویژه داشته است. یکی از مهمترین اقدام های دولت، برگزاری نشست هایی با عنوان «هم اندیشی دولت و بیوت مراجع» است که نخستین جلسه آن خردادماه گذشته به سرپرستی «محمدصادق صالحی منش» استاندار قم، برگزار شد.
در آن نشست استاندار قم با تاکید بر تصمیم دولت برای تعامل بیشتر با مراجع و علما گفت این شورا در راستای تاکید ویژه رییس جمهوری، برای شناسایی خواست علما و حوزه های علمیه در زمینه های گوناگون تشکیل شده است تا تمامی دغدغه های علما و مراجع دینی را به مجموعه دولت منتقل کند.
یکم اسفندماه و پیش از سفر رییس جمهوری نیز «محمد نهاوندیان» رییس دفتر وی، به قم رفت و با برخی علما و مراجع گرانقدر تقلید مانند آیات عظام جوادی آملی، نوری همدانی، مکارم شیرازی، موسوی اردبیلی، صافی گلپایگانی، سبحانی، شبیری زنجانی و وحید خراسانی دیدار کرد.
در این دیدارها مراجع عظام و علما نگاه خود درباره فعالیت های دولت در عرصه های گوناگون را مطرح و بر اهتمام دولت برای مبارزه با مفاسد اقتصادی و گفت و گوهای هسته ای تاکید کردند.

*** شهر قم؛ کانون جهان تشیع
قم، مکانی پرآوازه و دومین شهر مذهبی ایران پس از مشهد مقدس است که بسیاری از مسلمانان جهان دستکم با نام آن آشنا هستند. سالانه شمار زیادی از زایران خاندان عصمت و طهارت (ع) که بیش از 20 میلیون نفر می شوند، به قم می روند تا به بهره های معنوی و علمی دست یابند.
وجود بارگاه مطهر حضرت «فاطمه معصومه» (س)، مسجد مقدس «جمکران»، حوزه های علمیه و بیوت مراجع بلندپایه تقلید، قم را به عنوان یکی از کانون های فکری جهان تشیع در دنیا مطرح کرده است.
این شهر در دوران حکومت پهلوی محلی برای شکلدهی به مبارزه های انقلابی بود؛ تا جایی که امام خمینی(ره) سخنرانی پانزدهم خرداد سال 1342 خورشیدی را در مدرسه ی فیضیه ی این شهر ایراد کردند و پس از آن، حکم تبعید ایشان صادر شد.

*** گردشگری و صنعت؛ مکمل توسعه ی قم
یکی از مهمترین زمینه های اقتصادی کلانشهر قم، صنعت گردشگری به ویژه گردشگری مذهبی است. وجود بارگاه مطهر حضرت فاطمه معصومه (س)، مسجد مقدس جمکران و بقعه شماری از امامزادگان در این شهر موجب شده است قم در روزهایی همچون نیمه شعبان، عید نوروز، ولادت حضرت فاطمه معصومه (س) و برخی دیگر از اعیاد مذهبی و ملی به کانونی برای پذیرایی از صدها هزار زایر ایرانی و خارجی تبدیل شود و این می تواند نه فقط برای استان قم بلکه برای استان های همجوار نیز یک نعمت به شمار رود.
یکی از شاهراه های بزرگ کشور از قم می گذرد. قرار گرفتن در مسیر مواصلاتی شمال به جنوب و غرب به شرق، ساخت فرودگاه بین المللی در این منطقه و نزدیک بودن به فرودگاه بین المللی امام خمینی(ره) از مهمترین مزیت های جغرافیایی این استان است. همچنین نباید از وجود منطقه ویژه اقتصادی «سلفچگان» چشم پوشید.
این استان هر چند از لحاظ آب و هوایی (اقلیمی) در منطقه به نسبت کویری قرار دارد و کشاورزی در آن رونق زیادی نگرفته ولی در حوزه صنایع یک استان غنی است.
بخش معدن یکی از ظرفیت های بزرگ قم است. این استان هم اکنون بیش از یکصد معدن فعال با 30 نوع ماده معدنی مانند منگنز، مس، آهن، نمک آبی، سلستین، عقیق، گچ و آهک دارد و تولید سالانه آن از مرز 6 میلیون تن فراتر رفته است.

*** کاستی ها در استان
- آب و هوای خشک و نیمه خشک در کنار خشکسالی های پیاپی چند سال گذشته، موجب شده است استان قم همواره با بحران کم آبی دست و پنجه نرم کند.
«عبدالحمید توکلی بینا» مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم، بهمن ماه امسال با اشاره به مشکل آب این استان تاکید کرد «افزون بر وضعیت اقلیمی استان که شرایط ویژه ای برای شهر قم ایجاد کرده، وقوع خشکسالی های پی در پی در 11 سال گذشته موجب شده است ما هر روز بحران آب را جدی تر از گذشته حس کنیم».
در این پیوند «صادق چهرقانی» از فعالان رسانه یی استان قم، به پژوهشگر ایرنا گفت: دولت های پیشین برای رفع مشکل آب قم تصمیم هایی گرفتند ولی هیچ کدام از آنها به طور جدی پیگیری نشد.
وی تاکید کرد «این استان افزون بر بحران کمبود آب، از شوری آب شرب نیز در رنج است. در قم هنوز از دستگاه های آب شیرین کنی استفاده می شود که در زمان دولت هفتم به شهر اختصاص یافت».
چهرقانی افزود: در دولت پیشین چند بار ادعا شد مشکل شوری آب قم برطرف شده است ولی چند روز پس از افتتاح هر طرحی برای شیرین کردن آب استان، شهروندان دوباره با شوری آب آشامیدنی روبرو بودند.
- قم استانی مهاجرپذیر است. اکنون جمعیت مهاجر قم به نزدیک 54 درصد ساکنان استان رسیده و این امر معضلات اقتصادی و اجتماعی مانند حاشیه نشینی، تکدی گری و طلاق را سبب شده است.
در این پیوند «معصومه ظهیری» مشاور امور بانوان استانداری قم، دوازدهم بهمن ماه درباره مشکلات اجتماعی استان به خبرگزاری مهر گفت: یکی از مهمترین معضلات اجتماعی استان بحث مهاجرپذیر بودن آن است و از این رو، قم با مشکلات ویژه ای همچون آمیختگی فرهنگی و حاشیه نشینی روبرو است.
- یکی دیگر از مشکلاتی که مردم قم با آن دست و پنجه نرم می کنند، کمبود امکانات بهداشتی و درمانی نسبت به جمعیت متغیر استان است.
«ابوالفضل ایرانی خواه» رییس دانشگاه علوم پزشکی قم، آذرماه امسال در مراسم گشایش ساختمان مکمل دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی قم گفت «حوزه بهداشت و درمان این استان وضعیت اسفناکی دارد» و افزود: معتقدم در قم مشکلی برجسته تر و مهمتر از معضلات بهداشتی- درمانی و همپیوند با آموزش پزشکی وجود ندارد.
در این پیوند، چهرقانی هم دیدگاهی نزدیک به ایرانی خواه دارد. وی با اشاره به آمارهای رسمی ورود سالانه 20 میلیون زایر به قم گفت: هر چند اقدام های فراوانی برای رفع مشکلات بهداشتی و درمانی انجام شده ولی هنوز این میزان خدمات جوابگوی زایران شهر قم نیست.
- طرح های ناتمام دولت های پیشین از مشکلات زیرساختی استان است که به دلیل فقدان مطالعات کارشناسی همه جانبه یا کمبود بودجه ناتمام باقی مانده اند.
یکی از مهمترین این طرح ها، منوریل شهری قم است که در دولت گذشته کلید خورد و با وجود پیشرفت های آغازین، به دلیل فقدان اقدام کارشناسانه و کمبود منابع با کندی هرچه تمام تر به پیش می رود.
در این پیوند، چهرقانی به پژوهشگر ایرنا گفت: بجز منوریل، یکی از مهمترین طرح هایی که هنوز به دلیل مشکل تامین بودجه بی نتیجه مانده، ساخت کمربند حفاظتی شهر قم است. این طرح که از دستاوردهای سفر مقام معظم رهبری در سال 1389 به استان بود و با اعتبار سه هزار میلیارد تومان کلنگ آن به زمین خورد، به سبب اختصاص نیافتن بودجه لازم به یک طرح راکد تبدیل شده است.

*** فرجام سخن
باید توجه داشت که فلسفه ی سفرهای استانی، آشنایی مستقیم مسوولان با مشکلات مناطق گوناگون کشور است.
از این رو، دولت یازدهم از زمان آغاز به کار، اینگونه سفرها را برنامه ریزی کرد تا اعضای هیات دولت با حضور در هر یک از استان های کشور، از نزدیک با مشکلات ویژه هر مکان آگاه شوند و در نشست مشترک با دیگر همکاران و اعضای کابینه برای رفع آنها بکوشند.
استان قم نیز به عنوان یکی از مهمترین مراکز فرهنگی و مذهبی کشور با وجود توانمندی ها و قابلیت های گردشگری، صنعتی، مواصلاتی و... هنوز از مشکلات فراوانی رنج می برد.
توجه ویژه به این استان و رفع مشکلات اقتصادی و اجتماعی آن می تواند قم را در آینده به مکانی برای سرمایه گذاری های داخلی و خارجی تبدیل کند؛ زیرا این استان در زمینه های گوناگون همچون گردشگری، معدن، صنایع دستی و... اهمیت دارد و از به سبب تمرکز علما و مکان های مذهبی و حوزه های علمیه حتی از ابعادی فراملی برخوردار است.
* گروه پژوهش و تحلیل خبری
پژوهشم**2052**1961**2054



06/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن